Лечение на акне - РОАКУТАН /тема №3/

• 56 524
  • 489
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, за мъж 85кг, каква доза мислите, че е правилна? Питам, защото бяхме при 2 дерматолога, които ни казаха различни неща. Изобщо мнението ми за тази прослойка от лекарското съсловие е потресаващо. Намерихме от Турция Роакутан 20мг, въпроса е по колко на ден да приема?

# 331
Здравейте, за мъж 85кг, каква доза мислите, че е правилна? Питам, защото бяхме при 2 дерматолога, които ни казаха различни неща. Изобщо мнението ми за тази прослойка от лекарското съсловие е потресаващо. Намерихме от Турция Роакутан 20мг, въпроса е по колко на ден да приема?

0.5 мг на кг е минимална доза.
1 мг на кг е макс доза.

Обикновено лекарите изписват 0.5.
Мъжът щом е 85 кг - 42.5 мг на ден.
Тъй като капсулата е по 20 мг, то ще трябва да приема 2, общо 40 мг на ден.

А защо сте потресена?

# 332

0.5 мг на кг е минимална доза.
1 мг на кг е макс доза.

Обикновено лекарите изписват 0.5.
Мъжът щом е 85 кг - 42.5 мг на ден.
Тъй като капсулата е по 20 мг, то ще трябва да приема 2, общо 40 мг на ден.

А защо сте потресена?

Защото мисля, че е всеизвестен факт, че дерматолозите са най-безполезните доктори (без да целя да обидя никого). Имала съм нещастието да ходя на 2-3 и всичките се вписват във всеобщото мнение. Гледат да ти пробутат безполезни мазила и кремове, предполагам 1 на 10 реално го е грижа за състоянието ти и ще си мръдне пръста да разбере откъде е проблема и как да го реши. Най-шокиращ беше опита ми с Тошева от Вита. Тогава ходих с детето, 3-4 различни кожни проблеми, които грам не са безобидни... въпросната лекарка го погледна за буквално 2 минути, издаде диагнози без никакви тестове и прочие и предписа 'медикаменти' за почти 200 лева. Да ви кажа ли 2-3 месеца след нашата визита там дали ПОНЕ ЕДИН от тези проблеми бе решен с мазилата и? Реторичен въпрос.

А на по-ранния ми въпрос... и аз си мислех, че 2х20 ще е ок, но като четох по-старите мнения се натъкнах на коментар от жена, която казва, че дъщеря и приема 3х20 на ден, силно се съмнявам да е по-тежка от мъжа ми, но знае ли се. С роакутан по-голяма доза означава ли по-голям и бърз ефект? Той е с тежко акне по гърба и рамената. Дали е по-добра идея да взима 3х20 заради това, че е доста, а и е мъж?

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 00:02 от emanu3lla

# 333
  • София
Лично аз не съм чула/чела да се изписват по 3 таблетки.Обичайно се започва 2х2 и се намаля до 1 табл.Нали действа с натрупване?Незнам де…може само лекар да каже.

# 334
Лично аз не съм чула/чела да се изписват по 3 таблетки.Обичайно се започва 2х2 и се намаля до 1 табл.Нали действа с натрупване?Незнам де…може само лекар да каже.

И аз това се чудя. То пък едни лекари... Някой знае ли дали по-високата доза е равна на по-бърз резултат? Изчетох доста от тази и старата тема и може би факта, че не сме виждали някой да пие по 3х на ден е защото 99% от коментиращите сме жени или става дума за деца.

# 335
  • София
Аз бях с по едно на ден.С видим резултат бях след 3 месеца.

# 336
Ще пием по 2 на ден и каквото стане. След хранене трябва, нали? И проблем ли е да се изпият и двете едновременно?

# 337
Ако си изследвате всяка седмица състоянието на черния дроб....може и по три наведнъж....🙄....Може за месец да изчистите пъпките,а после години да  възстановявате дроба.....😟

# 338
  • Стара Загора

emanu3lla, когато преди година дъщеря ми започна прием на Роакутан, тежеше около 75 кг. Според дерматоложката и тежестта на акнето беше за 3 х 20 мг., но явно е доста и започнахме директно с 2 х 20 мг., без значение на колко пъти и кога през деня. Ние го давахме сутрин и вечер след хранене. Нашето лечение продължи 8,5 мес. и приключи без намаляване. Вече минаха 3 месеца от спирането му. Ефекта беше бавен, но поразителен. Нашето акне беше в много тежка форма.
Според мен трябва да се доверите на дерматолог и да следвате неговите указания. Освен това периодично се правят кръвни изследвания, тъй като приема на Роакутан завишава чернодробните показатели и вдига холестерола. Мъжът има тегло, което позволява 3 х 20, но според мен го приемайте 2 х 20. Не са за подценяване негативните ефекти на лекарството.
Желая Ви успех!

# 339
10ти ден мъжа ми ползва Роакутан. Доста странични ефекти се появиха. Спи му се и през деня, 2-3 дена му тече кръв от носа, напукани устни, дразни го светлината от слънцето, кожата по лицето му стана по-суха (което е добре). Доста неща са, но всичките са поносими.

# 340
  • Русе
Синът ми вече трети месец пие Роакутан /веднъж дневно по една таблетка, тежи 65 кг./ и все още няма никакъв ефект по лицето. Дори имам чувството, че пъпките са повече и по-големи. Изследванията му са в норма, единствено и на него му тече кръв от носа. Направо се питам дали някога ще има ефект от това лекарство. Мисля си дали да не започне на своя глава да пие по 2 таблетки дневно.

# 341
Обострянето е нормално. Първите месеци ще има страшно много повече пъпки от обикновено.

# 342
На мъжа ми пъпките са по гърба. В момента доста от тях са завехнали, но нито един от нас не си прави илюзии и очакваме всеки момент обратният ефект да започне.

# 343
Направих огромна беля. Забравих, че не може да се използва кола маска по време на лечение с Роакутан и си направих с лентички нас устната и сега се появи изгаряне на тези места. Вече говорих с лекаря изписа ми мазила. Но излежда ужасно на някой случвало ли се е, бързо ли минава. Sad

# 344
  • София
Споко,бързо ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт