Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 802
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ще ги тествам тези, Farah и Agaressence, тези фурми и сини сливи ме заинтригуваха. Имам със сини сливи доста, но с фурми, нито един. В Campomarzio70 ли се предлагат?

# 136
  • София
BoMarina, честито да ти е запознанство с Brecourt-чета  Wink Много са интересни, изобщо брандът е идеен, според мен. Това, което съм чула, че когато правят парфюми, понякога не ги повтарят, защото използват специални и скъпи съставки, и или не могат пак да ги придобият да повторят, или преценяват, че парфюмът не става особено популярен, съответно интересен. Ако правилно съм го запомнила, де ...че напоследък ми се губи информацията тук-таме  Laughing

Иначе аз съм голям фен на един парфюм от по-скъпата им колекция Collection Ephemere - Poivre Bengale  Heart Eyes https://www.fragrantica.com/perfume/Brecourt/Poivre-Bengale-27520.html

Разкошен! Подправков и сладко-пиперлив, на моята кожа изкарва много хубави сливи, печени и вкусни  Heart Eyes

# 137
  • София
Ще ги тествам тези, Farah и Agaressence, тези фурми и сини сливи ме заинтригуваха. Имам със сини сливи доста, но с фурми, нито един. В Campomarzio70 ли се предлагат?
Да, аз там имах удоволствието да ги тествам Simple Smile

# 138
BoMarina, честито да ти е запознанство с Brecourt-чета  Wink Много са интересни, изобщо брандът е идеен, според мен. Това, което съм чула, че когато правят парфюми, понякога не ги повтарят, защото използват специални и скъпи съставки, и или не могат пак да ги придобият да повторят, или преценяват, че парфюмът не става особено популярен, съответно интересен. Ако правилно съм го запомнила, де ...че напоследък ми се губи информацията тук-таме  Laughing

Иначе аз съм голям фен на един парфюм от по-скъпата им колекция Collection Ephemere - Poivre Bengale  Heart Eyes https://www.fragrantica.com/perfume/Brecourt/Poivre-Bengale-27520.html

Разкошен! Подправков и сладко-пиперлив, на моята кожа изкарва много хубави сливи, печени и вкусни  Heart Eyes

Sympathy /Благодаря Simple Smile
Интересни са определено !  Много добре ми звучи Poivre Bengale ще го потърся и него за проба!

# 139
  • София
Dazel, какво намираш за реално или нереално няма задължителна корелация с реалността в случая. Не е необходимо един парфюм да струва 500-600 лв, за да е с естествени екстракти. Мога да дам 4 бързи примера, които ми хрумват на прима виста, сигурна съм, че не са единствени: парфюмите на бранда Abel, които са с до 100% естествени екстракти (т.е. в частта на парфюмната есенция, която се влага в тях, разбира се) - 50 мл се предлагат за около 100 евро. Както и парфюмите на Hiram Green, които се продават за 144 евро/50 мл. Hendley Perfumes - oт 100 до 150 долара за 50 мл. Brecourt - Collection Ephemere - по последни спомени около 280 лв за 50 мл. Ценообразуването отлично е разяснено в чудесната статия на Анди Тауер, която постна Йоан Владимир. В нея ясно се вижда в какви пера отива огромен процент пари от крайната продажна цена. Има доста малки ниш и инди брандове обаче, които продават директно и само от сайтовете си, или не разчитат на масова дистрибуция, която струва огромни суми. Това като резултат значи, че има шанс да се получи краен продукт, с плащането на чиято цена клиентът налива по-малко пари за реклама, опаковка, дистрибуция и повече - за качеството на реалния продукт. Кой какво ще купи вече е въпрос на личен избор и информираност, но в днешно време поне информация не липсва и осъзнат избор може да се направи от всеки с оглед на приоритети, ресурси и това доколко му е важно какво има в шишенцето, за което ще се плати Х сума.

Йоан Владимир, пиши, пиши, пиши. Hug Факт е, че невинаги може да се получи диалог, защото имаме различен достъп до нови брандове и парфюми, но в крайна сметка всяко едно искрено, смислено и вдъхновено описание е истинско удоволствие за четене, а и не знаеш кого може да вдъхновиш да се запознае с едно или друго, което да се окаже нова парфюмна любов. Така например, след като бях изчела много отзиви във Фрагрантика за Russian Tea Masque Milano, но все пак не бях докрай убедена искам ли да си давам труда да го търся за проба, твоите няколко реда в темата покрай миланското изложение бяха искрите, които ме запалиха за идеята да намеря поне мостра. След получаване на виалчето и 3 месеца бълнуване и сънуване на парфюма, бутилката е вече факт. Heart Много отдавна не ми се беше случвало да ме обсеби (буквално) парфюм по този начин, но ме развълнува дълбоко. По пътя на абсолютно необяснимите лични аналогии, свързвам парфюма с филма "Сибирския бръснар" и с безнадеждната и тежка романтичност, характерна за младежките ми години. Представям си кожени палта, коне и сняг, пара от чай в мразовит зимен ден и красива, трагична любовна история. Идиопатии всякакви, както ми каза една лаборантка по друг повод скоро. Grinning
Исках да питам и за новата книга на Лука Тюрин - теб и всеки, който има впечатления от нея, как точно е структурирана - има ли информация за индустрията, производствения процес и т.н., или само субективните му мнения за определен брой парфюми? Гледах видео в youtube, в което ревюър чете описанията му за доста парфюми и колкото и да са забавни и любопитни, не бих я купила, ако е само това основно. Ще съм благодарна за кратък отзив.

И въобще, от писането на впечатления за немасови парфюми, за нови парфюмни любови и разочарования темата само може да спечели. Къде, ако не тук, новото и екзотичното са у дома си. Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 17:29 от Klodilia

# 140
  • Пловдив
Темата ми беше интересна, докато не осъзнах какво съревнование на капацитети е всъщност. Тук красноречието май надделява. Няма лошо. Все пак е за развлечение. Парфюмите и финансите, по специално фондови борси, са ми двете специалности. Наясно съм и с едното и с другото. Но нямам нерви за дълги постове. Добре, че има Google днес. Там всеки може да се рекламира както намери за добре. Много мога и аз да напиша по темата, но и много ме мързи.  Дълги постове не чета, ншто тук, нито във Фейсбук. И не пиша такива.

# 141
  • София
Хубаво е човек да има принципи в живота, браво! Със здраве! Simple Smile

# 142
  • София
На мен пък ми е интересно дали когато отиваме някъде сред нови за нас хора в реалния живот би било добре възприето ако от вратата започнем да коментираме начина им на изразяване, акцента, дикцията, прическата, стила на обличане и т.н. И ако го правим, после другите ли са виновни, че не виждат колко велики, учЕни и готЯни сме (за разлика от тях)  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 143
Темата ми беше интересна, докато не осъзнах какво съревнование на капацитети е всъщност. Тук красноречието май надделява. Няма лошо. Все пак е за развлечение. Парфюмите и финансите, по специално фондови борси, са ми двете специалности. Наясно съм и с едното и с другото. Но нямам нерви за дълги постове. Добре, че има Google днес. Там всеки може да се рекламира както намери за добре. Много мога и аз да напиша по темата, но и много ме мързи.  Дълги постове не чета, ншто тук, нито във Фейсбук. И не пиша такива.
Както и всеки потребител е интересен в тази тема, а и във всички други, докато не започне нарочно да се прави на интересен. Тогава интересът умира.

Отивам на парфюмни проби със специални за тях коктейли и нямам търпение. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 144
  • Франция
Klodilia, радвам се да те видя пак в темата Hug Честит Russian Tea, безкрайно съм щастлива, че съм насочила вниманието ти към него и така съм допринесла за откриването на парфюмна любов Simple Smile Със здраве да му се радваш!
Тъкмо мислех да пиша някакъв обзор на книгата на Тюрин и забелязах, че в сайта на Амазон (при версията за Киндъл обаче) може да се прочете един немалък откъс от нея и така човек може да придобие собствени впечатления. Ето линк:
https://www.amazon.com/gp/product/B07F2LWTZJ/ref=dbs_a_def_rwt_h … h_vapi_tkin_p1_i0
Лично аз не възприемам този човек като някакъв гуру, чета ревютата му със същото любопитство и удоволствие, с каквито чета и тази тема Simple Smile Обожавам да чета мнения за парфюми, а неговите понякога са и доста информативни. Неконсистентен е обаче, както и сама ще се убедиш, ако зачетеш книгата. Някои ревюта дават сведения за марката, други - за парфюмера, трети съдържат детайли от кухнята на индустрията, четвърти са просто саркастични реплики и нищо повече. Видно е как има зъб на Roja Dove, защото си е направил труда да напише ревю за всичките му творения и те всичките са от по една реплика: "Рутинен еди-какво си" или "Банален еди-що си" Simple Smile Има на други места и доста съдържателна критика.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 10:19 от Йоан Владимир

# 145
  • София
Йоан Владимир, много благодаря за линка и за споделените лични впечатления! Hug Да, явно има зъб на Roja Dove, в клипчето, което гледах, бяха прочетени ревюта за негови парфюми и бяха меко казано саркастични. Иска ми се да прочета повече за вибрационно-честотната теория на Тюрин, трябва само да намеря кога. И аз не смятам, че субективните му парфюмни предпочитания трябва да са пътеводна светлина за някого, мен ме вълнуват точно по начина, по който си описала Flowers Hibiscus и по-скоро ми е интересен погледът му върху неща от индустрията. Жадна съм за такава информация и всичко ми е интересно. Bowtie

L'Amandiere James Heeley звучи просто прекрасно, много харесвам L'Eau d'Hiver, свързвам го точно със зимно езеро, снежинки и... една сцена от екранизация на "Онегин" Grinning Blush - днес е ден на филмовите асоциации. Благодаря, че сподели за него! Heart Exl

# 146
  • Пловдив
Детето иска да става влогър, блогър, ютубър. До днес бях категорично против, но благодарение на темата вече съм абсолютно ЗА!. Каква е ролята на българското розово масло в един парфюм?

# 147
  • София
Имам следния въпрос... какво мислите за носене на мъжки парфюми от жени. Много ми харесва Extreme на Том Форд, но нещо не мога да се престраша да си го купя и нося. Обаче сега пак го пръсках и много, много го искам. Може ли да ми препоръчате нещо близко като аромат, но да е поне унисекс. Странното е, че реакцията на мъжа ми беше, че това е просто много тежък женски парфюм ...като изобщо не предполжи, че е мъжки. А реакцията на повечето жени около мен е "що си се напръскала с парфюма на мъжа ти"  Rolling Eyes
Също ако може и препоръка за нещо близко до Елексира на Хермес.
Съвсем наскоро се престраших да се напръскам с пърфюма на мъжа ми - Terre d'Hermes и смея да отбележа, че и на мен ми стои по същия разкошен начин, както и на него! Не познавам Еликсира, но много жени ползват мъжки аромати и им стоят добре, въпрос на химия с кожата предполагам.
Аз началото на лятото изпръсках няколко фабрични пробички, които ми бяха дали и идващата пролет ще си го купя и за мен - цяла бутилка. На мен си ми е абсолютен унисекс. Много ме зарежда и усмихва. Рядко ми допадат цитруси, но този ми е чуден.

# 148
Здравейте, имам нужда от съвет, надявам се да питам на правилното място.
Преди дни си купих парфюм от beauty zone. До сега не съм купувала от там. Все от летища си взимам. Та купих си аромат, който познавам и ползвам от 3 години с почивки, разбира се.
Проблемът е, че ароматът се оказа абсолютно нетраен. Пръскам се по 10 пъти, а хората около мен го усещат само ако забият нос във врата ми. Става въпрос за Si на Armani. И гадното е, че разфасовката е голяма, съответно скъпа.
Въпросът ми е, мога ли да направя нещо, за да го върна и/или сменя? Идва ми на ум да им поискам документи от къде е внесен и някаква декларация за съответствие, да речем. Но дори само като го пиша ми се струва безсмислено хабене на нерви, което няма да доведе до резултат. Има ли някакъв универсален съвет за подобни случаи или да преглътна това, че съм прецакана?

# 149
  • София
Може да е преформулиран. Вземи си Always Red на Elizabeth Arden, мирише по същия начин, но е по-траен. Доближава се повече до Si intense версията.

Общи условия

Активация на акаунт