Юлчета 2018 - тема 2

• 40 972
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
И аз днес правя голямо пазаруване - в H&M имат 20% намаление. Отделно Emag са пуснали много добри цени и аз се въодушевих Grinning
Даже и кучето намаза с по -хубава храна покрай еуфорията ми Grinning
Напазарувах подаръци за племенниците, за малката, за половинката и неща за вкъщи. Само за себе си нищо не съм взела, но пак съм много щастлива Blush Simple Smile Grinning

# 421
Сребърна лъжичка (и въобще нещо твърдо) за начало на захранването не бих ползвала, защото моите бебета са все активисти, клатят се, мятат се и ще има натъртени муцунки Simple Smile

Внимавайте с размерите пелени и поръчаните количества, че аз от черния петък ‘16 вкарах в употреба два останали пакета с новото бебе 🙀

Бънджи и проходилка не сме ползвали, с кръста нямах проблем, но за китките ми изписаха физиотерапия, младежът на 2 месеца още беше 6 кила. Най-голямото натоварване в моя случай беше при вадене и слагане в кошарата. Това бънджи няма да ти го спести, а само евентуално разнасяне на ръце, ако въобще бебето е такъв модел. Иначе синът ми сам си щъкаше, изправяше се сам по мебелите и така, никога не съм го водила прегърбена за ръце. Една малка ИКЕА масичка си ползваше за walker Joy

# 422
  • Варна
Мами,моля кажете помага ли физиол.разтвор при запушено носле?? Има ли малки опаковки в аптеките или цяла банка? Моят момък е със запушено носле и цяла нощ не е спал. Разбира се се случва точно почивните дни Sad

# 423
Мами,моля кажете помага ли физиол.разтвор при запушено носле?? Има ли малки опаковки в аптеките или цяла банка? Моят момък е със запушено носле и цяла нощ не е спал. Разбира се се случва точно почивните дни Sad
Аспиратор за нослето действа безотказно. Разбира се ,трябва и да капки да се сложат ,слагала съм физ.  разтвор ,но не бих казала ,че отпушва .Последно ни изписаха Еуфорбиум капки.

# 424

Има малко дозички ФР ,кутията е синя и мисля че пише на нея Naso libero.Една малка дозичка ни стига за няколко пъти и Дари добре го приема....от всичко други спрейчета се стряска много!

# 425
Физ. разтвор и при нас не знам дали прави нещо. Хипертоничен разтвор (солен) обаче изсушава и оправя нещата. Тея дни малкият беше със задна хрема, от която кашляше и му взех инхалатор. За сега съм много доволна.

# 426
Пръскам стеримар, после изсмуквам с аспираторчето, напоследък само с клечка за уши му чистя нослето. Иначе има еднократни стерилно дозички физиологичен разтвор nano libero, от тях също съм му накапвала да омекнат секретчетата и да ги издърпам.

# 427
Кърма в нослето също работи.

# 428
Аз му пръскам Тетрисал май беше...вода със сол, на спрей като капки зя нос.Рязводнява сополките и излизат Simple Smile

# 429
Стеримар пръскам аз, много е ефикасен веднага след това му ги засмуквам, мъжа ми също го ползва дори, той е с изкривена носна преграда и е непрекъснато със запушен нос

# 430
Доколкото си спомням за пюретата месеца на етикета показва консистенцията на пюрето.
Нослето го чистим и ние за сега само с физ. разтвор и после с аспиратор. Нашата педиатърка даже нагледно ни показа когато малкия похъркваше капнахме няколко пъти по една капка и той си глътна каквото се събра и се изчисти. Та и без аспиратор стана, но не  е бил запушен носа.

# 431
Доколкото си спомням за пюретата месеца на етикета показва консистенцията на пюрето.
Точно така е.
Сега чета книгата на Мария нориега за храненето на бебетата. Освен че книгата е за ЗВБ,авторката много обширно и с научни доказателства описва кога, как, защо да даваме/не даваме на детето и отговоря на множество въпроси, свързани с кърменето/АМ и захранването, които тормозят родителите. Мисля, че е полезна за всички, а не само за тези, които са избрали звб.

# 432
Ние ползваме НИЗИТА спрей за нос, доволна съм. Ползвах и физиологичен разтвор, но не съм доволна, не помагаше.

# 433
  • Варна
Благодаря виииии Simple Smile пробваме със спрейчето,голям зор и рев. Вземи и тези малки дозички физ. Разтвор - по добре му се отрази. Няма сополки ,а трудно диша като легне.  Или са доста назад и не ги виждам. И с аспиратора нищо не излиза.

# 434
 От днес сутринта забелязвам че едното му око взе доста да събира течност и имаше гурлички .. притесних се да не е конюктивит или запушено каналче.Тъй като сме извън града имах само лайка под ръка и направих чай та промивам с него.Утре ще звъня на педиатъра да казва какво да правим.
На всичкото отгоре и преди имаше леко зачервено и пъпчици около устата,но сега се появи зачервяване по скулите и на допир е грапаво и сухо..четох че може да е атопичен дерматит и още повече се притесних..мажа го с кремче от невен , ама май ще купувам специализиран някакъв Sad

Общи условия

Активация на акаунт