Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 492
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз също задържам вода през зимата. Казаха ми, че отвара от бяла бреза имала добър ефект, но не съм пробвала.

# 421
  • София
Има един диуретичен чай, който съдържа няколко билки и коса от царевица и е с много добър ефект. Мисля, че от аптеката на Поп Богомил съм го купувала за майка ми.

# 422
На мен ми бяха препоръчали Неоренал SR, за отводняване, не съм го пробвала.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 21:55 от Lemy

# 423
Ох, този феритин и к' во правим за него.
Аз така или иначе не мога да пия нищо с желязо, заради таласемията. Единственото с храна ми остава да пробвам. Само, че с това месо... много трудно.
Цвети, можеш ли да кажеш как с казва точно този чай.

# 424
  • София
Цвети, можеш ли да кажеш как с казва точно този чай.

пишеше само диуретичен чай.

# 425
Неоренал е точно с бреза и коприва. Аз съм го пила няколко пъти. Действието е подобно на Цистон-а за 2-3 лв.

# 426
Е, то и лекарствата с едни и същи съставки, пък едното ти действа по-добре от другото. 😉  Току виж при някой източил повече вода от цистона. 😁
Аз в момента съм точно в такова положение, задържам вода от едно лекарство, от чиито аналог нямах такива проблеми, но го спряха понеже е евтин.

# 427
Факт. Идеята ми беше да се пробва с нещо за 2-3 лв (липа, джоджен, Цистон), преди да се дадат 15 лв, примерно, и пак да не знаеш ефект ще има ли.

# 428
За задържането на вода пробвайте отвара от гръмотрън и глухарче, момичета.

# 429
Здравейте момичета, разбрах че тук мога да получа компетентно мнение отностно резултатите ми на щитовидната. Изследванията са правени в Щатите. По принцип не ме карат да ходя на гладно като ги правя, но споделяйки в друга тема, потребителките ми споделиха, че това не е правилно. Та този път отидох, гладна, жадна в 7 сутринта. Т3 ми е леко занижен. Според т.нар. ми лична лекарка нямам нужда от лекарства или да правя нещо. Мога ли тоя хормон да го завиша по някакъв начин, без лекарство? Има ли нужда да пускам други хормони T3 Free, T4Free. Tat и МАТ по смъртно няма да ми ги пуснат тук. Но не знам ако е необходимо Т3 и Т4 Free да питам за тях (или това долу е достатъчно). Имам два възела които следя. Даже оня ден на видоезон ходих  нямаше промяна от предната година.

TSH REFLEX -          1.730 u[IU]/mL   Standard Range - 0.300 - 5.600 u[IU]/mL
THYROXINE/T4 -   6.4 ug/dL              Standard Range 4.5 - 11.7 ug/dL
T3 TOTAL -             0.81 ng/mL           Standard Range - 0.87 - 1.78 ng/mL

По принцип спортувам, храня се здравословно, нямам проблеми с килограми и т.н. както и с други заболявания. Нямам и никакви оплаквания за момента.

Благодаря ви за съдействието предварително.

# 430
Вики, не само че Т3 ти е ужасно нисък, но и Т4 не е добре. Понеже ТСХ също не е висок, е възможно да имаш понижен кортизол. Добре е да изследваш и него или поне калий и натрий. Но щитовиден хормон ти трябва, макар че едва ли ще ти предпишат.

Т3 би могъл евентуално да се повиши, ако в момента спазваш големи рестрикции (на въглехидратите или калориите) и съответно започнеш да се храниш по-пълноценно. Също така ниският Т3 може да означава дефицит на селен или цинк. Срещала съм също, че витамин А повишава Т3, но не знам дали при теб точно нисък витамин А е налице - възможно е, ако не ядеш редовно дроб. Друг начин за повишаване на Т3 би могъл евентуално да бъде да оптимизираш работата на черния дроб, стомаха и червата, бъбреците - така можеш да повлияеш конверсията, но не е лесно, нито става бързо. Според мен направо си си за хормон, но за да ти изпишат, трябва ТСХ да ти се повиши значително, иначе едва ли.

# 431
Шоки Heart Eyes, благодаря ти за разясненията (не съм предполагала, че ти ще ми помогнеш точно bouquet bouquet bouquet). Аз просто не знам какво да направя, т.к. личната не желае да ми изписва никакво медикаментозно лечение. Аз за това и попитах дали мога да направя нещо чрез суплементи или и аз не знам какво. Иначе да, калий и натрий са ми изследвани. Сега погледнах:

SODIUM         140 meq/L         133 - 145 meq/L
POTASSIUM   4.4 meq/L          3.5 - 5.3 meq/L

Кортизол и него няма как да ми изследват. В граници ли е всичко, пък даже и на долна граница, абсурд да ми назначат изследвания. Те за Т3 хем е под референтните не искат да ми назначат лечение, та камо ли за друго. Аз всичко това питам за моя информация. Иначе тук лечение не чакай от доктор. Освен ако не си много зле, било то за диабет, за холестерол, прединфарктно състояние някакво. АКо си на умирачка, иначе забрави. А аз видимо хич не съм зле (за сега).

Ти си се допълнила. Разбрах. Ами аз си се храня здравословно и спортувам здраво. Проблеми с кг нямам никакви. С въглехидратите съм на ясно. Имам точно изчислено какво количество да ям, т.к. тренирам в зала и ям, но малко по определена схема. Сега почнах да вземам и селен и цинк. От няколко дена. За другото, имам в предвид реакция и помощ от доктор забрави. Аз съм 55кг, видят ли ме, още на вратата ме отрязват. Никой не се занимава с мен. Годишния ми преглед е 5 мин, като доктора държи дръжката на вратата в тези 5 мин. Не е за говорене, но това е. Търся начин сама да си помогна в общо линии.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 18:24 от vici75

# 432
Е, натрият и калият са добре, значи може би и кортизолът е ОК. Не знам, да не би пък да има грешка в някоя стойност, щом ти се чувстваш добре? Ако са верни, са ниски (и Т4, и Т3). А това неминуемо ще доведе до симптоми след време.

Вики, не е изключено храната да ти е малко, особено на фона на енергоразхода, помисли по въпроса.

# 433
Ааа храната не е малко. Аз ям по 6-7 пъти на ден, главно протеин, мазнини опредлено. Въглехидрат имам на 1-2 хранения. Даже понякога ми е малко в повече храната, но в името на суетата се понапъвам. Енергия имам, даже свръх енергия според мен. Кафе не мпия сутрин. И не ми липсва.

Ами ще повторя след 3-4 месеца изследванията. ПОне на това имам право и пак ще пиша тук.

# 434
Въглехидратите също не трябва да са прекалено малко.

Дано всичко да е наред, просто внимавай. Например може да ти се наруши сънят, кожата ти да започне да става суха, да се появят проблеми с цикъла, запек, да ти е студено.

Общи условия

Активация на акаунт