Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 018
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
Разликата от в чужбина е, че не гледат на 3/4Д. Аз с предишната бременност първа и трета ФМ ги правих тук, но втората във Франция, понеже там се подвизавах 3 месеца и като ми поискаха резултатите от Даун и ФМ се облещиха като видяха снимки на 4Д. Това е скъпо удоволствие по чужбина. И всъщност там правиха същото както тук, замервания на всички органи на обикновен ехограф, доста време обаче отне да видят пола, ама аз си ги знаех. Laughing

О да абсолютно 3Д  и 4 Д са си лукс тук. Само на частно има и струва 160 евро удоволствието в Дания. Изобщо в болницата уреда им беше много по-стар отколкото в частния кабинет, аз нали първо там отидох от мерак и си платих първоначален преглед. Ама тук здравеопазването е безплатно (ако не броим 46% данъци, от които се финансира де хаха) и с ММ се шегуваме, че какво искаме като е без пари. Да не говоря, че зъболекарски услуги не се поемат изобщо и на един колега тъкмо му поискаха 1000 евро за вадене на 2 мъдреца. Хайванина ще ходи в неделя до Румъния да ги махне там за 600 евро плюс полети, хотели и ваденето... А той е от Холандия ама и западноевропейците се научиха да ходят на здравен туризъм. После се смеят, че българите в чужбина се прибирали да си правят зъбите специално, толкова ли им се свидело. Да бе то половин Европа се научи къде да си прави зъбите, аз ако направя някоя посредническа фирма да им уреждам оправяне на зъби в България... То това си е бизнес идея Laughing

# 346
Момичета, колко сте качили до момента? Аз съм края на 12 та седмица и съм +800 грама. Малко се филмирам дали не е малко.
Имате ли идея как мога да си набавям протеин, при положение,че още ми се гади от месо, яйца. Единствено хапвам мляко и кашкавал от време на време.

# 347
Не се тревожи добре е. Аз съм с 3кг нагоре за три месеца в 11с съм. Иначе от няколко дни взех пак да повръщам и не ми понасят някои храни. Като Месо и месни продукти, а преди седмица си хапвах без проблем. Постоянно ми се сменя вкуса от два дни съм на сирене и домати.

# 348
Аз май нищо не съм качила, въртя се около цифрата на стандартните ми килограми, понякога +1кг, понякога -1кг. Мисля, че за началото още няма някакви стойности, които се считат за ок, дори е важно да не качваш някакви кой знае какви килограми толкова рано. Важното е на прегледите какво се вижда, с нормални размери ли е и т.н. На мен често ми се гади, а като видя месо направо... а аз ям по принцип много месо! Едва ли по този начин мога да кача много Simple Smile
Аз последните дни пусках изследвания, които личния ми даде да направя като ходих да искам направление за ЖК. Уж всичко е в норма, но излязоха няколко левкоцита в урината, та сега профилактично пия уринал 1 седмица. Иначе TSHто ми е нисичко, бях на консултация с ендокринолог, правих повторни изследвания - сега чакам да видя каква ще е присъдата. Миналата седмица бях и на мамолог, че ме болеше едната гърда и се бях притеснила. Общо взето толкова пъти дадох кръв и ходих на прегледи, колкото май за последните 6 месеца не бях. Искам да спра да мисля лоши неща и да се притеснявам, а признавам си - все това мисля и все се гледам, пипам, притеснявам... това  много ме тормози, не искам да изкарам 9 месеца в тревоги и драма, искам спокойна, усмихната бременност, а засега само прегледи, изследвания, притеснения, чакане на следващ преглед, за да видим бебето дали е ок... Не знам как да изляза от този порочен кръг Sad

# 349
Ами да така е, скъпо е зъболечението факт, само че тия дето плюят как всеки се прибира да ходи на зъболекар или лекар, не му се е налагало и незнае какво е.
Нормално е да не качваш първите месеци monamour, не си вкарвай филми, бебето още дърпа от твоите запаси. По-натам ще ти се проядат и други неща, от които то има нужда, организма си знае работата. А кг не са показател за това. Не се тревожи.
Аз също в момента немога да ям месо и млечни, общо взето всичко, което обичам не ми понася. Засега тестеното най-добре ми действа и се надявам скоро да се оправи апетита, че е нещо страшно от всичко да ти става зле.

# 350
Това с тревогите е малък порочен кръг. Дори и всичко да е ок пак ще се намери някоя мисъл,която да ни тревожи. Трудно е, но трябва воля.
При мен феталната мина чудесно, сега съм се филмирала,че не съм пускала обикновено ПКК и урина. Личната ми вика стига се самонавива, само обвинява и търси под вола теле. 😂 Ама пусто майчино сърце все трепери.

# 351
  • София
Аз с предишната бременност се филмирах бая. Сега не знам какво стана, притръпнала ли съм, прекалено заета ли съм с малкия...хич не го мисля. И антибиотици пих, и храна като хората не ям, и не спя почти, че малкото се буди по 1000 пъти, че и кила не знам колко съм. Пия си фолиевата и биозина, гледам да няма някое зацапване и толкова. Някак си знам, че всичко е наред и не мога да си ангажирам съзнанието с тревоги.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 15:40 от ditmade

# 352
Сетих се да ви попитам, как се справяте с киселините? Ако имате де, аз имам много напоследък.

# 353
  • Лондон
Аз с предишната бременност се филмирах бая. Сега не знам какво стана, притръпнала ли съм, прекалено заета ли съм с малкия...хич не го мисля. И антибиотици пих, и храна като хората не ям, и не спя почти, че малкото се буди по 1000 пъти, че и кила не знам колко съм. Пия си фолиевата и биозина, гледам да няма някое зацапване и толкова. Някак си знам, че всичко е наред и не мога да си ангажирам съзнанието с тревоги.
Да и аз съм така,гледам са съм яла,пила,да си изпия витамините и да нямам кървене ( да чукна на дърво).Гледането на малкия така ме поглъща,че на моменти изключвам,че съм бременна дори.Нито спя като хората,за почивка дума да не става.Нямам време за черни мисли и страх.
Абсолютно е нормално в толкова ранен етап да не се качва,та то ако започнем да качваме от сега,майко мила,как ще сме в 9ти месец  Thinking
А и килограмите не са мярка за абсолютно нищо,бебето може да е едро,а ние да не сме качили много,както и обратноото

# 354
Качила съм 400 грама, дори не съм сигурна, че е вярно - едното мерене беше сутринта, другото - на обяд.
Киселини - имам от време на време. Не знам какво може да се пие. Като ям малко, значително по-добре е.
Притеснявам се понякога. Имам и причина/ешерихията в урината/,но знам, че правим каквото е необходимо. Надявам се всичко да е наред.

# 355
Здравейте и от мен Simple Smile Като ви чета не знам дали да се притеснявам или да се радвам . Днес вече съм 12 г.с. И оставете повръщането ,така като се замисля само два пъти леко ми се гадеше за всичкото това време,грам никакви симптоми относно това ... гладна съм като вълк ,ям като прасе 😄 Качила съм съм кг ,но мисля ,че това е нормално след като ям и не ми се гади и т.н. Киселини до сега съм нямала, да се надявам и за напред да нямам . Спазмите ,придърпвания та и други подобни ги имам. Притесненията съм ги свела до минимум ,защото каквото и да правя ,колкото и да се старая ,едно нещо ,ако ще става ще стане,ако ли не ,не.
Аз да повдигна темата с пътуванията ,понеже вчера си купих самолетен билет и по Коледа ще съм у дома ,малко се двуомях,но в крайна сметка смятам,че всичко ще е Ок .

# 356
Прекрасно време е да пътуваш в 5-6месец със самолет не се тревожи. Все пак го кажи и на аг може магнезий да ти даде, а може и да не. Втория триместър е най-лекия попринцип.

# 357
Прекрасно време е да пътуваш в 5-6месец със самолет не се тревожи. Все пак го кажи и на аг може магнезий да ти даде, а може и да не. Втория триместър е най-лекия попринцип.

И аз така съм чувала и на последния преглед бях питала АГ дали мога да пътувам и тя каза,че нямам абсолютно никаква причина да не го правя. Също така съм спокойна ,защото точно седмица преди полета ще съм на контролен и пак ще питам разбира се. Аз в 5+4 г.с. пътувах 1300 км с автомобил ,но след разрешение от АГ и всичко беше наред. Със самолет е по различно, но вярвам ,че ще се справя Simple Smile

# 358
Нямаш повод за притеснение, със самолет е по-кратко и не друса както с кола. С първата бременност в 6 седмица пропътувах 2200км с автобус, след това в 4м пътувах 2 полета с прикачване и влак, цял ден беше всичко. В 6ти месец пък направих 8ч с влак и пак самолет. А междувременно си пътувах по 200км най-редовно и никакви проблеми.

# 359
Съни, а мойте розови гащи за които писах още в началото на седмицата? Stuck Out Tongue Winking Eye

Супер новини Solace! Сложих ти stork-boy на първа страничка! Ти си първа Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт