Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Ха-ха, след състезанието само питах моя хубавец дали си е написал цялото решение и той ми вика: -Даааа, всичко съм написал.
Сега пак задавам същия въпрос и се оказва, че баш рисунка на опашката му било ЦЯЛОТО решение.  Mr. Green
Всичко му.е вярно, де. Разсъжденията и отговорите са верни, но поне малко обяснителен текст да беше вмъкнал. Sunglasses
Ама като за втори клас ми се струва дооооста малко вероятно някое дете да представи друг вид, при това правилно, решение точно на този тип задачи.

# 421
  • София
Тъкмо затова го коментирам и аз. 2ри клас,  обяснителен текст с три подточки Инак аз персонално нямам претенции, доста добре се е справило моето дете на фона на съвсем леката подготовка за конкретното състезание. Но едв ли ще има много макс точки

# 422
  • София
Нови 200 ста за тази 13 ста задача на 2ри клас
Първом организаторите разпространиха решения, в които имаше само - 6 деца са между Петър и Катя за подточка а), сега се оказва че цял ферман е трябвало да се опише че с три реда обяснения и сметки  Grinning добре че не се е искала рисунка на опашката на децата...
Че те като са  написали че отговора е 6 , не се ли предполага че всички сметки до това 6 са  били направени и то вярно Grinning

Реално "подробното решение", което се оценява представлява пълно нагласяне за да се получат отговорите. Попитайте едно дете да ви обясни какво означава решението на организаторите да видим какво ще ви отговори. На всички е ясно, че този тип задачи се решават точно с чертаене на опашката, кой къде е и съответно броене на това, което се пита. Като искат задача с подробно описване, да бяха измислили такава задача, която предполага определена последователност от сметки (явно това се цени в това състезание). Не знам защо предполагат, че един второкласник, който смята вече до 100 и над 100 ще вземе на пише на лист как е получил 7 (11-4). Това да не е дете от първи клас???

# 423
  • София
Ха-ха, след състезанието само питах моя хубавец дали си е написал цялото решение и той ми вика: -Даааа, всичко съм написал.
Сега пак задавам същия въпрос и се оказва, че баш рисунка на опашката му било ЦЯЛОТО решение.  Mr. Green
Всичко му.е вярно, де. Разсъжденията и отговорите са верни, но поне малко обяснителен текст да беше вмъкнал. Sunglasses
Ама като за втори клас ми се струва дооооста малко вероятно някое дете да представи друг вид, при това правилно, решение точно на този тип задачи.

Абсолютно същата ситуация е и при нас - едно към едно. Сега чакам да видя колко точки ще орежат заради това, че детето е решило абсолютно вярно задачата, но не е по техния идиотски начин. И на няколкото сметки ако се казва "подробно решение" ...

# 424
Накой има ли информация относно предстоящото състезание по ватематика и информационни технологии “ Свети Николай Чудотворец” Бургас? Видях накъде, че ще се състои на 25.11, но в сайта на СМБ Бургас няма информация. Къде и как става записването?

# 425
Коледно математическо състезание
На 8 декември 2018г. от 8,30 до 10,00 часа (за I и II клас) и от 10,30 до 12,30 часа (за III-XII клас) в 119 СУ, ул. Латинка11, в 125 СУ – Младост 1, до бл.43 , и във 2-о СУ в кв. Бъкстон ще се проведе XXVI-то Коледно математическо състезание за ученици от 1 до 12 клас. Темата за 11 и 12 клас е обща във вариант за зрелостен изпит, а за 7 клас – във формата на изпита НВО.
Класирането и наградените се обявяват в интернет-страница на секция „Изток” –http://iztok-smb.com/ до 12.12.2018 г. Наградите се получават в в ст.402 на 125 СОУ от 08.01 до 30.01.2019 г. Заявките за участие с приложен списък се приемат в канцеларията на 119 СУ, в стая 402 на 125 СУ , и в библиотеката на 2-о СУ до 04 декември 2018 г.
Таксата за правоучастие е 10 лв. и се внася при записването или на следната сметка:

Скрит текст:
АПЛИМАТ ЕООД
IBAN BG 93 STSA 9300 0001 6828 21
BIC CODE STSABGSF
БАНКА ДСК ЕАД - КЛОН ГЕО МИЛЕВ

# 426
Здравейте, знае ли се колко е максималния резултат на СМТ за втори клас? Изненадана съм, че моето дете е с най-високия резултат в своето училище, а със сигурност знам, че е объркала поне 4 задачи.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 12:22 от Анонимен

# 427
  • София
Здравейте, знае ли се колко е максималния резултат на СМТ за втори клас? Изненадана съм, че моето дете е с най-високия резултат в своето училище (47 т.), а със сигурност знам, че е объркала поне 4 задачи.
Максимално 74 точки, и моето дете е с максимален резултат 53 точки, от всички на нейната възраст в нейното си у-ще.
Знам за сгрешени две задачи при щерка ми.
Другите ги е решила добре, но първо : не ги била  пренесла всичките в бланката за отговори ( след 10та задача) Grinning  и второ - не е описала с думи решението на 13ста задача, инак задачата е решена правилно.
Явно просто задачите са били трудни на всички деца
Гледам и 138мо където излязоха списъците, там има 2 деца с над 40 точки от всички 2ри класове. Та, нормално си е.

# 428
Здравейте, знае ли се колко е максималния резултат на СМТ за втори клас? Изненадана съм, че моето дете е с най-високия резултат в своето училище (47 т.), а със сигурност знам, че е объркала поне 4 задачи.
Мисля, че още няма обобщено класиране. В нашето училище дори още няма резултати...

# 429
Има ли резултати от СМТ ?

# 430
Здравейте, знае ли се колко е максималния резултат на СМТ за втори клас?

74т.

# 431
Здравейте, знае ли се колко е максималния резултат на СМТ за втори клас?

74т.
Хехе, знаех си, че се е справила зле! Но сега как ще й го обясним с баща й, като е първа между всичките си съученици! Relaxed 
Много ниски резултати сякаш навсякъде...

# 432
Жаве,зле е относителна категория.Както не можем да кажем за кой клас точно са задачите, тъй като този материал не се учи в училище Simple Smile. Ако всички други деца са с под 47 точки, твоята дъщеря се е справила отлично.

# 433
  • София
Аааа сакън да се е справила зле с максимален резултат сред децата. Не, не съм съгласна и аз.
То не се гледа даже максимума, ами общото ниво... е по - важно.
Ако е с 60 точки, пък има 20 сет деца пред нея, да не е по - добро представяне Grinning

# 434
Жаве,зле е относителна категория.Както не можем да кажем за кой клас точно са задачите, тъй като този материал не се учи в училище Simple Smile. Ако всички други деца са с под 47 точки, твоята дъщеря се е справила отлично.
Дано да не реши, че без много усилия е много добра и да спре да се старае. Щото после почват разни глупави грешки, като тази да напише най-малкото число, там, където се иска най-голямото и разни мераци за скоростно решаване с идеята да е първата излязла от стаята.
То ще се види с времето.

Общи условия

Активация на акаунт