Рент-а-кар в чужбина – какво трябва да знаем?

• 6 764
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Магистралите на повечето места се плащат на изхода, а на входа си взел билетче. Ние плащаме само с карта и няма проблем.
В Нормандия няма толове. Караш и имаш 72 часа да платиш в сайт, не му помня името. Има табели, но са само на френски.

# 46
Благодаря за отговора, ние точно в Нормандия ще пътуваме и информацията е много полезна! Остава да разберем и как да си вземем кола. Simple Smile Предполагам, че от летището директно ще е най- евтино, защото през сайтове за поръчка ни излизат над 1500 лв.

# 47
никога не е най-евтино директно на място
или пробвайте с някоя търсачка, брокер (skyscanner, kayak, rentcars.com) или потърсете от сайтовете на фирмите една по една

# 48
Здравейте!

Следващия месец пътуваме до Пулия и проучвам нещата за рент а кар. До сега не сме ползвали и в главата ми стана пълна каша.
Виждам, че на повечето места търсят кредитна карта, а такава нямаме.
Намерих оферта през приложението едриймс - цената за кола и пълна застраховка там е 80€ по-евтина, отколкото директно от рентакарт компанията.
Фирмата е carwiz - някой има ли отзив за тях?
Притеснява ме, ако взема кола и застраховка през посредник дали всичко ще е наред, защото чета за случаи, че при взимането на колата на място отново държат да платиш застраховка и при тях. Или просто се опитват да си продадат по-скъпи застраховки?

Ще се радвам на всякакви насоки! Благодаря предварително!

# 49
Не изискват, по-скоро предлагат. Има два вида застраховки - от рентал компанията и външни, в случая идриймс. Като имате външна, на гишето не я виждат и може да ви предложат тяхната.
А работят по различен начин. За външната си плащате щетите и после правите иск към застр. компания и ви връщат. За другата нищо не плащате. Естествено външната е по-евтина.
Кредитна карта си трябва в 90% от случаите.

# 50
Много благодаря за разяснението, беше ми полезно!

В крайна сметка, реших да запазя директно в сайта на компанията с пълна застраховка, вместо чрез посредник.
Спрях се на Locauto, виждам, че имат добри отзиви и не изискват депозит при пълна застраховка.

Общи условия

Активация на акаунт