Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 261
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сега като се замисля, бая нерви са ми били спестени като съм ходила само при Михова. ЖК ми беше в поликлиниката колко с шивашкият метър да ме премерят и култовото беше един път ме гледа на видеозона и ми рече- това май е глава  Joy
и аз така. то много лекари всеки с неговото си виждане.

пънче, не може ли да се преместиш при друг на жк, поне да не те стресира, то малко си губи смисъла да ходиш при тази.

# 106
Не се шегувам. Техниката мисля, че ми беше набор.

# 107
  • В сърцето на любимия човек
Сигме, то това и аз мога да го кажа 😂

Изнервих се най-вече от факта, че се опитва да ми всее страх и без съществена и основателна (поне според мен) причина да ме принуди да извадим бебето възможно най-рано.
Едно е детето да тръгне само, да има влошаване в тоновете, кръвотока, бебето изобщо да не расте или пък да вдигна кръвно. Не съм идиот, естествено е при сериозна причина да се избърза. Ама сега от една страна ми се казва "Всичко е наред", а в същото време "Да, ама изостава и страда". И накрая "решението е ваше, ако искаш чакайте, но според мен трябва да се избърза". Аз не съм лекар, за да взема такова решение, затова поисках още едно мнение. Но лично за мен е нелогично всичко да е наред, а да се бърза само защото е в долна граница на нормата (уж).
Няма за кога да сменям, имам още един преглед, документите вече са си в мен. От тук нататък най-много още 1 доплер, максимум 2 и тонове. Секциото е планирано за първата седмица на ноември.

# 108
Аз не бих се съгласила да вадят бебе две кила и половина..
Още повече, че и първото бебе не се е родила пет кила.

# 109
Пънче, да знаеш, че това са глупости и хич не им се връзвай. Щом кръвотокът и водите са нормални не може да страда бебето. Михова ще ти го потвърди, но да ти разкажа, за да се успокоиш.
При мен беше обратното. Кръстев на жк само ми повтаряше,че всичко е супер и като му казвах Панайотова какво казваше, правеше физиономии. 35 гс Кайо беше измерен около 1900 или 2кг от Панайотова,която видя и доплера как е, и че плацентата е започнала да се калцира. И въпреки това още не говореше за фетално страдание. Само каза да кажа на жк непременно да ми пуснат доплер, защото нея нямаше да я има следващата седмица. В 36гс Кръстев ми пуска 3-4 пъти доплера докато покаже нормален статус, а нещата вече са били не добре. После в 37гс пак бях при нея и тогава вече се видя, че е лош кръвотокът, плацентата съвсем калцирана и водите намалели. И тогава вече каза,че трябва спешно да се извади бебето, защото страда. Роди се 2010 в крайна сметка.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 07:31 от Elektra.13

# 110
Пънче, не се панирай.
Как ти е белтъка?

# 111
Никой не ми е изследвал белтъка. От миналата седмица започнах млечен протейн по 2 мерителни лъжички дневно.
Плацентата ми каза, че е 2ра към 3та степен, водите в норма.

# 112
Пънче - Бобчо се роди в 35+5, с тегло 2660. 4 дни по рано Сигридов ми го измери 2600 и не е имал забележка за тегло, води и прочее. На същия преглед шийката ми е измерена 4,2 см. Всъщност никой и не очакваше да родя преждевремено. По епикриза в МД са ме приели с дължина на шийката 3,9 см и пролабирал мехур.
Никой дума не е казал за теглото, само за признаци на незрелост, които бяха малко повече, отколкото се очакваше....

Ако Михова ти каже, че всичко е наред, аз лично не бих се притеснила, та да дам да я вадят по-рано момата. Ако ти и ТМ не сте едри и високи, почти няма как да ви се паднат някакви големи бебета....

# 113
Моето бебе вървеше дребничко, я всичко беше наред с кръвотока, в кръвните беше паднал белтъка и аз започнах прием на фризурбин, малко папрекалих, та наедря повечко и ми се скараха.
Лекарите казаха , че и от недостиг на В12 може да е по-дребничко бебето.
Аз изследвах белтък, защото правех агресивно следене за превенция срещу прееклампсия.

# 114
Като ви слушам се радвам, че и двата пъти намерих читави доктори, които хем да ме следят, хем да ме изродят.  Така като знаят , че отговорността до края е тяхна, е по- добре.  
Пънче , споко чакаме малкото скорпионче.  Моето на 10 месеца каза първата си дума - Ниее! Интересно ще ти бъде 😁

# 115
Пънче, не знам кой те гледа по ЖК, но аз не бих мълчала. Явно си добра душа и траеш глупостите на въпросното лице, но поне не се връзвай. Ако Михова утре каже, че всичко е ОК - не се филмирай, а дишай дълбоко. Освен това дали бебето е дребно или едро зависи и от родителите. При положение, че Йоан се в родил 2800, няма как девойката да е над 3500. Аман от малоумни доктори. 😡

# 116
Йоан се роди 3500, а е бил 2800 в същата седмица. Не очаквам девойката да го задмине, но мисля, че спокойно ще стане 2800-3000 до 38+гс.

Благодаря ви, че ме изслушахте и споделихте как е било при вас. Много се натоварих днес от случилото се, хем знам, че най-вероятно всичко е наред. Не знам защо ме подлага на подобна психоатака тази жена, последния месец и нещо само ме напряга, направо ми вгорчи всичко...
Ще пиша утре какво е казала Михова.

# 117
  • Сливен
Някои доктори са да убиване.Пънче всичко ще е наред.

# 118
Пънче, убедена съм, че Михова ще те успокои, но все пак чакам да кажеш какво е станало. ДОбре поне, че няма да ходиш повече на жк Crazy

# 119
Отчитам се, че Борис направи втори ларингоспазъм за две седмици. Снощи към 12 ходихме до Педиатрията на Гешов за Урбазон. Предния път ли не го доизлекувах, какво стана, не знам.... Чакам  пулмоложката сега да го прегледа и да каже какво ще правим....

Общи условия

Активация на акаунт