Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 018
  • 720
  •   1
Отговори
# 330
На мен ми е голям зор да си избера доктор. Решихме да пазим стволови клетки. Пловдив ми е много на сърцето, все пак си е моя любим град. Голяма част от живота ми е минала там, но ми е далече за раждане. Все пак ще обмисля варианта с доктор Иванов.
Супер е, че сте минали успешно морфологиите. Много се моля при всички ни да е така, защото да имаш здраво дете  и да си го гледаш е най-големия дар.

# 331
Амурче, поздравления за добрите резултати! Можеш да отдъхнеш, бебчо е перфектен! Аз утре тепърва ще се регистрирам, ще ми пускат кръвни, БХС, поне фаталната я уредих за 5 Ноември, когато ще съм в края на 12-та.
Аз днес излязох от черупката си, бях на гости на систъра, много добре си изкарах. Много гледам да не мисля и да не се вторачвам в нищо, че ми писна да се филмирам!😊Приятна вечер, момичета!😍

# 332
Момичета, за всички до колкото знам е безплатен БХС във ВМИ Пловдив. Много мили 2 жени, много любезни.
Солейл, мерси мила. Ама аз съм си филмарка се, сега филмът ми е дали е несериозно да не пусна ПКК, урина и глюкоза преди 16та седмица...
Реално според личната ми няма проблем,  реално мога и сама да си ги пусна.
Умувам го.

# 333
  • Където морето целува небето...
Ама аз съм си филмарка се, сега филмът ми е дали е несериозно да не пусна ПКК, урина и глюкоза преди 16та седмица...
Реално според личната ми няма проблем,  реално мога и сама да си ги пусна.
Умувам го.

С предната бременност ми пуснаха в 11, сега в 10 седмица. ПКК, урина, СУЕ, АСАТ, цитонамазка и микробиология правих днес, както и там обичайните васерман, хив и подобни. С първата бременност тогава правих и кръвна група и токсоплазмоза.
Ти записа ли се на женска консултация? По принцип ги пускат със записването всички тези изследвания.

# 334
Не съм се записала, до сега си ходих на частно. След 3 седмици ми каза доктора да се запиша. Иначе токсото го изследвам през месец и половина, понеже нямам имунитет. Следя и щитовидните хормони, понеже съм на еутирокс.
Не ми се пускат на своя глава ПКК и урина, понеже искам лекарят да ми ги разчита.
Дано да не е късно 16та седмица. Аз основните неща съм изследвала, само баналните не съм.

# 335
Приветт, мисля утре да си пусна изследване за токсоплазмоза на своя глава, никой не ме е посъветвал досега. Всички ли показатели трябва да пусна - igG, igM, igA? Благодаря ви!

# 336
Anneth аз исках с другите кръвни изследвания да ми пуснат за токсоплазмоза, защото незнаех дали имам имунитет и месец преди за забременея си взехме коте😊Знам, че мога да се заразя не само от него, но и от недобре измити зеленчуци и недоготвено месо. На резултатите ми пише че нямам имунитет igG.Следващият  път  с другите кръвни изследвания пак ще искам проверка.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 00:21 от Ssnezhana

# 337
Момичета, изследвайте ИгМ и ИгГ.
Аз също нямам имунитет. Правя и 2те антитела през месец и половина, два.
80% от населението имат имунитет, аз съм от останалите.
Дано да съм била полезна 😉.

# 338
Monamour и аз съм от останалите без имунитет😁. Забравих да напиша, че в периода на изследването нямам налична инфекция също, което е IgM.

# 339
Мнооого ви благодаря, момичета. Утре ще пусна igG и igM и ще видим при мен как е положението. Спокойни сънища на всички!

# 340
Днес ходих при моята гинеколожка. Нещо не успях да схвана. С първата морфология се прави и БХС , така ли?
Живея в малък град. Възможностите са : Пловдив, Стара Загора и май изключвам Бургас. Някой има ли наблюдения от доктор Иван Иванов в Стара Загора ? Другият ми вариант е Медлайн, пак Иванов в Пловдив. Чудя се вече...
За Пловдив за фетална препоръчвам д-р  Даскалов или д-р Георги  Амалиев. Иначе  за БХС правих и на двете фетални.

# 341
Момичета ще ми разкажете ли по-подробно какво предтсавлява феталната морфология в България. Любопитно ми е да я сравня с тукашната, където ти я прави специалист сонограф, но без медицинско образование. Мисля, че отне около 20-30 мин. Съчетано е с БХС, като кръв ми бяха взели още в 8-ма седмица, а прегледа беше в 12-та. Веднага ми даде статистиката за Даун. Огледа бебето, премери глава, гледа ностна костица, нухална гънка. Погледна органи, на едната ръка брои пръсти, пусна ни пулс, гледа го в гръб, в анфас, показа ни очите... и като цяло това беше. И в България ли е същата процедура?

# 342
И тук е така. Измерва се обем на главата, гледа се пикочен мехур, артерии, измерват се крайници, корем. Гледа се формата на главата, дали има кисти в мозъка. Нухалната трансл. , Ностна костица, измерва се ъгълът между нослето и челото мисля.

# 343
Разликата от в чужбина е, че не гледат на 3/4Д. Аз с предишната бременност първа и трета ФМ ги правих тук, но втората във Франция, понеже там се подвизавах 3 месеца и като ми поискаха резултатите от Даун и ФМ се облещиха като видяха снимки на 4Д. Това е скъпо удоволствие по чужбина. И всъщност там правиха същото както тук, замервания на всички органи на обикновен ехограф, доста време обаче отне да видят пола, ама аз си ги знаех. Laughing

# 344
Записвам се в тази тема ! 13.05.2019 ❤

Здравейте и от мен. Малко късно се записвам. Казвам се Гергана и съм с термин 07.05.2019 г. Това ми е втора бременност.

Общи условия

Активация на акаунт