Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо се обсъждат проблеми с подпочвените води в квартал Боржово, София?
Какви са мненията за строителството в София и неговото въздействие върху града?
Какви са мненията за инвестиране в недвижими имоти в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо се обсъждат проблеми с подпочвените води в квартал Боржово, София?
В дискусията се споменава възможността за високи подпочвени води в квартал Боржово, София. Някои участници смятат, че това е малко вероятно, тъй като не са забелязали проблеми с водата в района, включително подземните гаражи. Други обаче предполагат, че високите подпочвени води са вероятни и дават примери от съседни квартали.
-
Какви са мненията за строителството в София и неговото въздействие върху града?
Мненията относно строителството в София са разнородни. Някои хора се притесняват от неравномерното градско развитие и отрицателното въздействие на презастрояването върху инфраструктурата, трафика и качеството на живот в града. Други се фокусират върху липсата на планиране и инфраструктура, които да поемат нарастващото население, като подчертават необходимостта от устойчиво градско планиране.
-
Какви са мненията за инвестиране в недвижими имоти в София?
Отзивите за инвестиране в недвижими имоти в София са смесени. Някои хора смятат, че закупуването на имоти в различни квартали е добра идея, но се притесняват от бъдещите перспективи на пазара. Други обаче подчертават важността на внимателното управление на инвестициите и устойчивото строителство, за да се избегнат проблеми с пренаселеността.
-
Какви са мненията относно ролята на държавата в планирането и регулирането на градското строителство?
-
Какви са потенциалните решения за справяне с ограниченията на развитието?
Моите деца имаха детски от по 12-15 м2 - достатъчни за легло, гардероб, бюро....и надуваем дюшек за някое гостинче...
Аз лично съм израснал през цялото ми тийнейджърство в стая от 12 квадрата. Не мога да кажа, че родителите ми са били бедни или нещо такова. Стаята си стигаше за абсолютно всичко. В стаята на сестра ми (14 квадрата) имаше две легла (не детски, ами обикновено 190см на 90 см), бюро, трикрилна секция и трикрилен гардероб, и пак си беше напълно достатъчно.
Уж тогава ми беше важно само да имам отделна стая от този дето тогава ме дразнеше , брат ми. И толкова. По ирония обаче , след 4-5 години и по - малко и двамата заминахме да учим далеч от нашите и така и не се върнахме. Те си живеят двама стари в ненужно огромен апартамент и до днес , че и къща в покрайнините имат. И това е масов случай, да ви кажа. Първо се търси по - голямо жилище и като се изнесат децата, двамата старци живеят в 4 стаи, а младите купуват 2 стаички с непосилни ипотеки и се мъчат.... някак се завърта колелото до безкрай.... че няма да ида да живея при батата и дядото с децата то е ясно, пък старите обитават една кухня само от голямното жилище и то им е в тежест за поддръжка и се руши..... да се чудиш 
( или да избягам от "дядото" като полудея съвсем) Засега др жилища са под наем и чакат