Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 015
  • 720
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте, мамчета!

От два дни пия по предписание: Билкова кръв - Флорадикс, два пъти на ден по 10мл. Започна, обаче, една кашлица само когато го пия - след около час, час и нещо.

Предполагам, че има съставка, която ме дразни, но много се притесних не за себе си, а за мъничето. Не съм сигурна, че кашлицата е от сиропа, но през деня не кашлям. Забелязвам кашлица само когато приемам сиропа.

Имате ли мнение по въпроса? Много съм притеснена. В 11г.с. съм!

Благодаря ви!

# 436
Момичета, след малко тръгвам към личния за направление за ЖК, и в 4 съм на преглед. Дано всичко е ок. 😊

# 437
На мен от Булстрад ми казаха,че нямат абонамент за следене на бременност в Пловдив. Затова съм с възстановяване на разходите. Доста досадно.
Диди, ти към Булстрад ли си?

Да, Булстрад, застеаховка Живот Лукс. Аз веднъж се заех да си пращам документи от АГ преглед и ме отрязаха, нямали основание (диагноза) да ми възстановят парите. От тогава само си давам картата и те се оправят. На регистратурата само си давам амбулаторен лист и толкоз. 1 стотинка не съм платила досега.

# 438
  • Където морето целува небето...
На мен от Булстрад ми казаха,че нямат абонамент за следене на бременност в Пловдив. Затова съм с възстановяване на разходите. Доста досадно.

Да, Булстрад, застеаховка Живот Лукс. Аз веднъж се заех да си пращам документи от АГ преглед и ме отрязаха, нямали основание (диагноза) да ми възстановят парите. От тогава само си давам картата и те се оправят. На регистратурата само си давам амбулаторен лист и толкоз. 1 стотинка не съм платила досега.

Ако си в София, да. В другата част на БГ за бременност е с възстановяване по тяхна преценка. Скоро се карах с тях, че не е коректно в София да си с карта, а тук да плащам по 120 лв. прегледи и да ги чакам да решат кога и дали да ми ги преведат...

# 439
  • София
да споделя и аз космените си неволи. Пробвали ли сте е епилатор? Аз дори и вчера (13w4d) си махнах отпред космите с епилатор. Да боли, но аз го правя от години. Не усещам въобще да се притеснява бебето от дърпането там, а то сега е още долу. Та си мисля, че може да бръмнеш и по корема

# 440
Здравейтее, днес ми излезна резултата от токсоплазмоза.

Доколкото разбрам нямам имунитет и съответно не съм заразена сега. Какво следва, когато нямам имунитет? Колко често трябва да следя? Благодаря ви!

# 441
Anneth, аз също нямам имунитет,а и живея с котка. Следя се през месец. Не пипай уличните котки, хубаво измивай плодовете и зеленчуците, особено тези които са имали допир с пръстта. Спазвай добра хигиена на ръцете. 😉

# 442
Здравейтее, днес ми излезна резултата от токсоплазмоза.

Доколкото разбрам нямам имунитет и съответно не съм заразена сега. Какво следва, когато нямам имунитет? Колко често трябва да следя? Благодаря ви!
Само доктор може да ти каже колко често трябва да си правиш изследването. Според мен виж какви са симптомите, за да си правиш изследването само, ако имаш симптомите. И трябва да спазваш добра хигиена на хранене и да избягваш контакт с котки и кучета.

# 443

И аз съм с лукс, а като звънях да ми запазят час за Медлайн и ме отрязаха,че нямали договор с нито 1 АГ за следене на бременност.... Нещо май ме е метнала тая ... До сега по Булстрад ли ходи и при запазване на час казваше ли,че си за следене на бременност или само гинекологичен преглед?

# 444
Здравейте, момичета. От два дни съм с адски силно главоболие. Снощи пих Парацетамол през нощта, но не ме отпусна. Днес съм на легло, не се храня, каквото хапна го повръщам. Моля ви, кажете как бих могла да се справя с това състояние. Отделно имам лека болка при уриниране. Утре ще пусна една стерилна урина, дано не е цистит, че доста съм се борила с него преди..

Anneth, аз също бях със силно главоболие, но засякох, че е от ниско кръвно и затова сега редовно го меря. Щом видя, че пада пия айран и така се спасявам от главоболие.

# 445
Токсоплазмозата е безсимптомно в 99 процента от случаите. Аз също съм без имунитет. Не чакайте лекар да ви казва през колко време да пускате антитела.
През месец и половина ги пускам аз.
Стриктна хигиена и избягване на хранене навън. И аз съм с котка, но я имам от 10 години и не излиза от вкъщи.

# 446

mommyg щом сиропа провокира кашлица добре е да се консултираш с лекар. А защо ти го предписаха?

G.kehaiova успех на прегледа! Sparkling Heart

# 447
Сърдечно ви благодаря, момичета. Ще следя през месец, месец и половина. Всъщност, какво е лечението, ако не дай си Боже човек се зарази?

# 448
Сърдечно ви благодаря, момичета. Ще следя през месец, месец и половина. Всъщност, какво е лечението, ако не дай си Боже човек се зарази?
Сложно е, до колкото съм чела лекарството се намира само в чужбина и се пият антибиотици до края нон стоп и пак няма гаранция.
Не го мисли, изследвай се през определено време, за да си спокойна, пази се и всичко ще е наред.
И аз съм от 20те процента без имунитет.

# 449
Anneth и аз нямам имунитет. Живея в Англия и ще ме следят всеки месец. Аз също живея с котка, която е на 5 месеца и не я пускаме навън. Спазвай много добра хигиена, добре измивай плодовете и зеленчуците ,а ръцете по 2-3 пъти всеки път ги мия аз😃. Лошото е , че инфекцията протича без симптоми, затова се следи редовно.

Общи условия

Активация на акаунт