Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 36 893
  • 819
  •   1
Отговори
# 315
Винаги се правят някакви големи драми, ако трябва да се заколи някакво животно, ще излезе че месото, което купуваме от магазините идва от естествено починали такива. Спомням си, в някакъв друг формат, имаше една девойка, която каза че не можела да си представи да пипне месо /беше вегетарианка/, какво остава да го готви. За мен поне, всяка крайност е някак си показна. Но, кой знае, може в някой друг живот да се преродя в "сиво искърско говедо" /така ли беше породата?/ и мен да отглеждат за консумация, тогава може и да си променя вижданията:laughing:

# 316
В случая за който разказах си беше фанатизъм .Не ни позволиха да се докоснем до жената.Съпруга сложи корана върху гърдите и и ни заяви че той прави необходимото.
Не знам ако е за него как ще процедира.Но синът му стоеше като пън до него и не реагира.Та не знам дали ако решението трябва да вземе от същия този син, дали няма да е същото.

# 317
Според вас - кои трябваше да са ратаите, като тия животни трябва да се доят всеки ден, а самата фермерка не го умее туй нещо и не може да се включи? Някои може и да се учат да доят, ама тая дейност си е доста специфична, и силова за ръцете, и с една-две проби не се учи.

# 318

Много ме издразниха със сълзливите си истории за детството, ама много. Почти няма човек в тази държава между 30 и 40г. (децата на 90-те) , който да не е търпял лишение, да не помни купони, да няма дрехи и какво да се яде в тях. На нас така ни мина детството , майка ми и бавят заплата или е безработна ,или заплата за нищо не стига ,или няма какво да се купи в магазините. Баща ми в чужбина. Бяха бедни години,гладни години. На всички родителите ни са правели геройства да ни отгледат , и все още много хора в нашата бедна държавица го правят.

Еййй, това ме подразни и мен, рева за едните речници. Ми в нашето семейство бяхме две с речниците, в елитните гимназии столични.
Да не казвам днес колко струват тези речници, и не само-учебниците за сегашните 8/9/10 клас.

Фермерката има ли въобще нещо, в което може да се включи?

# 319
  • Велико Търново
Според мен, Ваня си беше направила сметката първоначално, да прати Георги ратай и после на дуел. От жените може и Лили да е спрягала - нали отстрани Христина. Но...след дуелите й се объркаха плановете и тя нямаше време/не й стигна акъл/ да избере по-правилните ратаи. Самият факт, че няколко пъти съжали за Нури, го показва.

# 320
Колко време има за решение от дуелите за имунитет и обявяването на ратаи?

# 321
  • Велико Търново
Не е ли веднага след дуелите? Така ми се чу снощи, когато Иван след дуелите каза да седнат на масата и Ваня да посочи ратаи като има предвид, че Георги и Лили имат имунитет.

# 322
Да останат на всяка цена във формат, като този заради едната слава и евентуално спечелване на пари, дори и при загуба на родител си е фейк отвсякъде...Даже не знам за какъв пример ми посочвате различните реакции на хората при такава новина. И миналия сезон трябваше на всяка цена да видим раздиращата мъка на Иван, ревящ и гърчещ се, вместо да излезе и т.н.
Но репликата за хляба и зрелищата е приложима навсякъде и опусумите много добре си го знаят.

# 323
Все да нямаш пет минути да обмислиш ме съмнява. А и да нямаш план Б също, колко трябва да си тъп.

ПП. Ако човекът, претърпял загуба иска да остане, никой няма право да го съди. За съдене е малоумщината на опосумите, да използват това, да правят записи на ревящи и гърчещи се хора, с цел да ги дъвчем после тук хора ли са, или не са и кой как приема смъртите на ближните си.

# 324
Много тъжна новина за Роман, съчуствам му. Както каза една дама преди много страници, веднъж го харесвам, веднъж ме дразни, но е свестен млад мъж.Хванал е живота си и върви напред. Не го упреквам нито за оставането му в състезанието, нито за спонтанно проявения  хумор. Ще има време за сълзи и тъга, пък и ние не знаем колко дена е отсъствал реално, гледаме записи и монтажи.
Скрит текст:
Когато се наложи да организирам  изпращането на баща си,  не плаках , нямах време за сълзи и тъга, но толкова години вече болката не ме е напуснала. И няма да си отиде.
Все още се надявам да не е това, но може да сте прави, разговора Дидо-Роман беше много изкуствен , как ги променя фермата и т.н.
Забелязвам многобройни упреци към Лили и Алекс, че едва ли не парадират с бедната си младост, че всички сме били бедни. Защо Ви звучи така? Само защото излъчват разговора, не значи, че просят съжаление. Те все още се опознават, нормално е да си споделят такива неща. Продуцентите избират какво да излъчат, едва ли по цял ден говорят само за това. Също и Караньотов едва ли ежедневно дудне за социализма, нарочно излъчват такива кадри. Мен пък ме учудва нежеланието на някои да чуят друга гледна точка, почти като Росица и Гергана.Тези които са били дори малко облагодетелствани от строя имат различни спомени от тези които са били интернирани, на които им е бил отказван отказ от образование или длъжност , защото са деца на врагове. По добре научете нещо за онова време, защото " който забравя историята е обречен да я изживее отново". Тогава Лондон - през крив макарон.
Ваня има един дразнещ накъсан смях, когато не знае как да постъпи. В целия и живот някой я е ръководил, треньор, федерация , екип... тя само е тичала. Сега уцели греда, но сама го пожела. И сигурно са прави дамите , които подозират, че е искала да изпрати Георги ратай и дуелист(по внушение на Тегавия) естествено. Струва ми се, че Нури случайно попадна "под огъня",защото след фермерството на Радка, коментираха много, че ратаите трябва да са здрави, да осигурят гърба на фермера. И Ваня посочи Нури. Само да не изгори случайно човечеца, че Роси все още е контузена, срамно е да я праща на дуел. Ех, Ваня, Ваня, какви ги забърка , но пък съживи темата, някои мислеха, че след Хриса ще е скучно. Mask

# 325
Съгласна съм. Излъченото е режисирано все пак. Може да е било много малка част, но пак казвам, опосумите дирижират и ако са решили да го използват, съответно насочват на там вниманието.

# 326
Вече започвам да си мисля, дали Ивайло не и е дал идеята за ратаи.
В смисъл ако не е Гошо да е Нури.
И не за друго, а защото го е яд че.всички хвалят Нури и пращайки го ратай да може той да блесне .

# 327
С какво да блесне па точно чичо дядко? Смешен е.

# 328

ПП. Ако човекът, претърпял загуба иска да остане, никой няма право да го съди. За съдене е малоумщината на опосумите, да използват това, да правят записи на ревящи и гърчещи се хора, с цел да ги дъвчем после тук хора ли са, или не са и кой как приема смъртите на ближните си.
Ами вие ги дъвчете и не ви карат насила опосумите Simple Smile

# 329
  • София
Според мен, Ваня си беше направила сметката първоначално, да прати Георги ратай и после на дуел. От жените може и Лили да е спрягала - нали отстрани Христина. Но...след дуелите й се объркаха плановете и тя нямаше време/не й стигна акъл/ да избере по-правилните ратаи. Самият факт, че няколко пъти съжали за Нури, го показва.
И аз така мисля. Но то наистина си трябва акъл, не само да се хилиш като тиква, че си си сбъднал мечтата. Ако беше играч, трябваше да предвиди, че може някой от първоначално набелязаните за ратаи да спечели имунитет и да се подсигури с резервен вариант. Имам чувството, че е очаквала само да спуска команди кой какво да прави, докато тя си хортува сладко-сладко с останалите жени на масата.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт