На море в Турция - тема 55

• 67 552
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Доколкото съм срещала мнения за този хотел, трите му звезди са за чалъм, реално си е пет.

# 616
  • Някъде в Европа...
Атланик и за лято 2018 беше с цени на анталийки хотел. А звездите - нещо там имаше някаква врътка, собственикът му бил бивш в управата на Кушадасъ (по спомени)...

# 617
  • Варна
Здравейте.
Знам че още е рано, но аз се заех с планирането на почивката ни следващото лято. Както обикновено ще пътуваме с кола, пътя си го знаем, вече сме си набелязали 2 или 3 места на море където да отседнем за по 4-5 дни всяко, като цяло идеята се изчиства с времето. Обаче имам проблем с прибирането наобратно. Понеже ще сме към Анталия, пътя натам ще си го вземем през нощта както винаги досега, проблем няма. Но пътя наобратно ще трябва да го разделим на 2 с 1 преспирване. По разбираеми причини спирането трябва да е някъде преди Истанбул, т.е. около средата на пътя. Досега сме спирали в Истанбул(добре беше), Бурса(не си струваше, много навалица и задръствания) и в Ескишехир(много по-добре беше от Бурса), и сега не искаме да повтаряме местата, а да е нещо ново.
Общо взето си мисля за 3 варианта: Сакаря, Измит или Гебзе. От пътна точка всички са ОК, но лошото е че нямам абсолютно никаква представа какво може да се види там и дали си струва. Все пак се очаква да пристигнем около 3-4 часа следобеда и искаме да използваме следобеда и вечерта за обиколки и пазар. Някой може ли да каже кое място от трите е най-подходящо за обиколки и пазар?

# 618
С резервация съм за Рамада Резорт Кушадасъ от 7 юни
от Турс клуб ни направиха допълнителна отстъпка
Много съм доволна Kissing Smiling Eyes

# 619
Скрит текст:
Здравейте.
Знам че още е рано, но аз се заех с планирането на почивката ни следващото лято. Както обикновено ще пътуваме с кола, пътя си го знаем, вече сме си набелязали 2 или 3 места на море където да отседнем за по 4-5 дни всяко, като цяло идеята се изчиства с времето. Обаче имам проблем с прибирането наобратно. Понеже ще сме към Анталия, пътя натам ще си го вземем през нощта както винаги досега, проблем няма. Но пътя наобратно ще трябва да го разделим на 2 с 1 преспирване. По разбираеми причини спирането трябва да е някъде преди Истанбул, т.е. около средата на пътя. Досега сме спирали в Истанбул(добре беше), Бурса(не си струваше, много навалица и задръствания) и в Ескишехир(много по-добре беше от Бурса), и сега не искаме да повтаряме местата, а да е нещо ново.
Общо взето си мисля за 3 варианта: Сакаря, Измит или Гебзе. От пътна точка всички са ОК, но лошото е че нямам абсолютно никаква представа какво може да се види там и дали си струва. Все пак се очаква да пристигнем около 3-4 часа следобеда и искаме да използваме следобеда и вечерта за обиколки и пазар. Някой може ли да каже кое място от трите е най-подходящо за обиколки и пазар?
[/quote]

-1) Гебзе е идаелна дистанция за нощувка преди Истанбул.. МАГИРСТАЛА, ХОТЕЛ, МОЛ (GEBZE CENTER ) чАРШИЯ (Бутици магазини кебабчии дъунерджии по анадолска версия Simple Smile )  всичко ще  е на пеша, пълен е с изселници от бг (И АЗ СЪМ ОТ ГРАДА)
На 3-4 км има историческо селце Ескихисар там с ресторанти край морето за вечеря изглед море/новия мост..

**Тръватели рано в 04-05h на път кам бг. и след час сте в другия краи на Иснтабул (Селимпаша) **

С удоволстие мога със Всичко да ви съдеиствам за Гебзе, даже и за Почивката ви на юг..
Няма да имате никакви прогблеми!

2- Измит голям град за разходка пак трябва транспорт - подобен Бурса

3 - Сакаря - не го знам

4 - Ескишехир го знаете

# 620
Здравейте може ли да ми препоръчате затворен комплекс с много зеленина в района на Кошадасъ(по-близо до България, ако не е там), на брега, в който да може да се наеме нещо като апартаментче или бунгало с две помеще ния за спане. Иска ни се ние с мъжа ми да сме в една стая, а децата в друга. Не мога да се ориентирам по офертите, кое се води нещо такова? Фамилна стая, супериор стая, те от по две помещения ли са?

# 621
  • Варна
BsrnX, благодаря за информацията.
Ако Измит е подобен на Бурса, значи отпада директно. Бурса изобщо не ми допадна с тълпите и навалицата, а като си спомня и задръстванията и липсата на възможности за паркиране, беше някакъв ад.
А между Гебзе и Сакаря, кое място прилича повече на Ескишехир? В смисъл да е спокойно място, да има къде да се паркира и не на последно място цените да са по-евтини?

# 622
Здравейте може ли да ми препоръчате затворен комплекс с много зеленина в района на Кошадасъ(по-близо до България, ако не е там), на брега, в който да може да се наеме нещо като апартаментче или бунгало с две помеще ния за спане. Иска ни се ние с мъжа ми да сме в една стая, а децата в друга. Не мога да се ориентирам по офертите, кое се води нещо такова? Фамилна стая, супериор стая, те от по две помещения ли са?

Всеки хотел си конфигурира различно стаите, но фамилните са с две помещения, а супериорната е като стандартна хотелска, но по-голяма.

От това, което чета ми се струва, че търсите нещо от типа на холидей вилидж - множество малки сгради, къщички в един комплекс - обозначават ги като HV

# 623
BsrnX, благодаря за информацията.
Ако Измит е подобен на Бурса, значи отпада директно. Бурса изобщо не ми допадна с тълпите и навалицата, а като си спомня и задръстванията и липсата на възможности за паркиране, беше някакъв ад.
А между Гебзе и Сакаря, кое място прилича повече на Ескишехир? В смисъл да е спокойно място, да има къде да се паркира и не на последно място цените да са по-евтини?

като цени няма да има разлика
но за другите нямам коментар не го знам Сакаря
в Гебзе ще паркирате пред хотела и друга работа няма да имате с кола.. а и хотела ще е на метри от главната към Истанбул, няма да обикаляте града с кола..

Ето ви ориетирова4на карта

# 624

Всеки хотел си конфигурира различно стаите, но фамилните са с две помещения, а супериорната е като стандартна хотелска, но по-голяма.

От това, което чета ми се струва, че търсите нещо от типа на холидей вилидж - множество малки сгради, къщички в един комплекс - обозначават ги като HV
Да, нещо такова, дали има някъде в близост. Не ми харесват шумни големи сгради от сорта на тези в Албена.

# 625
В Анталия доста хотели са такъв тип, но в Егейския регион не съм запозната.
От повечето коментари, които съм чела май са предимно в една хотелска сграда, дано не те заблудя.
Нека някой друг се включи.

# 626
Знам за Aqua fantazy, че там има такива вилички, но там е доста скъпо. Друг вариант е Кустур клуба, но чета отзиви, че бунгалата не били реновирани. Чудя се дали няма нещо подобно на тях, което да съм пропуснала.

# 627
  • София, България
Сещам се за Кущур и Омер, но в Омер няма плаж, а от Кущур не  съм очарована.

# 628
  • Стара Загора
Silvi_7878, Ария Кларос е комплекс, койо се състои от основна сграда и мноооого къщички. За мен е много хубав !

# 629
Ето например в тази ценова оферта за Aqua fentasy, кой вариант е с две отделни помещения, в които да може да се спи? Family room, FAMILY SUIT? Макар, че и двата варианта не са евтини.

Общи условия

Активация на акаунт