Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 811
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Детето иска да става влогър, блогър, ютубър. До днес бях категорично против, но благодарение на темата вече съм абсолютно ЗА!. Каква е ролята на българското розово масло в един парфюм?
И моето. Ще влогват заедно от събития.
Същата е ролята, каквато и майчината кърма за бебето.

# 151
Здравейте, имам нужда от съвет, надявам се да питам на правилното място.
Преди дни си купих парфюм от beauty zone. До сега не съм купувала от там. Все от летища си взимам. Та купих си аромат, който познавам и ползвам от 3 години с почивки, разбира се.
Проблемът е, че ароматът се оказа абсолютно нетраен. Пръскам се по 10 пъти, а хората около мен го усещат само ако забият нос във врата ми. Става въпрос за Si на Armani. И гадното е, че разфасовката е голяма, съответно скъпа.
Въпросът ми е, мога ли да направя нещо, за да го върна и/или сменя? Идва ми на ум да им поискам документи от къде е внесен и някаква декларация за съответствие, да речем. Но дори само като го пиша ми се струва безсмислено хабене на нерви, което няма да доведе до резултат. Има ли някакъв универсален съвет за подобни случаи или да преглътна това, че съм прецакана?
И аз не забелязах голяма трайност в  Si, затова го подарих. С приятелки сме коментирали, че е нетраен - купувани са от различни места парфюмите ни.

# 152
При мен Си ЕДП има сериозна трайност, а Червеният средна трайност.
Но знаете, че трайността е субективна, и на който му траят малко парфюмите винаги се чувства прецакан. То си е неприятно.

# 153
  • Пловдив
Аз съм от поколението, което е научено, че не всичко, което хвърчи се яде. Била съм тук
https://www.firmenich.com/en_INT/index.html
преди повече от 20 години. Тук получих уникалния люляков парфюм. Беше наблегнато на това, че е синтетичен мирис, който не се различава от естествения. Затова може би съм скептична към всичко в сферата на парфюмерията. Да, днес е малко по-различна ситуацията. Завръщането към природата е девизът на времето, в което живеем, но въпреки всичко природните източници не са неизчерпаеми. И всичките уникални съставки, екзотични и рядко срещани, са огромен изследователски и откривателски труд. Това е един много скъп ресурс. Към всичко това, като добавим и огромните разходи по проучването, създаването и производството на уникалност, струва много скъпо. Нереално скъпо за масово производство. А бутиковото производство, рекламирано като такова, е непосилно и не отговаря на цената, на която се предлага. Прегрупирането на модните брандове, окрупняването, препродаването.....всичко има за цел да се предлага достъпен лукс. Затова и парфюмите днес, не са това, което бяха вчера. За съжаление съм твърде заета да се боря с българката образователна система и не ми остава много време да пиша дълги постове. Това ми е основния приоритет: да науча детето да мисли, да търси взаимовръзки и да гради мнение, не само въз основа на това, което чете в Гугъл. Надявам се, че не съм разбила илюзиите.

# 154
Не знам дали е по-подходящо тук или в темата за сайтовете за парфюми да питам: търся един винтидж парфюм, знаете ли някой надежден сайт да продава такива.
Имам и вариант иБей, но ако има някой търговец да продава винтидж парфюми...

# 155
Не знам дали е по-подходящо тук или в темата за сайтовете за парфюми да питам: търся един винтидж парфюм, знаете ли някой надежден сайт да продава такива.
Имам и вариант иБей, но ако има някой търговец да продава винтидж парфюми...
Български не. Peace

# 156
Няма нужда да е български

# 157
Привет. Някой знае ли в София евентуално къде мога да тествам или да се сдобия с мостра или онлайн, но да не се занимавам с митници следното бижу - Guerlain Tonka Imperiale.
Питам, защото нямам време да обикалям из бутиците, а по-скоро, някой знаещ да ме насочи, за да спестя време в разходки и ровене. Мерси Simple Smile.

# 158
Привет. Някой знае ли в София евентуално къде мога да тествам или да се сдобия с мостра или онлайн, но да не се занимавам с митници следното бижу - Guerlain Tonka Imperiale.
Да, има го в Дъглас Парадайз и Дъглас Сердика продава се. Само тестване, проби няма.

# 159
Да, има го в Дъглас Парадайз и Дъглас Сердика продава се. Само тестване, проби няма.

О, Денси, ма много си бърза, хаха Wink Grinning. Благодаря ти много. И пробане става, разбира се. Просто ще се тества 2-3 пъти, преди да се "изръси" сумата:), че все пак трябва да носиш нещо, което ти доставя удоволствие на теб самия. Лек ден ! Simple Smile  bouquet.

# 160
А има го и в Мол София. Wink Grinning Те са си представени цялата линия. Пробвай спокойно и чакай намаления за евентуална покупка. Предстоят Черни петъци и други.

# 161
Чудесно! Стамболийски ми е най-удобно, като място. Денси, имаш предвид в Beauty Zone(в мола на Стамболийски) го има, така ли?
Дам, ще се следят намаленията и петъците Simple Smile.

# 162
  • София
dazel - Е, чак пък илюзии да разбиеш... не вярвам тук да е пълно с хора със слаби сърца, които отдават върховно значение на истината за парфюмерийния бизнес, каквато и да е тя.
Сподели за българското розово малсо - каква му е ролята според теб? Интересно е. Поне за мен, така поднесен въпроса - той може да има много отговори - може да се търси отговор в посока на влиянието му в ароматен аспект или пък като важен компонент в композицията - да кажем като фиксатор?

# 163
Simple Smile Потребителката dazel подценява интелекта на участващите в темата.

Дори обща култура предполага повечето участници в темата да са наясно с основни съставки, синтетика, натуралност и докъде стигат те, къде започва маркетинговият продукт, търговията, рекламата.
Не жалете "заблудените", те са избрали доброволно "заблудата" си, влагайки я в любов към парфюмите.
Това не е за буквалисти. Всеки парфюм има собствена приказка, която самите ние създаваме за него. Сигурна съм, че истинските любители в тази тема не се интересуват всъщност от фактическите съставки на парфюмите, а какво те предизвикват като реакция, емоция във всеки един от нас.
А и това е интересното (поне за мен) – как всеки от нас прави различна химия с един и същ парфюм.

# 164
  • Пловдив
Чак пък приказка. Парфюмът е вещ, нещо, което задоволява някаква потребност. Чак на такъв пиедестал не бих го поставила. Имам си други емоции, които са ми по-важни. Всеки може да си дава парите, за каквото прецени.  Не, че  и аз не пилея пари за парфюми. Simple Smile Но толкова не им се вживявам, пръскам и хвърлям. Вече споделих без какво не оставам в шкафа. Стари любови, с които не се разделям. Simple Smile Ако съм подценила някого, моля да ме извини. Подвел ме е с наивност.

Розовото масло е модификатор. Всеки парфюм, както знаете, има база, модификатор и връх. Върха е това, което се усеща като мирис при първоначалното пръскане. Базата, това, което остава накрая. Ролята на модификатора е да уеднакви летливостта на базата и върха, за да се получи цялостния мирис. Френска парфюмерийна промишленост, ползва жасминово масло за модификатор. Всъщност това са двете масла, без които един парфюм не може да е това, което трябва да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт