Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 732
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Аз пак да питам, 2 клас, СМТ, къде е трябвало да се разпише решението на последната задача - на бял лист или на бланката?

# 391
Дъщеря ми (трети клас) каза: На бланката имаше повече от половин страница за описание на решението. Каза, че го е описала, както е казано в началото на първа страница - от първа до десета задача буквата на отговора, 11 и 12 числото, 13та решението (разбирай сметките без описание кое защо и как)

# 392
  • София
Аз пак да питам, 2 клас, СМТ, къде е трябвало да се разпише решението на последната задача - на бял лист или на бланката?
На бланката, която са им дали. На листа на щерка ми с който излезе нямаше нищо под 11, 12,13 задачи. Според преразказа й ги е решила правилно, но не е сигурна дали ги е написала в бланката и на 13 е написала само числата, не знаела какво означава "обосновка" и че бил нужен текст. 😁

# 393
  • София
Ако сметките са верни и логически подредени ще получи точките, текст рядко пишат децата, ако напишат е много по детски разказано, съвсем нормално за 2и 3 клас.
Фран, благодаря! Дано успеем в това, в което сме се прицелили.

# 394
  • София
Дано, и аз на това разчитам . Отговорило си е правилно детето иначе.

# 395
... и на 13 е написала само числата, не знаела какво означава "обосновка" и че бил нужен текст. 😁
То не се и очаква чак текст, ама някак да си личат стъпките и поредността на сметките (на моята щерка сметките са супер нелогични, поне за мен... но стига до верен отговор Smiling Imp )

А "обосновка" не е нужно да знае какво значи, тази дума никъде не се среща на бланката Hands V (сигурна съм, че мнооого деца не биха отговорили адекватно на искане за "обосновка" Smirk, моята третокласничка също)

# 396
  • София
Така им били казали, да напишат обосновката, така се коментираше долу като слизаха и между децата
Аз не споря дали го има в бланката, но за мен "напишете пълното решение" също е мъгляво, доста може да си попишеш как си стигнал до тези числа. но те все пак са 2 ри клас.
Каза, думи изобщо не знаех че трябва да се пишат. Grinning Освен това се разпространиха отговори, в които на 13 задача , подточка а) е само 1 число. щерка ми написала 2 числа, понеже според нея имало две подусловия.
И наистина са две.
Освен това че има 2 числа,  да й го приемат за "обосновка" , написаните 2 числа. т.е. че нещо там е смятала, Grinning

# 397
В задачите за 2-ри клас от минали години точно така съм го срещала формулирано - "Напишете обосновка".  ooooh!
Тази година формулировката е много по-разбираема.

# 398
Мерси за отговорите. Да знам все пак за другия път какво да му кажа.
Сега за съжаление не е разбрало къде какво да пише. Писало е на бланката за отговори 12 задача, а 13 май никъде.
Здраве да е.

# 399
  • Варна
Фран Ческа, първите три снимки ли са задачите за 4 клас?

# 400
Разбрах, че в Пловдив само до 3то място ще награждават.
На сайта на Черноризец Храбър има информация, че  в София награди и/или грамоти за отлично представяне ще получат участниците, които са постигнали над определен брой точки.
В Пловдив ще има ли грамоти за определен брой точки или само медали за първите 3 места?

# 401
Фран Ческа, първите три снимки ли са задачите за 4 клас?

Последните три.

Моля, ако някой попадне на задачи и за други класове от МБГ, нека ми ги изпрати.
Ще ги добавя в първи пост.

# 402
  • София
Сега разгледах задачите от МБГ. Дали някой все още ще твърди, че са лесни? Честно казано, никак, ама никак не са!

# 403
Сега разгледах задачите от МБГ. Дали някой все още ще твърди, че са лесни? Честно казано, никак, ама никак не са!
Нека хората имат теории. Не са лесни. Тенденцията  е да дават все по-трудни задачи.
С новия регламент всички деца с резултати над 40 процента са с добро представяне поне според мен. Те учат математика по 4 часа седмично като им се брои и един час РП. А медалите се раздават "на кило" пак така заради новия регламент. В първите два кръга да отсеят една голяма част от участниците. В този му вид всъщност има много повече състезание.   

# 404
  • София
Въпроса е дали сложността на задачите не отказва децата,... от математиката...
Аз гледам резултати, ами освен в 1ви клас, нагоре , все по -малко деца участват по тези състезания, и все по- посредствени резултати има  Confused , решават че им е трудно, и край.. някак клеймото е сложено... и ако не стои на главите им някой, да им обясни и покаже че няма нищо трудно стига малко да помислят... , та на у-щно ниво не могат да решат дори половината от тези задачи, поне като гледам резултата. Пък може и да не съм права Confused знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт