Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 918
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Десем, аз в часовете по трудово учех по география - беше следващ час, а учителят замеряше с тебешири ако не знаеш. Smirk

# 211
  • София
Скоро разказва за първата си г-жа по математика в 4 клас. Редовно се отнасяха почуйвания по главата с един огромен пръстен или ни извиване бузите и 1ци не пишеше - пак посягаше към бузките на помощниците (после ходиш син и с пулсираща буза поне седмица) ... Blush. беше една финна - има няма тон и половина

Вчера обяснявах на малката как в един момент, ако внимаваш в час по разказвателните предмети, после може да ти е достатъчно едно прочитане на урока... само й спестих, че междучасието да се използва за това четене Blush

# 212
  • София
Лелеее, тая луна ми разказа фамилията, нощес! Rolling Eyes
Но пък си подхванах последната книжка на Тери Пратчет ( да не кажа довърших)! Всеки път, когато го чета, се чудя как се превежда от оригинал това чудо?!?

# 213
Desem, ааа, това по Трудовото е било физична индукция  Grinning

Слънчевата, лятото и аз бях подхванала "Невиждани академици", на хартия. Викам си - има я в читанката - ще чета и в движение онлайн. Еее, не, там преводът беше ужасен Sad И се отказах. Много по-симпатични са най-малкото имената на героите в хартията Simple Smile Едно си е господин Хаху (с У  Mr. Green), съвсем друго господин Смиймс. Явно гугъл транслейт. Та, преводът има значение.

# 214
  • София
И аз с 2 от 3 - заплеси. За сметка на това останалото едно е супер отговорно и организирано !
Пример: 2 дни от седмицата големите излизат по различно време и когато заплесът излиза втори, редовно си стои отключено. Добре, че майка ми им знае графиците, та слиза от горния етаж да проверява.
М.г. организираната сестра беше болна 3 дни и още на първия ден другата се качи на грешен автобус за къщи. Не погледнала кой е номера. Това за нея са подробности някакви. Т.г. заедно проходихме маршрута от СМГ до Аво в културен дом Средец, обяснявах за Гугъл карти, приложения... Е, затри се първия път. Отишла с 20 мин. закъснение и добре, че е срещнала приятелка, която учи в 1 АЕГ да я упъти, иначе може би щеше да пропусне целия час !
Това дрехи, облечени наопаки и с гърба отпред не го коментирам изобщо. На малката пък изгубени вещи в у-ще й е като втори дом.
Не им давам добавки никакви заради лични убеждения. Ядат много авокадо, сьомга, сурови ядки, маслини, ползваме само зехтин.

# 215
  • София
Това дрехи, облечени наопаки и с гърба отпред не го коментирам изобщо.
1% от населението използва етикетите на дрехите, за да види на каква температура се перат. Останалите 99% от населението използва етикета, за да разбере кое е отпред и кое - отзад.
Ти имаш представителна извадка на този 1%, явно, щом не се ползва "по предназначение, спред болшинството"  Joy

Аз пък се дразня на това колко е разхвърлян. Имат шалтета за леглата и винаги съм държала сутрин да се събират завивките в раклата и да се мята шалтето. Е, не го прави. Не само това, ами се прибира, преоблича се и по пода на стаята му се търкалят чорапи (ходи бос из къщи откакто е проходил), изпотени тениски, панталони. Стъпва си отгоре и хич не му прави впечатление. А аз надушва миризми като бременна кучка и само като надника в стаята му и ми се догажда понякога. Не че някога е бил мега подреден, но поне гледаше да пооправи преди да се приберем. Сега - не. А сестра му не може да си легне, ако всяко химикалка не си е намерила капачката - другия полюс! И това е дразнещо. Няма угодия!

# 216
Manzhelka, плс, метни тази тема от 2016.
Да не би да е за някое Национално състезание по английски език, че те станаха множко.
Отделно си спомням, че за общински кръг имаше нещо, учителите изготвяха темите...

# 217
  • Варна
Manzhelka, плс, метни тази тема от 2016.
Да не би да е за някое Национално състезание по английски език, че те станаха множко.
Отделно си спомням, че за общински кръг имаше нещо, учителите изготвяха темите...

С удоволствие, но довечера, защото трябва да снимам. Темата е от това помагало: https://www.lettera.bg/bg/publication.php?publicationSid=1111

# 218
  • София
Аз пък се дразня на това колко е разхвърлян. Имат шалтета за леглата и винаги съм държала сутрин да се събират завивките в раклата и да се мята шалтето. Е, не го прави. Не само това, ами се прибира, преоблича се и по пода на стаята му се търкалят чорапи (ходи бос из къщи откакто е проходил), изпотени тениски, панталони. Стъпва си отгоре и хич не му прави впечатление. А аз надушва миризми като бременна кучка и само като надника в стаята му и ми се догажда понякога.
Мандаринка, всеки път като напишеш нещо за наборчето, си мисля има ли начин с моя да са от една майка Joy
Всеки ден, като се прибера, след здрасти започвам с тирадата: "Розите (топките чорапи от пода и другия миризлив текстил) в розариума! Защо пак не ти е оправено леглото? Този панталон за пране ли е?" и т.н. Не му ли омръзва на това дете, не знам. Joy

# 219
  • Резерват "Северозапад"
Щерката е същата Mr. Green, стряска се само когато и предложа аз да се заема със стаята и Joy...тогава някои неща изчезат.

# 220
Привет, мараба ..Не съм влизала тук от ..не знам кога ..Набора (моя) както вие наричате осмокласниците
замина в друг град на квартира . Втора смяна учи , сутрин става и ходи на тренировки ...Каквото свари това яде . Мина първата родителска среща и за първи път ми се случва открито да го похвалят , защото нали не било редно да се изтъкват деца според еди кой си кодекс за равноправие . Няма проблем с учители, деца . Напротив . Учителката по немски е възхитена от него , а математичката излезна пич . Случва се понякога в сряда да има мач и тя беше казала "така ли мислиш да я караш като отсъстваш" Обаче после при задачи с повишена трудност сина ми единствен е решил задачата и тя сега съвсем друга песен запя . Уважавала свестните деца които спортуват , защото било пълно с мамини разглезени синчета ..и така нататък . Проблема е само натоварената програма и храненето , прането и спането . Детето с което е на квартира стои до 12 часа на тв или на телефона . Моя има режим и една вечер издърпал кабела от щтепсела. Както и да е . Той е мъжкар и без много думи вече го е приучил на режим . Обаче е жален милия , когато вечер ме пита къде е по добре да си спростре калците и екипа ..дали в стаята или на терсата . Петък късно вечер от втора смяна ми пристига с две раници , едната от училище , другата от спорта , едната на лявото рамо , другата на дясното ..и в ръцете си сак с дрехите ...Грешен е милия ...и помъкнал и философията и информационите технологии ..Защо бе чедо мило са ти ...Щял да чете . Какво ти четене . В събота пак става рано и пътува понякога 100 км за футболен двубой . Буквално си виждам детето за един ден от седмицата. Но всичко това има и положителна страна . Виждам го колко цени общуването си с нас . Преди повишаваше тон , дразнеше се , сега е толкова мил ..и някак пораснал истински мъж .

# 221
  • София
Василена, разплаках се ! РЕСПЕКТ !

# 222
Моето също е в друг град. Радвам се, че не е на квартира и няма съквартирантка, която да й налага "нейния режим"

# 223
bibi, всичко си има цена . Първите две седмици пристигаше със синини под очите и леко подпухнал . Беше отслабнал и скулите му изпъкнаха . Не можеше да спи от другото момче ...Родителите му избраха моя , защото го знаеха какво момче е . Не желая да разкаквам как се справи , защото няма да е коректно към тези хора . Кваратирата е почти апартамент ..със спалня и хол със кухненски бокс . Моя сега спи на дивана , заради другото дете което по цяла нощ си чати по телефона . Но госпожата по математика е много печен човек . Веднъж му казала ..ти трябва да си по нисък от тревата , защото не си вкарал вчера гол ..Тя го следи и чете за него защото пишат често за отбора и кой е отбелязал..всичко е с добро чувство. Трудно му е . Вечер учи в 9, 10 ч , пере си екипа , калците ..има само два и не може да мирише ..сутрин става в 7 , в 9 е на тренировка , после душ , ходи на заведение яде чорба и после на даскало .Постоянно е гладен , аз приготвям храна за два, три дни , слагам и някой буркан ,ядки , ябълки но не е като в къщи ...и така ... Иначе ще получи стипендия , но това е нищо и никаква помощ ..и оценките са ми най малката грижа .

# 224
  • София
vasilena, браво на момчето!  PeaceТака се учи на дисциплина и организация! За цял живот си остава това! Аз се радвам много на такива деца! bowuu Защото стават после много качествени хора. Имат око за всичко и ценят после и чуждият труд. Човек като знае и е минал през 2 и 200 по друг начин гледа на живота и пр.

Ако имахме и обществени перални при нас, както сега видях в Щатите, и можеш да изпереш навсякъде за 1,75 долара... момчето нямаше да има тоя битовизми на главата. Tired И това за Лас Вегас говорим....
Иначе се пънем всички друго да копираме от американците! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт