Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 267
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Фокси, Като отмине острата фаза направете консултация с читав алерголог, дали и кога може да се направи тестуване за алергия.
Зачестят ли Урбазоните, когато пораснат децата имат последици от тях. В семейството ми имаше такъв случай - много чести ларингоспазми и само Урбазон помагаше, случвало се е някололко пъти в месеца. Лекарите торсеха астма, проблем с белите дробове, но нищо не откриха.Беше кошмарно с тези спазми.
В последствие едно зачервяване около коляното и болки в крака, насочиха към ревматолог, но той някак свърза състоянието с промяна и в гласа и каза, че грябва да се направи тестуване за алергия.
И изскочи зайчето. Та се оказа, че не е трябвало детето да се блъска с Урбазон, а с някакви противоалергични.

# 121
Герда - знам, че Урбазон не е вечно решение, но в много остра фаза нямам друг избор. Тестове за алергия ще направим най-вероятно утре, макар че пулмоложката ме съветва да изчакам до 3 годишна възраст и да пусна само инхалаторни алергени, а не пълния пакет, който е 282 бр. Засега ще овладеем положението с Пулмикорт и сироп Демефан, който ще подтиска кашлицата и започва профилактика със Сингулер, който профилактира астма и алергични състояния.

Друго ми е интересно- ако се касае за инхалаторен алерген, а не за хранителен както ме убеждава пулмолога, какво правя? Няма къща без домашна прах, не мога да огранича излизането и да гледам къде какви дървета и треволя растат.... Ок, котка/ куче може да се махнат, ама другото?

# 122
Направи консултация с читав алерголог. Когато в остра форма на ларингоспазъм дадете кръв или след това е възможно еозонофилите в ДКК да са повишени, но не е гаранция, че ще се хване.
Тестуване не се прави в острата форма на алергичната реакция, така че това утре според мен не е правилно.
Има някакви панели за тестуване.
Конкретно в нашият случай алергията е била към - мед, бобови, аналгини още няколко неща, но се е изразявала респираторно.
Ако си алергичен от мед и не знаеш може да си ядеш мед без всеки път да имаш изявена алергична картина, а сама понякога.

# 123
  • В сърцето на любимия човек
Минах при Михова.
Всичко с бебка е наред, кръвоток, води, плацента. Действително е по-малка, 13ти персентил, на последната ФМ е била 30ти, от там идва драмата, но за момента няма индикации да страда. Ще ме види пак след 10 дни.
Успокоих се.

# 124
И що се причиняваш всичко това?
Честно!

# 125
  • В сърцето на любимия човек
Спестих ви вчера какви ми ги наговориха на ЖК, как детето ми страда в мен и т.н.
Цял следобяд после бях с контракции и от снощи се опитвам да се разболея.
Явно в момента психиката ми не е съвсем стабилна. На ЖК повече няма да ходя.

# 126
Пънче - радвам се, че всичко с момата е наред, пази се от разболяване, че вирусите сега са лоши!

# 127
Цитат
13ти персентил
Какво е това?

# 128
Фокси, тестове месец след урбазон. И не само кръвни, ами и прик- поне за прах, мухъл, полени, мляко и яйца.
За прах има какво да се направи, за да се облекчат нещата. Ако не се израсте - инхалаторните подлежат на десензибилизация след 5.

# 129
Пънче, хормоните в момента ти дават и " овер реактинг". Грябва да си спокойна, малко остана, в добри ръце си.Слушай си Михова!

# 130
Фиксче - пулмоложката ми каза, че няма проблем за урбазона, макар и аз да прочетох в нета, че трябва да минат поне две седмици.
Можеш ли да ме насочиш към алерголог? Казвай как мога още сега да се опитам да облекча нещата?

# 131
Пънче, прекрасни новини. Само спокойно и всичко ще е наред на финала.

Фокси, аз като най-алергичния човек, който познавам и то от дете те съветвам да отидете при проф. Попов в Александровска болница. Това е лекаря, който единствено е успявал да ми овладее алергиите, които повярвай бяха страшни. Много знае, има голям опит и непрекъснато учи и преподава, не само в Бг, но и в чужбина. На много високо ниво е.
Другото което искам да споделя с теб е факт който сама съм открила с годините - силен имунитет - алергия - Няма. Дълъг е разговора. Ако искаш, за да не спамим темата пиши ми на лични и ще ти съдействам с пълна сила. Опитът ми в това направление за жалост е огромен.

# 132
Аз съм свидетел, че преупатребата на Урбазон оказва сериозен резултат.

# 133
Герда - моля, поясни, че нещо не разбрах...

Дънди - сега ще ти напиша ферман на лични...

# 134
Фокси, Златко Димитров - Токуда в момента е звездата. И в Александровска знам, че са добри.
За праха:
1) Сменяш матрака с латекс (само Екон имат).
2) Сменяш спално бельо често - При нас два пъти в седмицата е ОК. Переш минимум на 60. Дрехи не се носят втори ден, вкл пижами.
3) Завивки - никаква вълна, пух, пера. Само микрофибър, който се пере поне на 60.
4) Плюшени играчки- оставяш малко и переш често на 60 - ако оцелеят.
5) Без килими или с някакви малки, които можеш често да переш.
6) Леглото не се оправя веднага след ставане.
7) Pip allergy free спрей за дивани и матрака докато го смените.  Същия се ползва и за освежител за въздух.

Полени- има прахчета, които се слагат в носа, за да ограничат проникването на полените като си навън. Когато е сезонът на това, от което си алергичен- дрехи се сменят веднага след ходене навън, мият се лице, коса, калъфката се сменя всяка вечер. Планират се почивките така щото да не се озовете на мястото в пика на цъфтежа на проблемната група полени  Но на полените сезонът е от май до септември в БГ. Подозрителни в момента са домашен прах ( микроакари) и плесени.
Тестове се правят и на 2 месечни бебета. По- голям е риска за фалшиво отрицателни резултати, но си струва.  И задължително и прик, и кръвен

Общи условия

Активация на акаунт