Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 458
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви, аз за първи път усещам такова душене.
Какъв е температурния метод?

# 121
Най-общо казано, сутрин преди ставане от леглото, още със събуждане, мериш с живачен термометър (ако имаш е за предпочитане) и записваш стойността. Така измерваш 2-3 дни. При хипофункция, Т е под 36,6, като по-често е 36,1- 36,2, под 36.
При хипер си е висока, често надвишава 37, но да кажем, че сутрин е по-скоро 37, 36,9, 36.8 - зависи колко време човек е в хипер. Между 9-11 часа се повишава и май после между 15-17 часа пак. (това в случай, че някой реши да мери през деня, не сутрин).
При нормална функция е около 36,5-36,6.
Мери се 2-3 дни след менструация и преди овулация. Тъй като иначе може да покаже пикове и да не е показателно.
Като цяло не може да докаже с точност дали си в хипо или хипер, но при мен си показва години безпогрешно. Умишлено преди да тествам кръвта правя проверки. Десетки съм правила и винаги точни.

# 122
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес сутринта не си взех хормона, оставих го за вечерта и разликата е от земята до небето!!!
свежа, наспана и жизнена съм.
да видим как ще е нощта.

след като казах на 2ма лекари, че сутрин не ми е добре от хормона, чудя се защо никой нищо не ми казва?!
ЛЛ твърди, че не можело да е от хормона, ама ей на - от него е. Crossing Arms

# 123
Ася, ако е така, просто го пий вечер. Но си следи и стойностите - може евентуално да се наложи да увеличиш дозата.

# 124
Колко време след храна го приемате хормона?

# 125
На различни места съм чела различно - от 2 до 4 часа след храна. А Бланчард пише, че при повечето му пациенти, които приемат хормона дори не след, а по време на хранене (вечерята), резултатите от изследванията не се влошават. Само при малък процент щитовидната функция се влошавала и се налагало увеличаване на дозата. Но от друга страна има проучвания, според които е важно хормонът да се приема на гладно, минимум един час преди хранене... Та не знам, явно е различно и може би зависи и от храносмилането, и от консумираните храни на конкретното хранене.

# 126
ние вечеряме към 18.30-19ч. аз не ям месо, т.е. не ям нищо, което е трудносмилаемо.
лягам си към 22ч., така че смятам, че е минало достатъчно време.

сега ще ме следят на 4 седмици, имам след 3 седмици час, т.е. ще сравня резултатите. не, че съм си получила сегашните де. Twisted Evil

сега се притеснявам, че ми изписаха  и прогестерон и на опаковката пише, че може да падне кръвното, уморяемост, световъртеж и подобни "чудесии". та, ако и това го взимам вечер, няма ли да се струпясам прекалено много. newsm78
особено за кръвното се притеснявам, че много ми пада от тироксина. Rolling Eyes
няма как по друго време да го взимам...

# 127
Какъв прогестерон и каква доза, в кои дни да се пие?
Първия месец ти е лошо. Захождаш, залиташ. Общо взето чувството е точно като при ниско кръвно, а може вероятно и да пада, не съм мерила. Но това е в първия месец. Изтърпява се. Това е докато свикне организмът с хормона. После всичко е ок и няма такива странични ефекти. Но уточни какво точно ще пиеш.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 11:12 от Merelenda

# 128
Много е индивидуално, не при всеки има такива странични ефекти. Аз съм пила Норколут (това беше някакъв по-изчистен вариант на Примолут Нор) три месеца по 10 дни преди години и нямах абсолютно никакви странични ефекти, поне не помня да съм имала.

# 129
няма да го пия, ще си го слагам
Скрит текст:
вагинално
.
да не разводнявам темата, въобще не съм убедена, че искам да го взимам, по-скоро тендирам към не. Whistling

стига ми, че тироксинът ме вади от строя, та сега и още нещо, можело и мигрена да получа... а не мерси, тъкмо атаките намаляха драстично  Naughty
сега ще пробвам вечер тироксина и ако е добре така, смятам да не експериментирам повече...

# 130
Аз съм на прогестерон  вагинално.СЛагала съм и Утрогестан и Кринон гел, да с цел забременяване, но са си прогестеронови препарати.Никога не ми е падало кръвното от тях или да и е ставало лошо.При прием вагинално се усвояват по-добре.Когато съм пиела Утрогестан през устата обаче, винаги имам световъртежи и ми е лошо.

# 131
Момичета това с взимането вечер на хормона не е ли правилното сутрин на гладно,защото вечер след вечеря малко незнам.....

# 132
Снощи се събудих от задушаване беше ми много топло ,станах удари ме нещо в главата ускори ми се пулса кръвно 140/95 явно ,защото се уплаших.То кръвното ми варира супер ниско 100/70 но като почва да ме задушава се панирам и вдигам кръвно оффф.Мразя го това хашимото.....

# 133
  • София
при мен такова задушаване се получава като изпитам силни емоции като гняв и мъка. За съжаление последната година имам много поводи, които ме разяряват или силно разстройват. Аз с приема на хормона нямам никакъв проблем, единственото е, че ставам по-мудна.

# 134
Момичета на какво мнение сте да се приема Изопринозин при проблеми с щитовидната жлеза? Все още не приемам хормони, но млже би и това ще стане тъй като всеки път резултатите са все по-далече от нормалните. Изопринозина е изписан заради често боледуване и открити стрептококи в носа, но пътя на логиката ме води че не е добре да го пия... Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт