Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 270
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Фиксче - благодаря ти! Започвам да взимам поетапно мерки от утре.

# 136
  • Пловдив
Пънче, радвам се, че всичко е наред! Наистина ако плацента, кръвооток и води са в норми няма какво да се притесняваш. Влезеш ли в 37г.с. и малко да се роди ще порасне бързо, бързо! И Теди се роди малка 2 730 в 37седмица и ни изписаха 2 590 в началото беше малко зор ама бързо, бързо си качи! Можеш да вземеш някоя друга дрешка 50 размер за всеки случай!  Хайде ще чакаме още едно скоепионче в клуба! 😄

# 137
  • В сърцето на любимия човек
Сигме - не съм чела подробности в нета, но от това, което ми обясни Михова е статистически индекс, който показва развитието на бебето. Нормата е от 10 до 90. Падне ли под 10, значи бебето страда и трябва да се извади по спешност.
На ФМ в 20та и 28 седмица този индекс при мен е бил около 30, след което (преди около месец някъде) рязко е спаднал на около 13 и от тогава е горе-долу с тази стойност. По това време на ЖК започнаха да ми казват, че бебка е малка.
Михова ми обясни, че ако това ми беше първа бременност, никой нямаше да се впечатли от този индекс, приема се, че бебето просто е по-дребно и толкова. Обаче сега в цялата картина влиза и това, че аз вече имам едно дете, родено 3.5кг 9 дни преди термин, т.е. аз имам потенциала да износя по-голямо дете, от където вече започват съмненията защо това бебе е по-малко. Дали нещо не му достига, за да развие потенциала си или просто е взело моите гени и е по-дребничко.
На Михова и трябваха точно 5 мин, за да ми го обясни така, че да я разбера и да се успокоя, че в момента бебето ми е добре и не страда, но няма да чакат дата максимално близо до термин, за да планират секциото, както можех да избирам с Йоан (можеше и 5 дни преди термин), а ще ме следят и те ще изберат дата според състоянието на детето. Общо взето ми казаха, че всеки ден след 37гс ги устройва, ако има индикации може да я извадят още утре, но ще се постараят да е максимално доносена.
На ЖК по същество ми казаха същото, но не по този начин, а така, че да се притесня, да не разбера защо и какво налага евентуално бързане.

# 138
Друга школа, просто.

# 139
  • Сливен
До човека е.За Михова е призвание,не само работа.Пънче,много се радвам че нещата са добре.

# 140
Айде, чакаме го тогава малкото мишленце.

# 141
Кайо беше 3 персентил и пак не беше ужасно зле, щом ми го оставиха минута две да го погушкам като го извадиха. Бях изчела всичко за тези персентили и направо изпаднах в шок като ми казаха. А преди това май и той беше 13-ти. Просто е важно да се следят нещата, така че няма страшно Simple Smile
После навън си наваксват.
А той явно ще си е фин. Все под нормата е. Сега е 8,5 кила.

# 142
На мен не ми дадоха да гушкам бебето.Само ми го доближиха да го целуна по главичката, но при нас имало реанимация.

# 143
  • София
с какво да го гушкаш?
на мен всичките ми ръце ги бяха заели на операционната маса.

# 144
Гушнах детето на 45 ден след раждане.
Мисля, че човек минава какво ли не, само и само детето да е добре.

# 145
Децата ги чух и зърнах с края на окото, бях с кислородна маска, а тях много бързо ги изнесоха от операционната.Важното е, че са добре. А гушкането го наваксвам.

# 146
Ново 20...
Нали писах, че май се разболявам? Еми оказах се с бронхит 😥
Чудно просто...

# 147
С какъв антибиотик ще те лекуват?

# 148
Аугментин 1000. Звъннах на Христов, каза "Пий го, няма проблем".
Сега ми е супер тъпо, защото цял септември кашлях, мислех, че е алергия, а може би пак е било бронхит. И сега нямам Т, съвсем лека - 37.5, само кашлям като магаре.

# 149
Пий,пий. Аз в крайните седмици бях на Зинат, но после и ЦРП на бебче беше нормално, казват, че нелекуваните неща по време на бременност след това давяли усложнения при бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт