Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 37 387
  • 819
  •   1
Отговори
# 525
Да, и на мен ми мина през ума дали е вярно това за Роман, но тъй като беше споделено от потребител, който уважавам, си мисля, че не са празни приказки. Rolling Eyes

А това, че никой не защити Симо специално в спора за храната, дори и вечно гладния Митко, ме кара да си мисля, че не е бил докрай прав или че просто не го харесват. Дидо даже заобяснява, че и на него не му стигала, но не се оплаквал - каквото за всички, такова и за него - в този дух беше.
Когато съм гладна и край мен не може да се стои. Вкъщи много добре го знаят. Smiling Imp

# 526
Ваня рие дъното. Много грозно беше това със Симо, право си беше момчето. Какво повече от него са Калоян и Иво , че им се дават привилегии, при условие ,че поименно са упоменати участниците в ритуала. Много му симпатизирам на този Симо, много ми е симпатичен , да не кажа секси ,нищо че и на него звездите му го говорят.
Самият ритуал, ми беше грозен, но пък добре се посмях с тях. Групата на веселите гробари , беше върха. А на Лили как само и отива да е оплаквачка.
За Роман, както вече казах , първо не знам при какви обстоятелства е починала майка му, дали внезапно или след дълго и тежко боледуване, защото ако е второто ,тогава вече си го изстрадал предварително. Второ -не знаем дали въобще жената е починала, може да си е жива и здрава и причината за излизането му е съвсем друга. Всеки приема смъртта по различен начин, лично за мен живота продължава и ти трябва да продължиш напред.  Преди няколко години убиха най-добрият ми приятел, от бебета сме заедно , стояхме на един чин до 7-ми клас, после бяхме в едно училище, един университет. В деня на погребението му с мъжът ми имахме хубав личен празник, имахме планове ,резервации. Мъжът ми предложи да ги отменим, аз отказах, сутринта отидох на погребението и след това си изпълнихме плановете. Животът продължава и смъртта е част от него ,загубата е голяма, мъката също, но защо ти трябва да се лишаваш и да страдаш,и да се самонаказваш, дали отишлия си човек би искал това? Отидохме , изкарахме си празника добре ,даже много добре.

# 527
  • Вестерос
Де, де ама сега като се замисля може и Дидо да е.
Не искааааам пък/ и аз като Радка/
Дидо да си ходи, защото ще колят?

# 528
# 529
Абе, че има хора без емпатия има, може да си трауриш....наистина тайно и неразбираемо, ала може и да си от тия дето нямат емпатия дори към собствения родител. Кой може да ни каже кое точно е при Роман? Ами никой.....ще си останем явно с догадките, аз очаквах поне да намалеят шегите и хилежите, ако не друго, малко от малко, ама не....

Ама оставете хората на мира. Свят шарен. Познавам толкова отровни родители, че децата им не емпатия, ами и аз не знам какво следва да изпитват. Не казвам, че при Роман е така. Но само от екран, без да познавате човек да се изказвате за пореден път трябва или не и как по-точно да скърби, идва в повече. Хилел се. Ми ще се хили, да не е той умрял случайно, че да спре да съществува.
Уважавам  хора, които умеят да НЕ демонстрират лична скръб на всеослушание, пред всички, показно. Ей  наскоро, на колега почина спътника в живота. И се смеем и си говорим, живота за живите продължава.

За Симо и Ваня-не хванах точно спора. Ако е казал само, че ресурси има, а защо храна достатъчно няма е едно. Ако и той е мрънкал как е вечно гладен е друго. Там не видях и чух всичко.

# 530
  • Вестерос
Да тъжиш за родител не е емпатия обаче. Емпатия е да съпреживяваш чувства, емоции, мисли на другите.

# 531
Именно, нали коментарът беше: че има хора БЕЗ емпатия.
Един вид, Роман не изпитва емпатия явно.
В отговор на това написах, че познавам родители, които НЕ заслужават емпатия, пък дали я има или няма е също отделен въпрос и съвсем друга тема.
Грозно е вече, наистина, да му се търсят кусури точно по тази тема.

# 532
Ауууу, комай Караньотов ще излиза. Радостна вест. И вече ми се гади от неспирните коментари относно това как Роман преживява загубата на родител. Спрете се. Не неговото поведение е грозно и осъдително.А ровенето по тази тема отново  и отново също сочи към съответни липси.

# 533
Айййй, тегавия, ура. Обаче...да не вземат да връщат верно хрисата???

# 534
Сакън,не думай.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 11:22 от mrav4ica

# 535
Айййй, тегавия, ура. Обаче...да не вземат да връщат верно хрисата???
Точно това си мислех . Ще се оправдаят , че остават с човек по-малко и затова ще върнат някой отпаднал

# 536
айде кажете,какво се вижда в това промо, че някой нямаме фейсбук и сме на работа.

# 537
айде кажете,какво се вижда в това промо, че някой нямаме фейсбук и сме на работа.

Дават първо обора и глас-салата ли ще ядат. После гласът на тегавия-коментира кое е избраното за коляне, с констатация -престъпници (дали е иронично, не се разбира). После дават коментари, че Нури не е клал никога и после тегавия със сакче и думи_решение на Ивайло ще промени живота във фермата. После дават как му пеят песента за тегавия чичка.

Аз не помня, като гласуваха за или против да заколят, той дали гласува и как. Дали е във връзка с колянето или не, дали е заради друго-не става ясно.

# 538
Ей, маха се, супер, не го дишам, ама явно има някаква харизма около него, защото тези вътре му се кефят. Гласува за колене, по спомен.

# 539
  • На морето!
Именно, нали коментарът беше: че има хора БЕЗ емпатия.
Един вид, Роман не изпитва емпатия явно.
В отговор на това написах, че познавам родители, които НЕ заслужават емпатия, пък дали я има или няма е също отделен въпрос и съвсем друга тема.
Грозно е вече, наистина, да му се търсят кусури точно по тази тема.
Емпатия е да се поставиш на мястото на другия и да преживееш неговите емоции. Т.е. не може опечален близък да съпреживява чувствата на починалия, а страничен човек към опечаления близък на починалия.

Относно Тегавия чичка:
Скрит текст:
Някой в темата беше казал, че преди 2-3 седмици го е срещнал в Сф, отивал куцайки някъде с колата. Ако конспирациите са верни, може да излезе по собствено желание и от продукцията да решат да поканят напусналите фермери да се борят за неговото място.

Общи условия

Активация на акаунт