На море в Турция - тема 55

• 67 556
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
slavei4e, по принцип е добър вариант, но не съм сигурна, че след Адалия ще ви впечатли. Старичък е вече, стаите не са големи, но до колкото помня, имаше скоро реновация, така че са прилични на вид. Територията е красива и много зелена. Като обслужване е добре, но не е чак на върхово ниво. Доста приятен хотел, но наистина се опасявам, че Адалия е вдигнал доста високо летвата.
Понеже Deniz80 пише, че през нощта напитките се плащат, ми стана интересно и намерих един стар концепт останал от незнайно кой инфотур и там няма такова условие. Но намерих в интернет и един нов, в който пише, че от 3 през нощта до 10 сутринта алкохолът се заплаща. Кой знае какви проблеми са имали с пияни гости по нощите, за да измислят тази мярка.

# 586
Марги,

Аз видях в няколко турски ТА за алкохола. Не само, че до 10 часа сутринта се заплаща, а освен всичко, като цяло вносния алкохол се заплаща. Колко е вярно, не знам.

# 587
  • Варна
Ние бяхме сега,края на август в Палм Уингс Резорт,бихме повторили,всичко беше на ниво,плажа е пясък,няма камъни,плитко е,анимацията е ок,храна,баклава много и на всяко хранене има,сладолед от 12 до 17,на бара има хамбургери,пици,спагети,салати и т.н.Стайте са ок,има подгряваща кана,дози кафе и сметана,една бут.вода.Друго не се сещам,питайте,ако искате и на лични.За тази год.мислим да сме в другият Палм Ефесус.

Не правете тази грешка(според мен де ). Палм Ефесус е много по стар хотел тип голяма тухла , плажа и морето на светлинни години от Лонг Бийч.В самия град и на север от него дето е  Палм Ефесус морето вечно е мътно и гадно - реки , гадни течения , де да знам. Плажа и той кален , каменлив и никакъв!Плажа  Лонг Бийч под селцето Давутлар дето е другия Палм  Уингс Резорт е 8км./100 м. с хубав пясък , вие сте го пробвали и си знаете Simple Smile

# 588
Като пишете така, че повтаряте хотели и то поредни години ми е много интересно, не ви ли гложди да видите и другите хотели.
Ясно, че като си доволен от нещо искаш пак да заложиш на сигурно, но при такъв голям избор как успявате, не знам.
Аз още с резервацията съм с постоянно колебание това ли е хотела, продължавам да гледам и други, кроя планове за следваща почивка.
Не си представям да избера пак същия, колкото и да ми е харесал.

Във ФБ групите има един човек, не знам пише ли тук, който за 10-та година сигурно почива в Миракъл - като го срещна в коментарите все му се чудя - Миракъл и само Миракъл 😁

# 589
Марги,тази година бяхме в Rixos Tekirova, почивали сме и в Amara Dolche Vita. Харесвам такива много зелени комплекси с добро обслужване. Досега не съм била в Лара.
Ти каза,че също харесваш Роял Уингс,но гледаш други нови хотели. Би ли споделила,кои са?

# 590
Този Палм уингс резорт, за кокто казвате в Дидим ли е?

# 591
  • Велико Търново
Този Палм уингс резорт, за кокто казвате в Дидим ли е?
  Не,в Кушадасъ.

# 592
  • Козлодуй
Скрит текст:
Vanio, територията на плажа не е ли обща за всички хотели Роял?

Холидей Палас на мен ми се струва остарял, а и като цяло ми е прекалено кичозен, но това е въпрос на вкус.

Разгледай и Уингс, за който Марги писа, че ще го обнявят цялостно.
Територията на плажа не е обща, а и между двата е разположена плажната зона на Melas Lara.
При една от разходките ми из плажната ивица на Лара, опитах да влезна да разгледам зелената територия на WIngs и макар, че бях с гривна на която пишеше Stone Grup и Royal Seginus, не ме допуснаха.
Скрит текст:
Здравейте! Изправена съм пред малка дилема за лято 2019.
Royal Seginus или Royal Holiday Palace?  
Цените са почти едни и същи.
Моля за съвет:)

Хммммм, трудна дилема. Предимството на Холидай е в това, че се води първа линия. И малко повече зеленина има от Сегинус. Но, аз смятам, че за следващия сезон този недостатъг, ще се компенсира.
А че Сегинус е на втора линия това не е голям проблем, тъй като разстоянието между двата хотела е някъде 50-100 метра. А и от Сегинус до плажа се стига за 5 минути макс пешком. Още повече има и шатъли нон-стоп.
Някъде мисля,  Ваньо беше споменал, че Сегинус има платформа с бар, където с сигурност на Холидай това липсва. Поне и аз с такова впечетление останах. Роял Сегинус е Рай за малките деца! Разгледайте внимателно видия на аква парка и лунапарка и на двата хотела и ще се убедите сами.
Като, че ли стаите на Холидай са изхабени малко. Докато на Сегинус са чисто нови, комфортни и големи. Там най- малката стая е 65 кв. Не знам Холидаѝ, кога е построен, но Сегинус е открит през май 2017 година.
Разбира се, че изразявам само лично мнение. Понеже, съм бил в Сегинус. Не казвам, че Холидай или някой друг от веригата Стоне Груп е лош.
Също Роял Вингс не е за пренебрегване, още повече за следващия сезон ще е изцяло реновиран.
Платформите на Палас и Уингс са доста по-скромни и малки от тази на Seginus (тя е най-голямата там), за любителите на платформи избора е ясен.
Сега си припомних от снимките ми.... бара на Wings е на плажа (от територията на хотела), а на Палас и Сегинус са на платформите.

Друго нещо важно искам да отбележа (все пак сме във форума на мамите):
Почти цялата плажна ивица в Лара (не важи за Мирикъл)е структурирана така, че зоната с шезлонги е изнесена доооста назад от водата. Това си е неудобно за мами с малки деца, играещи си до водата. Бързо става дълбоко и риска си е голям.

Скрит текст:
emotikona,
Ето Ви и един линк от-до за консепта на Роял Сегинус. За съжаление е на турски. Но, като влезете в Стоне Груп мисля, че за всеки хотел има, а и на английски също, ако не се лъжа.
Този концепт ми го изпратиха след резарвацията, където направих за Лято 2019

https://tawk.link/5a55fbd7d7591465c7069ad1/a/5a4f92acef2a0c0e781 … _2019_TURKISH.pdf
Проверете, ако искате тука...а най отдолу също може да ги видите хотелите от веригата "Стоне Груп":
https://www.royalseginus.com/EN/

В сайта на Емералд почти винаги има актуални концепциите на хотелите на английски, а понякога и на български.
Тази е Winter, ама всичко нужно може да се види:
http://www.emeraldbg.com/img/OBEKTI/DOC_151064899263175_ROYAL%20 … 18_WINTER_ENG.pdf
Скрит текст:
Като пишете така, че повтаряте хотели и то поредни години ми е много интересно, не ви ли гложди да видите и другите хотели.
Ясно, че като си доволен от нещо искаш пак да заложиш на сигурно, но при такъв голям избор как успявате, не знам.
Аз още с резервацията съм с постоянно колебание това ли е хотела, продължавам да гледам и други, кроя планове за следваща почивка.
Не си представям да избера пак същия, колкото и да ми е харесал.

Във ФБ групите има един човек, не знам пише ли тук, който за 10-та година сигурно почива в Миракъл - като го срещна в коментарите все му се чудя - Миракъл и само Миракъл 😁
Офф тоя Миракъл и тия дни четях как продължават само да го хвалят всички....незнам, ама няма да е лошо да излязат малко от него. Thinking

Аз също до сега, от толкова обиколки, само веднъж съм си позволявал да повторя хотел и ме глождят все повече и повече хотели. Не само най-добрите (те са ясни), но и много други по-обикновени - всеки си има своя чар и предлага нещо различно и интересно. Wink
Макар, че обмислям още за 2019 да наруша правилата си, пак.. в Sueno Belek. Heart

# 593
  • Пловдив
Благодаря ,
Мaрги и Deniz80 за отговорите.Да и аз видях ,че хотела е само ALL.Алкохола е най-малкия проблем ние не пием и това не ме вълнува.По скоро прочетах ,че фреш се заплащал 3 евро и рибните продукти били оскъдни.Но при тези цени тази година май ще трябва да правим доста компромиси и да чакаме с надежда да паднат малко цените.
Интереса за Миракъл сигурно е за това,че цените не са много променени от миналата година.
Само да добавя за тези с по-големи деца като гледах офертите видях ,че CLUB CALIMERA SERRA PALACE децата са до 15г.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 11:53 от slavei4e

# 594
Здравейте, в чуденка сме за Нова година къде е по-добре - ASKA  LARA или SENSITIVE PREMIUM RESORT?

Няма място за сравнение, била съм в SENSITIVE PREMIUM RESORT и хотела е доста малък (18 500 m²). През лятото поне имаше що-годе хубав плаж, но през зимата на НГ не мога да си представя какво ще правите в този малък хотел, има 1 малък вътрешен басейн и един малък спа център и това е. В основния ресторант храната не беше лоша, но самият ресторант, с риск да се повторя, също не е голям и е тесен, и като беше пълен на макс през лятото беше ужас.

ASKA LARA (62 000 m²) е къде къде по-класен хотел и сигурно предлага повече забавления през зимата.

# 595
Здравейте бихте ли ми препоръчали хотел в Кушадасъ с детски аквапарк,повече басеини и хубав плаж.

# 596
Здравейте, в чуденка сме за Нова година къде е по-добре - ASKA  LARA или SENSITIVE PREMIUM RESORT?

Няма място за сравнение, била съм в SENSITIVE PREMIUM RESORT и хотела е доста малък (18 500 m²). През лятото поне имаше що-годе хубав плаж, но през зимата на НГ не мога да си представя какво ще правите в този малък хотел, има 1 малък вътрешен басейн и един малък спа център и това е. В основния ресторант храната не беше лоша, но самият ресторант, с риск да се повторя, също не е голям и е тесен, и като беше пълен на макс през лятото беше ужас.

ASKA LARA (62 000 m²) е къде къде по-класен хотел и сигурно предлага повече забавления през зимата.
Благодаря, Лара беше първият ми избор, но понеже организирам и за друго семейство трябваше да съм сигурна, а и цената им е сходна. От първата страница разбрах, че ASKA LARA има външен отопляем басейн.

# 597
  • Стара Загора
Само да добавя за тези с по-големи деца като гледах офертите видях ,че CLUB CALIMERA SERRA PALACE децата са до 15г.
Славейче, в коя агенция има оферта за 2019г за хотел Калимера Сера Палас Сиде?

# 598
  • Пловдив
Видях в Ориент99

# 599
Ей така, от любопитство отворих някои сайтове на родни агенции - очите ми станаха на поничка! Абе тези хора, нормални ли са +400лв увеличение на концепцията 2+1 ранно записване,в сравнение с техните цени от миналия сезон късно записване. Забелязвам, че за Анталия е най-чувствително "увеличението" за Кушадасъ ми се струват по нормални цените.

Някой да е чел или чул от някъде, дали турската лира пак няма да се срива Grin

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 13:18 от Viliianka

Общи условия

Активация на акаунт