Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 37 462
  • 819
  •   1
Отговори
# 345
Омъжих се 17,02,1990г.Юли ни се роди първото дете.Като цяло,бяхме бедни студенти с бебе на ръце.Живеехме на едно майченство от 120лв.След лекциите съпруга ми караше такси.Имах три пликчета 1 за храна,2 за консумативи/ток.вода../и 3 за колата,която ни хранеше.Раздадоха ни едни розови купони,но магазините бяха празни.Пиле се купуваше само за малката.Намразих домати с ориз.Тази манджа я ядяхме през ден.И все пак-не се оплаквам.Благодарна съм на съдбата,че рано ме научи да ценя хляба.Но да не забравяме,че живеем в мирно време.Моите родители са живели по време на война.Тогава е било страшно.

# 346
Наистина не знам какъв е бил животът в Украйна, когато Лили е била дете, така че не смея да твърдя, че е имало с какво да й направят читава торта, ако са имали купонна система, както имаше в България през 1990-та. Тогава на едно масло се радвахме, ако се намери в повече.
Допускам обаче и една вероятност да е плакала за купешка торта от тия с украсите и аранжировките, джиджаните.
Иначе, за спасяване на положението и един обикновен кекс със лимонада може да се направи. Даже, ако все пак е бил щастлив със семейството си,  човек помни такива моменти на лишения, когато е празнувал с каквото там има, с много по-голямо умиление и сантимент, отколкото периодите на охолство.

# 347
Много интересни истории разказахте за миналите времена.Ако бях заядлива и недобронамерена,щях да помисля,че се оплаквате. Защо не приемете,че и при Лили и Алекс е същото? Споделят си с умиление и благодарност, не виждам в тях жертви. Аз пък исках много ролкови кънки , а нямаше от къде да се купят. И като се появиха след години, си изпълних детската мечта  Smiley само дето беше ми минало времето Mask и събират прах накъде.
Babet 69, напомни ми един разговор с майка ми.В поредния труден момент се вайках ,какъв "късмет " извадихме да живеем в такива времена. Мама само каза :"По наше време имаше война". И се смирих, вярвайте ми, разбрах какво е смирение и защо в новогодишните картички пишехме "Да и мирна и ..... новата година." Забравяме, забравяме.....

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 19:39 от Tary

# 348
Кой знае, може и голяма мизерия да е било в Украйна през 90-те, Лили е родена през '94 г... Тук по това време се беше пооправило  положението сякаш... Там нямам идея как е и сега, нито как е било преди време.  И аз допускам, че точно за украсена торта си е мечтаела. Мъжът ми реагира точно като някои момичета тук - толкова ли не са могли една домашна торта да ѝ спретнат.
Аз правя торти за РД на сина ми, не по финансови причини, разбира се, просто са по-хубави моите от купените. И украсени съм му правила, ама е вредно хоби. Simple Smile

# 349
  • London
Нищо лошо аз не съм разбрала от тия години - 90 те - помня дори, че викаха човек с камера да ми снима рождените дни, до днес си ги гледам с кеф записите. Даже ми липсват много от нещата, които ядяхме - холидейки, жокейки, сухите пасти, чайките......ех...какви времена.

# 350
  • Калгари, Канада
Да речем, че Роман излезе. И какво печели от това? Да се свие и да си реве в някой ъгъл ли си го представяте? Колкото и да е жестоко, живота продължава и той нищо не печели като излезе. Станалото станало, не може да се върне назад. Фермата би го разсеяла и би му дала смисъл да продължи, би го прекарала през този тежък период. Той отдавна е порасъл, отделил се е, възмъжал е, тъй че е разумно да продължи. Не говорим за един Калоян, който би се разпаднал.

# 351
  • London
Имаш и ти право за Роман. На мен ми направи впечатление, че на дуела се показа само сестричката му. Нямам идея баща му къде е, майка му не я видяхме също тогава и тя му каза - помниш какво си обещал. Имам усещане, че Романе е там за да помогне с нещо на семейството си, на сестра си.....но пък той като не споделя нищо и няма как и да разберем. Донякъде, че не  говори и че не експлоатира положението си с цел съжаление е доста положително, ако беше Гошо вече щеше да е драми, циркове и тн….да яхне метлата на драматизма за пред зрителя, а и не само... сигурно 70% щяха да го направят. Ще видим Роман....ще му дам шанс и аз, може и да прибързах със заключенията.

# 352
Е, семейства (и доходи) най-различни, едни може да са били добре, други зле през 90-те. И аз не съм усетила кой знае какви лишения. Помня един период в началото на 90-те, в който и да имаш пари, нямаше какво да си купиш с тях. Но той отмина бързо. После помня Виденовата зима, бях студентка. Когато е родена Лили, аз съм завършила средно, баси, колко съм дърта.

# 353
  • Калгари, Канада
Ваня иска да победи фермата и да е фермер, но не иска да се разправя с животни, да дой и да строй, не иска да поема отговорност, да излиза лоша и да командва. С една дума само на баницата мекото иска.  Сбъркала е формата нещо.

Ако погледнем от една по-друга страна,  Нури си е силен съперник, можещ и с  добра концентрация.  Може би в очите на Ваня той е претендент за победител на финала: типажът, който винаги побеждава във фермата. Тъй че тя се подсигурява хем тя да не стъпва в обора, хем да го прати на дуел. Последното, ако разбира се не я е страх от Роси и евентуален дуел срещу нея.

Задачите ще се изпълнят, има достатъчно хора и без Нури светът ще си се върти. А и да им вземат една кошница, какво толкова, не са отишли там да плюскат, играта е друга, за пари, задачите изпълнени или не, победител ще има.

# 354
  • Велико Търново
Ензимче, не си само ти - и аз по него време завърших средно Wink

# 355
Аз правя ... не по финансови причини, просто са по-хубави моите
И винаги има по 2 парчета за всеки... Satisfied
90те години беше хиперинфлацията, 1996г долара стигна 3000лв, имаше купони за захар!!!, имаше опашки за хляб.....но имаше и един дух на подем и надежда, който отдавна изчезна. 90 те години бяха и годините на мутрите, на митингите....КазАх ли аз,че забравяме, ама един акъл за всичко...не стига  Mask

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 19:37 от Tary

# 356
Има и една добра страна това споделяне на минали несгоди и бедност. Поне младите и неопитали още от трудностите на живота зрители, ще чуят за една друга реалност и ще разберат, че не всичко, което хвърчи се яде.
Аз всъщност почти не виждам примадони във фермата, все трудещи се и работливи хора са в по-голямата си част.

# 357
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Е, семейства (и доходи) най-различни, едни може да са били добре, други зле през 90-те. И аз не съм усетила кой знае какви лишения.
И аз така. Даже тръгнах да го пиша, но после се отказах. Явно сме били от тези, които са били добре. А през 97-ма ми беше сватбата. Помня, че по това време доларът от 67 лева стана 3000, както е споменала и Тари, само за няколко дни. Беше неприятно, защото цените на стоките се сменяха по няколко пъти на ден, но лишения не помня да сме търпели.  Blush

# 358
Роман има страхотно чувство за хумор, вече ми е фаворит, обичам весели хора.
Браво на Александра.
Ваня ако гаджето и я гледа може и да избяга 😂

# 359
Помня как една лятна ваканция си отвисях по опашки. Едни капачки за буркани ще помня цял живот.  Цял ден ги чакахме, така и не дойдоха. 😁

Девойките спечелиха маникюр. Остаряла съм. Бих предпочела нещо калорично, с много шоколад. Тоя маникюр отиде за ден, ама нейсе.

Общи условия

Активация на акаунт