Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 723
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
# 406
  • Бургас
През последните години тези състезания станаха прекалено масови. Според мен пък да са малко по-сложни задачите е ок, дори и по-малко деца да се явяват.

# 407
Здравейте! Моето дете е 2 клас, също се яви на МБГ.Съжалявам вече много, след като видях променения регламент и вида на задачите. За 60 минути трябва да бъдат прочетени, осмислени,разписани, решени задачите и написан в бланка верния отговор ..Тъй като са 20 задачи, т.е. на задача по около 3 мин. Едно дете, 2 клас, дали има възможността да направи съсредоточено всичко това за толкова кратко време? Олимпиадите по математика са с 3-4 задачи за 4 часа. Децата не са машини, прекалено много задачи за твърде кратко време. Те има нужда да помислят...На нас задачите ни изглеждат лесни, но за децата едва ли е така...на кого е нужно това препускане, по- добри математици ли ще станат, бързайки да решат 20 задачи за 60 минути?
За себе си и моето дете реших - ще отиде на състезание, на което всичко това по някакъв начин е съобразино.

# 408
Това с прехвърлянето на отговорите на отделно листче е напълно излишно според мен. Само обърква децата.

# 409
  • София
Да, щерка ми ги реши у дома вярно, на мен ми ги обясни, 11,12,13 задачи, но като я питах дали ги е написала на бланката, каза едно "Ъъъъъъъъ би трябвало да съм ги написала.... не съм сигурна", но беше доволна че ги е разбрала и ми ги обясни... а това е по-ценно от бланката всъщност

Като гледам в 138 -мо у-ще  и там така, освен в 1ви клас, нагоре има едва ли не 5- 6  деца за всеки клас с прилични резулатати ( пак са далеч от максималните ) ... другите са ниски Confused

# 410
Какви са тези фиктивни номера (гледам резултатите от 138мо училище)? В нашето училище нямаше такива номера, или поне аз нямам никаква информация моето дете кой номер е...

# 411
Сега видях номерата... На листа (със задачите)  на моето дете нямаше никакъв номер.... и нищо писано различно от нейния почерк, т.е. ако излезе по този начин класиране, кой точно ще ми покаже, че този резултат е точно на моето дете!?!

# 412
Разултатите от 138-мо ми приличат на таблица с несъществуваща n-ична бройна система.

# 413
Щом са ги публикували по този начин, сигурно децата са получили фиктивни номера, най-вероятно при записването за участие. Самото наличие на резултати и по фиктивен номер явно е с цел да се улесни търсенето.
Допълвам се. Разпределението също е било качено по фиктивни номера, значи наистина са получили такива.

# 414
  • София
Е, то това е сега заради истерията с личните данни, да не разгласяват кое дете какви точки има... сакън
Аз пък ще кажа байгън... какво ни носи като инфо този списък с резултати незнам
Явно там са им давали някави номера на децата ( на бланките на изпита)
Отделно ни питаха 3 пъти, дали няма да подпишем декларация, в която забраняваме разгласяването на резултатите на детето ни.... или подобно нещо... аз декларация не съм писала ...вече се  побъркаха с това криене Grinning

Поне на листа, с който излезе от изпита можеше да го има този фиктивен номер Grinning че да знаем какво гледаме

# 415
# 416
  • София
Ха, щерката е 4-ти клас и 13-та задача я е решила рачешката - с кръгчета, дали ще й я признаят? Не че има много значение, защото е объркала други задачи, но ми стана чудно.

# 417
Ха, щерката е 4-ти клас и 13-та задача я е решила рачешката - с кръгчета, дали ще й я признаят? Не че има много значение, защото е объркала други задачи, но ми стана чудно.
Посоченото решение също е рачешко ("започваме отзад напред"). Не са чертали само кръгчетата  Simple Smile

# 418
  • София
Нови 200 ста за тази 13 ста задача на 2ри клас
Първом организаторите разпространиха решения, в които имаше само - 6 деца са между Петър и Катя за подточка а), сега се оказва че цял ферман е трябвало да се опише че с три реда обяснения и сметки  Grinning добре че не се е искала рисунка на опашката на децата...
Че те като са  написали че отговора е 6 , не се ли предполага че всички сметки до това 6 са  били направени и то вярно Grinning

# 419
Хора, много голямо вживяване пада по задачи за начални класове. Децата сега се учат да разписват. Това нещо се учи и научава с времето.  

Общи условия

Активация на акаунт