Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 30 014
  • 720
  •   1
Отговори
# 450
  • София
сетих се нещо интересно от вчерашния ми преглед. Лягам аз и кръстосвам крака. Лекарката каза, че така се притискали някакви вени и намаляваш кръвотока към бебето. Каза докато съм бременна никакви кръстосани крака. Поне за мен е нова информация и се реших да ви споделя.

Аз пък съм с куче и въпреки, че редовно се обезпаразитява вътрешно и външно, неговата лекарка каза да не се занимавам с изпражненията му. Но това няма как да стане. Миене яко на кучо и ръце и силни надежди, че вс ще е ОК. Даже вчера ММ му ми зъбите хахахах

# 451
Това за кръстосването на краката е абсолютно така. Уви на мен ми е много вреден навик и се усещам на работа как неволно кръстосвам крака и стоя така.
Права е твоята лекарка.
Последно бях на фетална миналата сряда, следващия преглед ми е чак на 19.11 и ми е доста тъпо и депресантско. Според док няма смисъл преди това, ама ми е много странно как почти месец няма да си видя бебето 🤔😁😐.

# 452
Напоследък усещам как като кръстосам крака ми е сууупер неудобно и сега като казвате така се замислих. То дори немога да издържа така, а го права по навик. Опъва ми и хич не ми е комфортно. Бебетата са още много ниско и напълно вярвам, че не е добре така да се стои.

# 453
Момичета, аз бях до личния и си взех направление за ЖК. Тъй като моята АГ не работи по зк се записах на ЖК при друга лекарка. Направих си първите изследвания кръв и урина и ще чакам резултатите утре. Имам проблем с работата не мога да ходя тъй като е опасна за мен и бебето, и се налага да спра, но все още съм на изпитателен срок. Лекарката ми каза, че могат да ме уволят в всеки един момент, което е ужасно, не съм защотена по никакъв начин. Утре ще вляза в болница за няколко дни за моя сигурност пак ще съм малко защитена, и ще започна да си издавам болнични до края. Повръщам доста поне ще ми пуснат и някоя система да ме поуспокои. Дано всичко да е ок, искаше ми се да поработя, но работата ми е свързана с ултравиолетови лъчи и препарати, което е доста опасно за бебето.

# 454
За съжаление и в болница да си пак могат да те махнат от работа. Не се тревожи и не го мисли, а просто намери познат с фирма,който да те назначи и да си плащаш само здравните осигуровки, тъй като ще си до края в болничен.
Нз защо вообще се тревожиш. Гледай си теб и бебето, всяко нещо има решение.

# 455
Да така е когато си на изпитателен срок и в болнични могат да те махнат. Намери фирма, както ти е казала монамур, нека те впишат на постоянен договор, плащай си здравните и всеки месец болнични. Защо да рискуваш като по всяко време могат да те махнат. Не си струва. После 2г майчинство и няма да имаш грижи!

# 456
Благодаря ви за съветите, гледам да не се тревожа. Надявам се поне докато съм в болница да проявът човечност и да поговорим. В каква държава живеем.. вместо да си бременеем спокойно се тревожим, че ще ни изгонят ужас.

# 457
  • София

mommyg щом сиропа провокира кашлица добре е да се консултираш с лекар. А защо ти го предписаха?

G.kehaiova успех на прегледа! Sparkling Heart

Взимаха ми изследвания кръвни, преди да ми направят БХС тази седмица. Билковата кръв съдържа желязо, а аз имам лек недостиг, тъй като две години бях вегетарианка. Писах на лекарката - каза ми, че не е от това, т.е. сиропът няма как да предизвика кашлица или дразнение.

Вероятно, оставам с предположението, че съм истинала някъде.. имам някакъв сърбеж/дразнение в гърлото и по-надолу, но не се притеснявам за себе си, а за бебчето..

Някакви съвети за настинка освен чай от лайка, лимон, мед?

Друг въпрос: Забелязвам, че от началото на бременността кихам доста. Без причина. Има ли някой с подобни кихавици?

Благодаря. Поздрави

# 458
Аз също в началото кихах доста и носа ми всяка вечер се запушваше, нещо се подували лигавиците доколкото знам, но не е проблем. А кашлянето е неприятно, напъваш се и е хубаво да се установи причината. А щом имаш и дразнене в гърлото да не е алергия? Кихане, кашляне и сърбеж на едно... хм

G.kehaiova за съжаление е така, никой работодател не го интересува бременна ли си или не, за тях това е проблем. Просто какво да ти кажа...... Другия вариант е да се уговорите да си поемаш ти здравните за цялото време и така да не го бърка него. Но пак има риск, ами ако утре му кривне шапката и те махне.... Не бих рискувала...

# 459
  • София
Кихането си го имам от началото, затова не го броя. А сърбежът и леките дразнения, и аз имам запушен нос понякога - вероятно са настинка. Доста пътувам тези дни до вкъщи, семейство, а те не са от София и вероятно някъде помежду съм си направила белята.. Кашлица нямам силно изразена, понякога просто леко кашлям, но това е.

В четвъртък съм на БХС, а хич не искам да ходя при уши-нос-гърло и да чакам с болните..

Доста се притесних Sad

# 460
mommyg спокойно, явно е нещо лекичко. И да идеш на УНГ можеш да си сложиш маска, тя предпазва, не се тревожи. Аз лежах с дъщеря ми в УНГ отделение в болница пълно с болни и с маска, която сменях на всеки 2ч се предпазих. Не се тревожи изобщо. Ако искаш питай и лекаря ти в четвъртък като отидеш. Нормално е да има и настинки, хора сме, а и сега е бъкано с бацили.

# 461
  • София
Кръстосването на крака не вреди на бебето, противопоказно е за майката. Така се нарушава малко или много притока на кръв, циркулацията при краката. Страдат вените.
Ето и една статия.
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4255
Може и аз само да съм си такава, но винаги си проверявам дадена информация, дали заради "грешен" диалог, дали за да си го обясня защо, дали, за да го опровергая при съмнение.

# 462
А когато бременна я задържът в болница, трябва ли да плаща такси и други услуги докато е там? Не съм запозната не знам как да се приготвя. Сигурно престоя се заплаща.

# 463
Да споделя и мен какво ме посъветваха. Отсега да свикваме да лежим само наляво. Имало някаква вена в дясно, която не бива да притискаме и затова. Относно токсоплазмозата - и аз нямам имунитет, така че двойно внимавам. Искам да ви питам - вас боли ли ви кръстта? Много ме боли мен и само когато лежа - нямам проблем.

# 464
В държавните болници нищо не се плаща. За частни незнам, ние с дъщеря ми платихме малка такса, но в АГ отделението как е нямам си и на идея.
Кръст ме боли като стоя повече време изправена.
За спането на ляво е вярно. На мен от сега така ми е по- удобно.

Общи условия

Активация на акаунт