Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 089
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък мисля, че си е до човек, а не до пол. Също така и до това колко ние родителите сме дали самостоятелност и поле за изява на децата си. Мен като малка много са ме дондуркали и оцених това като голяма спънка в живота. Това да отида сама да се оправям по кабинети, институции, дори и в библиотеката сама не съм ходила, домашни и уроци само с помощ. Сега трудно преодолявам това нещо и с ужас тръгвам да се справям сама с даден проблем или ново място. Затова коренно в различна посока подходих с първото си дете. От малък абсолютно сам го оставям да се оправя. От вторият срок на 1 клас ходи и се прибира сам от училище, веднъж до библиотека не съм го завела или бележка за нещо от някъде да му вадя. Всичко сам. И при личната сам ходи. Сега е сам в нов град. Има си отговорности, сам се буди, облича, храни, плаща си таксите, организира си времето, без грам напомняне или съдействие от моя страна. Но опуснах малкия. Все с батко му го пращах, все някой му помагаше уж за по-бързо и на него сега му е по-трудно. Не проявява инициатива и не се напряга да се сети как стават нещата. Надявам се да не е късно и да преодолее това.

# 541
  • София
Че е до човек - до човек е, но по полов белег има едно глобално окрупняване, което може да се направи - мъжете като цяло са по-неорганизирани и рядко влизат в детайл. Вкарахте ме и мен в размисли относно колко ще ме проклетисва хипотетичната бъдеща снаха, ама в сравнение в едни колежки тук в офиса, изобщо не съм "хиперпротективна". На колежка синът ѝ (9 клас) звъни всеки ден към обяд да пита майка си кое яко де си облече днес (т.е. колко е студено), да си вземе ли шапка, чадър, да каже че го боли плешката - с какво да се намаже (?!!) Не съм сигурна, че моят знае какво е плешка и че има мазила за нея, ако случайно те заболи... Та затова си мислих, че не съм най-тежкия случай, като следя предимно дали учи и дали има нужда от помощ по нещо.
Но е видимо, че има много какво да се желае относно съобразителност и самостоятелност.
Има много да учи за това как се грижи човек за себе си, за дома си, но като гледам баща му (дървото...нали..ако приемем, че Мишо е крушата), няма и да се научи. Случка от тези дни - прибирам се и звъня по тел да го питам какво ще яде(м), та да пазарувам. "Нищо, не съм гладен, само бананов шейк искам". "Има ли банани?" "Да" (категорично) "Колко?" (знам си аз, че има нещо гнило в Дания) "Един". Е къде си тръгнал с тоя самотен банан, шейк да вечеряш! Шейкът го прави той, кефи се да троши лед в блендера, та затова. Обикновено слага 5-6 банана и много мляко, но къде ти да го осмисли толкоз рано! Продължавам аз, питам баща му какво възнамерява да яде, че, нали, пазарувам. "Нищо, не бил гладен. Само домати със сирене. И бира. Нищо не взимай, всичко има" "Колко домати има (нямам спомен скоро да съм купувала?" "оффф, ми чакай да видяяя (ходи към хладилника с досада) ъъъ, няколко черита...ама...(усеща се) ако и ти ядеш - вземи още!" "нали преди малко каза, че има всичко" (натъртвам аз), "добре, де, купувай каквото си решила, все тая какво ще ядем! Бира има."....ми...да...

# 542
  • София
Еми праве е човекът - бира като има, какво го занимаваш с подробности?!

Аз съм разказвала във форума култова случка с пазаруването на моя мъж. Сега е вече по-оправен, но преди години, бяхме още с едно дете, му поръчвам по телефона да напазарува за вечеря, та да сготвя, като се прибера от работа. Поръчвам ТРИ неща - ципура, маруля и лимони. След което ми звъни нашия, докато съм в трамвая и 15 минути, на всеослушание, обсъждаме увехнали ли са листата на марулята, изцъклени ли са очите на ципурата, дали не е по-добре да вземе пастърва и т.н, и т.н. 15 минути, хора!!! Накрая не беше купил лимони Rolling Eyes Ако щеш!

# 543
Еее, моят мъж не рискува. Влизайки в магазина ми звъни и затваря на касата. На децата като по-малки пращах снимки по вайбъра, хич не откриват разликата между лук и чесън, зеле и айсберг и такива подробности.

# 544
  • София
Миналото лято се прибираме от едни палатки. Хладилника опразнен, само в камерата се мъдри замразена скара някаква. Обаче на детето му се яде таратор. Изпращам го в магазина за краставица, копър и мляко. Връща се след около 40 мин. Носи един плик с банани! Joy
Влязъл в магазина, забравил за какво е там, обиколил го няколко пъти и решил, че бананите са нещото, което му се иска да си купи! Satisfied

# 545
  • Варна
Бананите са култова стока, забравяш всичко друго Simple Smile Разказала съм на моя вица "Купи хляб, ако има яйца - купи 10 и човекът се върнал с 10 хляба Simple Smile", защото лесно ще изпадне в тази ситуация. Един колега беше купил 1 кг млян червен пипер, но пък като професионалист е идеален.

# 546
     Това, с объркването на храната по-скоро аз ще го направя, отколкото моите мъже.със списък съм влизала , чета си го няколко пъти и пак се е случвало да изляза без някоя от стоките. Но пък не пропускам да наобиколя и инспектирам подробно щанда за шоколади.

# 547
  • София
Разведрихте ми деня! Чудесни сте!

Аз няма да ги изтипосвам моите, да не стане роман, само леко ще надигна завесата.

Излизат с колата в 6:45 за училище. Вечерта се прибрали от репетиция към 21:30.

Съпругът ми излиза пръв, ще припали колата, ще стърже лед, боклука взима... Девойката се кипри и през рамо пита: Къде си паркирал?

Той спира, мисли, мисли, тц - не се сеща. Тя: Е аз къде да те търся???. Той: И аз още не знам къде, ще търсим заедно....

Ни моа!!!

# 548
  • В светлината на слънцето
Ох, разсмяхте ме. Спомних си един култов телефонен разговор на моя колежка с мъжа й, пазаруващ в момента в магазин.
- И купи 1 кило картофи.... Е, как бе Страхиле, едно такова кафяво, кръгло, с пръст по него.
Та така. Joy
Обаче аз от сина не мога да се оплача. По-оправен е от девойката. Тя е в облаците, над нещата.

Извън тази тема, да ви питам нещо техническо. Кой имаше две деца в едно училище с електронен дневник? Как се процедираше в този случай, за да се виждат разделени профилите на двамата? Помня, че го бяхме говорили, но не съм запомнила подробности. От понеделник брат й е в ново училище, тоест нейното, затова питам. Като се поосвестя малко, ще ви разкажа. Още ми е нереално, абсурд някакъв.

# 549
  • Варна
Съпругът ми излиза пръв, ще припали колата, ще стърже лед, боклука взима... Девойката се кипри и през рамо пита: Къде си паркирал?

Той спира, мисли, мисли, тц - не се сеща. Тя: Е аз къде да те търся???. Той: И аз още не знам къде, ще търсим заедно....

Ни моа!!!

Е, аз рядко помня къде съм паркирала, търся, вкл. и  с дистанционното. Проблем става в моловете, но ги избягвам Simple Smile Моят знае и търси с мене.

# 550
Е, аз рядко помня къде съм паркирала, търся, вкл. и  с дистанционното. Проблем става в моловете, но ги избягвам Simple Smile Моят знае и търси с мене.
Laughing Детето последния път снима зоната на паркиране  Twisted Evil

# 551
  • София
Като чета, май трябва да похваля моя мъж. Пазаруването винаги е било и продължава да бъде негов ангажимент. Аз купувам дреболии от време на време, но цялостния пазар винаги прави той. И готви. По-често от мен. Може да прави баница и да шие копчета. В това отношение аз влизам в групата на 20 и няколко годишните. Joy

# 552
  • София
Хахахаха, Страхил е култов Joy

Санака, гледАла си, сестрице, браво на тебе! Ний кат' не сме, ей на, ядем рибата без лимон!

Лу, моите до миналата година бяха в едно училище с ел. дневник. Ами нищо не съм правила особено Rolling Eyes Те си ми излизат и двамата, всеки със своите си оценки, забележки, новини и статистики. Защо, при теб как излизат - заедно ли Open Mouth

# 553
  • София
Сутринта, Белинда, бях с приятелка на кафе. Децата й са малки, не са гимназисти, двете са в 32-ро. Каза ми, че при отваряне на ел.дневника излизал средноаритметичен успех на двамата..Laughing

# 554
  • София
Сутринта, Белинда, бях с приятелка на кафе. Децата й са малки, не са гимназисти, двете са в 32-ро. Каза ми, че при отваряне на ел.дневника излизал средноаритметичен успех на двамата..Laughing
Имам спомен, че Биби води битка за нейните близначки, да не излизат "средноаритметични" в дневника, но май накрая се отказа... така ще си ги гледа, осреднени

Общи условия

Активация на акаунт