Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 010
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
milittana, да, именно затова казах, че продавач, който не бърза, няма нужда да има всички документи на етап оглед. Ако наистина иска да продаде и е наистина собственик (т.е. имотът е негов), като постои 2-3 месеца имотът и ще свали цената. Обаче из обявите има всякакви недоразумения, затова като купуваш, е добре да се запознаеш с обявите първо и да проследиш развитието им, преди да започнеш активни огледи.
Иначе ето една интересна обява  Simple Smile
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1f15344973195602 … k=45webm&f1=1

# 391
От моя опит по ходене на огледи и търсене, мога да кажа, че обявената цена рядко е тази на която се продава- просто се пробват на високата цена и ако стане. Винаги свалят.  ОсобеНо, ако обявата седи повече от 2 месеца, ако блока и имота са старо строителство за ремонт, ако има други недостатъци, ако е над 140к- въпрос на преговори и т.н. Зависи от това колко собственика бърза и колко е алчен. До 10%   от цената е разумно. Това го наблюдавам вече месеци по обяви , отделно и от разговорите ни с брокери и собственици. Имота трябва да е перфектен във всяко 1 отношение за да не се свали изобщо от цената.

# 392
..
Имота трябва да е перфектен във всяко 1 отношение за да не се свали изобщо от цената.
Това е така, въпросът е, че всеки купувач иска точно такъв имот. Като цяло, хората с пари за хубав имот рядко правят компромиси с имота, искат  да вземат "почти перфектен" (да кажем, над 90 % от всички параметри). Което пък ни свежда до 1 случай - отстъпка в цената няма, защото има и други, търсещи точно такъв имот, а такива рядко излизат на пазара.
За мен състоянието не е част от параметрите.

# 393
  • София
На Явлена доверие нямам особено. Без да съм следила пазара последните 6 месеца, сега след разравяне и четенето ви, виждам, че цените са нагоре. Виждам изключително много започнати строежи. виждам покачване на лихвите. Общо взето виждам предпоставки за значителен спад до след 1 година ио то без да отчитаме дали ще дойде икономическа криза.

# 394
На Явлена доверие нямам особено. Без да съм следила пазара последните 6 месеца, сега след разравяне и четенето ви, виждам, че цените са нагоре. Виждам изключително много започнати строежи. виждам покачване на лихвите. Общо взето виждам предпоставки за значителен спад до след 1 година ио то без да отчитаме дали ще дойде икономическа криза.

Ами трябвало е да го следите. Никакви изгледи за спад, камо ли значителен.

# 395
Засега се очаква единствено да спре ръста, евентуално. Спад скоро -трудно. Значителен спад - забравете.

# 396
С тези темпове на строене, нищо чудно скоро да спрат да скачат цените. А след това и да паднат леко надолу. Съответно се очаква и корекция надолу и при наемите.

# 397
# 398
Аз да, ама продавачът по всичко личи, че не се шегува  Joy  

# 399
Аз да, ама продавачът по всичко личи, че не се шегува  Joy  

Е тоя верно ташак си прави...

# 400
Звъннах му и му казах да смени дилъра, затвори ми ядосано Grinning

# 401
  • София

Не съм сигурен дали беше ти, или някой с подобно име, но ми дадохте съвет 2015-та година да не купувам в Ман Ли двустаен южен с гараж за 44к. Тогава още спад се чакаше и всички търкаха ръце. Сега всички се избиват да купуват и да строят, което съвсем скоро ще си окаже влиянието.
Доколкото си спомням Иван си купи маломерен тристаен около Вега-та ве началото на годината за малко над 70к. Сега са около 100 новото предлагане там. Rolling Eyes

# 402

Не съм сигурен дали беше ти, или някой с подобно име, но ми дадохте съвет 2015-та година да не купувам в Ман Ли двустаен южен с гараж за 44к. Тогава още спад се чакаше и всички търкаха ръце. Сега всички се избиват да купуват и да строят, което съвсем скоро ще си окаже влиянието.
Доколкото си спомням Иван си купи маломерен тристаен около Вега-та ве началото на годината за малко над 70к. Сега са около 100 новото предлагане там. Rolling Eyes

Мда. Един ме оферира да му го дам за 90 бона, ама му казах, че за 120 може да се замисля Grinning

# 403

Не съм бил аз, но нещо ми убягва логиката. Ако всеки купува и строи то нормално е цените да се качват, а не да падат...

# 404
Все още има голямо търсене обаче, а и продавачите не бързат. Ясно е, че това не е предпоставка за падане на цените.

Общи условия

Активация на акаунт