Как да накарам съпругата да се усъвършенства?

• 10 674
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
Уиииииииш, много си зла. Така се разхилих, че събудих чавето.
Манекене, че аз съм по  висока от теб бре. Даже сигурно и килата са ми повече  Joy
Земфире, верно си го закършила яко щом така се слагаш на господина.

# 76
  • Ямбол
То Манекена, че не е забавен, не е, ама и това слагане чупи тъпомера.
Явно край него все такива кръжат.

# 77
Ричу от ББ е мистър България, и е кинта и двайсе. Манекена е фиданка стройна, в сравнение с него.

Земфирата е с Y хромозома, не го мисли. hahaha

# 78
Аз пък го разбирам човека, иска нещо по-добро за жена си. Преди много години съм работила в магазини за хранителни стоки, ами ужасна работа е, поне за мен, вечно бях в депресия. И не ми казвайте, че разликата в образованието няма значение, защото обикновено има. Обаче, Манекен, фармацията не е за всеки. Изпитите са специфични и трудни и ако не я влекат съответните предмети, няма смисъл. По-лесно се влиза за помощник-фармацевт, но пък нямат право да си откриват аптеки, а само да работят в такива. Доколкото разбирам, ти вадиш достатъчно пари и искаш просто жена ти да има по-престижна и по-лека работа. Ако не държиш на висшето образование, може да и предложиш да изкара курс за фризьорка, маникюристка или козметичка и после да си отвори салон. Според мен това е един от най-удачните варианти, ако има влечение към някое от тези неща. Хем няма да учи много време. Ако обаче държиш да учи за висше, а тя не иска... В момента започнаха много да се търсят педагогически кадри, ако обича децата, това също е вариант. Нито влизането е чак толкова трудно, нито материалът. Учителка в детска градина е по-прдстижно от продавачка и заплатата е малко по-висока. Ех, де на мен някой да искаше да ми плаща учението...

# 79
Дама от морето, лошо няма да иска по-добро за жена си. Но не е ли важно тя какво иска? Ясно е казала, че не иска. Може пък да и харесва там. Да не желае да се развива. Това не е хубаво, но не я прави лош човек.
Има хора не знаят какво искат и не искат да се развиват, нямат амбиции.
Та това не е 15 годишно момиченце, а 36 годишна жена.

# 80
Дама от морето, лошо няма да иска по-добро за жена си. Но не е ли важно тя какво иска? Ясно е казала, че не иска. Може пък да и харесва там. Да не желае да се развива. Това не е хубаво, но не я прави лош човек.
Има хора не знаят какво искат и не искат да се развиват, нямат амбиции.
Та това не е 15 годишно момиченце, а 36 годишна жена.
Така е, ама чак пък толкова да и харесва работата в хранителен магазин?! Дори и хора без амбиции рядко биха отказали на по-добро предложение, освен ако много я мързи да учи и предпочита да си кара по течението.

# 81
Има хора наистина ги мързи. Има го и момента да не вярват в себе си.
Познавам такива. Имам колежка, мързелива, дебела. Иначе има способности и има уменията и възможността да работи по-добре платена работа. Вместо това работи на най-ниската длъжност. Оправданието и е, че не и се носи отговорност и не и са занимава. И това жена на над 40 години, която е гледа все още майка и и брат и. Тъжна работа. А и не е на договор, а на повикване. Мързи я даже да идва всеки ден. Било и е тежко.
Като бях студентка съм работила в хранителен магазин. Не ми беше забавление, но издържах колкото да си завърша. Естествено не останах там.

# 82
  • София
Такива преквалификации се правят до време и при особено голямо желание. Жена на 36, вероятно с деца, без грам мерак да учи висше, да влезне да учи тежка специалност, каквато е фармацията, е в сферата на научната фантастика за мен.
Да беше икономика, педагогика, социология или разни али-бали, иди-дойди. Но фармация точно...

# 83
  • София

Взел си я такава.
Защо си я взел?
Заради това, което е, или заради това, което си въобразяваш, че може да стане?
Тя е продавач в хранителен магазин - и, очевидно, се чувства добре като такава. Защо искаш да я променяш? Въз основа на какво си въобразяваш, че можеш?
Да си продавач в хранителен магазин НЕ е срамно.
Да искаш да си тъкмо - и "само"! - това - също не е!
Помощничката ми в момента (понеже нямам време, желание, но и най-вече, вече, и дробове, уви, за чистене) е тъкмо такава. И, трябва да ти кажа, е един от най-прекрасните хора, които изобщо някога съм познавала. И категорично заслужава всичкото уважение на света!
Мъжът на една от колежките ми (и приятелки) работи в завод. На поточна линия. Тя е доцент (добре де, ще бъде, до година-две). И имат много здраво и щастливо семейство - и тя определено никога не си е задавала тъпия въпрос (ма той що не вземе да стане пилот на хеликоптер"? Просто е щастлива с него... защото е тъкмо той.

И каква малоумна мисъл ти е дошла да си въобразиш, че фармацията е лесна, понеже те просто продават!? Бога ми!? Фармацевтите знаят (или би следвало да знаят) не просто кое лекарство колко струва, но и кое как (и на какво) въздейства... с какво (и защо) не бива да се смесва... кога (и по колко) следва да се прилага...
Ти какво си мислиш - че фармацията е "лесна" / "лека" специалност ли!?

И дори и да не е точно фармация - защо не искаш да й дадеш правото да не иска да учи... нищо повече!?
Ами, има право на това, да ти кажа.
Да учиш на тази възраст... не е лесно по принцип.
Да учиш за изпити - и при положение, че нямаш никакъв, ама никакъв - опит с това - учене не просто за да научиш нещо за себе си, а за да положиш успешно изпит - е никакъв - е адски, адски трудно.
Да учиш нещо, което не те влече неустоимо, а е просто... така, за да е нещо - е абсурдно.
Ти как би се чувствал, ако трябва тепърва да почнеш да учиш, примерно, Корейска филология?
Или, хайде, нека не е Корейска - нека е Унгарска.
Би ли се навил, ако условието е, докато тя учи.... нещо си, ти да завършиш - успешно! - Унгарска филология, и после можеш да си допълваш доходите като преводач?
Ще се навиеш ли?
Помисли - и ако да. пробвайте се. И двамата.

# 84
И що точно фармация? Накарай я да учи право - адвокатите също са платени добре, а ако извадиш и връзки, може и прокурор или съдия да стане. Манталитетът на продавачка ще й дойде добре там. Grinning

# 85
36 годишна плюс 5 години бакалавър и още 1-2 магистър учене плюс няколко години да добие опит и на колко ще стане специалист?
Тия работи се започват  от 18-20.

# 86
  • Terra incognita
Имам позната, която на 45г кандидатства и я приеха да учи за акушерка. Никога не е късно, стига да го желаеш.

# 87
Принципно обаче. На 36 обаче, ако Манекена и тегли чертата и спре да и плаща наема, трудно ще се издържа като продавачка.

# 88
Но къде ще се намери друга жена, склонна да участва постоянно в тройки? Тази е незаменима според мен.

Да не би да бъркам, но мисля, че Манекена и жена му си правеха такива изненади редовно? Извинявам се, ако друга е била.

# 89
Манекен, направи ѝ фирма и отворете хранителен магазин. Пак ще си е продавачка, ама ще я представяш като бизнесдама на новите ви познати. Trollface
Звучиш като да те е срам от жена ти...

Общи условия

Активация на акаунт