Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 892
  • 720
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте пак. Минавам да се похваля с момче - цели 6см Simple Smile)

# 301
  • Sofia
Здравейте , мами! На 25 г съм имам едно момиче на 3 г. Надявам се да ме приемете в групата, ако може и във фейсбук. Термина ми е 2.05 за това.се включих и в априлската тема.

# 302
Йееййй супер, още една страхотна новина!
G. Kehaiova разбира се, че можеш да си вземеш болничен. Първо АГ-то издава 14 дневен, след това се удължава с комисия по 30 дни, това трябва с гинеколога си да го обсъдиш.

# 303
Прекрасни новини, вече и пола на бебчетата се разбира! 🤗 Аз съм в вторник на преглед, дали е възможно да се види 12с? Много ми ее любопитно. 😁

# 304
аз последно бях на бхс 11 седм и 3 дни, но Чавеева категорично отказа да даде някакво предположение

# 305
И аз питах на ФМ дали може да се види (в 12 седмица)- веднага ни отряза, че е рано и каза от 15-та натам.

# 306
Минах фетална морфология, всичко е в норми. Видях сладкия бебок, пол не предположи, каза на следващия преглед след 3,4 седмици. Дадох и кръв за БХС.
Обаче съм толкова отвеяна забравих да го питам да спирам ли вагиналния утрогестан.... Close
Звъня му на телефона, не отговаря, понеже е супер зает. Чудя се смс дали е удачно да му пиша, за да не му звъня през час... Върнах се до болницата,но имаше такава опашка,че нямаше как да чакам.
Някоя от вас има ли идеи как да процедирам. Направо ме е яд на себе си...

# 307
лекаря трябва да ти каже, кога да спреш хормоните. на мен ми ги спря до началото на 11 седмица. Пиех естрофем, дуфастон и утрогестан вагинално. Но не мисля, че ще ти навреди ако го слагаш малко повече, даже напротив

# 308
Успях да се свържа с доктора, каза да слагам само по 1 утрогестан вагинално на седмица. До сега слагах 2по2 на ден вагинално. Навсякъде чета,че се спира постепенно. Дали мога за свое успокоение да го намаля постепенно, например 2по1 за няколко дни, после 1по1 за още няколко и накрая както той каза.
Имам му пълно доверие,но заради 1 миссед ме е страх да не прокървя ако го спра от раз, тъй като четох,че при рязко спиране се случва на много жени.

# 309
Monamour, според мен няма да има абсолютно никакъв проблем да го спираш постепенно. Може по 1 на ден да слагаш 1 седмица примерно, после през ден и така...
А да питам пак в Геника ли те прати? И какво къде плащаше?

# 310
Здравейте, пак се включвам с два въпроса. Първият - пиете ли Биозин мама? Сега е грипен период и се чудя дали да не си взема.
Вторият - преди около месец ходих на зъболекар за махане на зъбен камък, а за утре имам час за оправяне на пломба. Смятате ли, че е редно или да изчакам още ок.2 седмици (в 10+4гс съм)?
Благодаряя ви сърдечно!

# 311
  • София
Биозин пия вече повечв от месец и нямам намерение да го спирам скоро.
За зъболекаря нямаш проблем. Ако се налага упойка си има специални. Аз с предната ми бременност от деня на теста до раждането ходих на зъболекар веднъж седмично със сериозен проблем, а в първите месеци и по-често. По-опасно е да оставиш кариеса да се развие.

# 312
Аз също съм на изпитателен срок и много се чудя дали мога да си взема болничен дали няма да ме уволнят

Мами, някой от вас има ли в изпитателен срок на работното място? На мен ще ми създаде голям проблем това, направо не знам как да постъпя. Нее съм защитена по никакъв начин, могат да ме оволнят по всяко време а имам още три месеца докато изтече. 😣😟
По време на изпитателен срок може да се уволнява без предизвестие по време на болничен,отпуск и майчинство. Освен това срокът е за реално изработено време И ако си в болничен или отпуска дори и майчинство той не тече, а спира и при връщане на работа  се подновява.Ако имате опасение е по-добре да си намерите друга фирма, за да не останете без работа че няма да има кой да ви издаде 45 дневния преди раждане.

# 313
Биозин пия вече повечв от месец и нямам намерение да го спирам скоро.
За зъболекаря нямаш проблем. Ако се налага упойка си има специални. Аз с предната ми бременност от деня на теста до раждането ходих на зъболекар веднъж седмично със сериозен проблем, а в първите месеци и по-често. По-опасно е да оставиш кариеса да се развие.
Мнооооого ти благодаряя за бързия отговор!

# 314
Цитат на: G.kehaiova link=topic=1069280.msg37573963#msg37573963 date=1

540371856
Прекрасни новини, вече и пола на бебчетата се разбира! 🤗 Аз съм в вторник на преглед, дали е възможно да се види 12с? Много ми ее любопитно. 😁
При първата ми бременност преди 2 години в 13 г.с 3-ма лекари казаха момче Simple SmileВ 16 г.с на втория скрининг пак.В 20 г.с на феталната морфология каза момиче и се роди момиче.Димитрова ми каза, че това се случва често , защото до 16 г.с имат голяма прилика, като после едното се прибира, а на момчето изпъква Simple Smile Обаче ако предполагат момиче почти винаги си е момиче.

Общи условия

Активация на акаунт