Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 786
  • 741
  •   2
Отговори
# 600
Цитат
Обратно, на мургава кожа и тъмна коса и очи мускус, кожа, тамян.....ориенталските нотки
Абсолютно съгласна съм тук. Например Midnight in Paris Van Cleef & Arpels for men, който има доминиращи кожа, тамян и тонка, аз упорито опитвам да насложа върху себе си (светла, суха кожа), но се развива не както искам, бързо излиза тази плътност, стои леко остро. А половинът само с едно пръсване върху шията си и направо се разнася навсякъде около него една кадифеност, направо ме побърква (той е тъмен, с тъмни коса и очи), стои му зашеметяващо.
dazel, много интересна е темата с цветните карти. Дай малко повечко инфо или препратки.Simple Smile

# 601
  • Габрово
Kъде се попълва такава цветна карта ...има ли я в интернет?

# 602
  • Бургас
LaughingLaughingПо дяволите.....изхарчих си бюджета за черния петък за парфюми:imp:

# 603
Това с цветната карта малко не е актуално. Времето динамично променя и развива показатели и критерии за избор на парфюм.  За мен парфюмите са преди темата за Парфюмните размисли  и след нея. Преди темата разделях парфюмите като колите - на висок и нисък клас - на мерцедес, ауди, хайде от мен да мине, на порше и останалите. От една година я следя редовно и установих, че нямат връзка Simple Smile
Научих се от темата, нейните създатели и последователи да избирам парфюми според  три показателя - дневни, вечерни и за свободното ми време. Научих се да обръщам внимание на базовите нотки, а не само да се ентусиазирам от връхните, и все пак различавам парфюмите на повече женствени или повече за мъже и др.
Не е задължително да си с руси коси и да не харесваш мускус, всеки избира за себе си и знае как се чувства. Търся най-доброто от парфюма, не да го извадя от контекста като мирис, а да помисля върху цялата му концепция. В този смисъл всеки парфюм носи своето послание, изборът, който правим би определил  какво количество ще се пръсне, кога, при какви температури, каква трайност има, с какво настроение.
Благодаря на Кovatcheva за хубавия сайт, има възможност за проби на доста парфюми.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 19:57 от Ralitsa_

# 604
LaughingLaughingПо дяволите.....изхарчих си бюджета за черния петък за парфюми:imp:
Неразумна постъпка.

# 605
  • Варна
Ами аз така безпаметно се влюбих, нямаше какво да ме спре Simple Smile. При нас вече се стелят гъсти мъгли и ще го тествам на сетивата си утре. Може ли пример за топъл - гурме парфюм?
Quatre Absolute de Nuit for her
Обожавам го в зимните месеци!
Аз очаквам Narciso Rouge, да видим как ще се спогодим:)

# 606
  • София
Категорично подкрепям мнението на Ралица. И не вярвам в цветни карти и подобни. Парфюмите не са моноаромати, а микс и как ще си паснат с притежателя им зависи основно от типа кожа, от телесната температура, от темперамента и от много други неща.
Аз съм естествено тъмно руса и се боядисвам още по-светло, с много бяла кожа и пъстри почти зелени очи. Мускус, амбра, тамян, кожа, тежки и сладки аромати ми лепват като ръкавица. Съпругът ми е тъмнокос и с тъмни очи, а сякаш е роден да мирише на мента, бергамот, лимон и уж подходящи за блондини ноти.

Не съм забравила за Танцуващите рози, но вчера имах много работа и за капак ми се бъгна компютърът и се надявам днес да се е изчистил от антивирусната.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 10:23 от Fever Ray

# 607
  • Пловдив
За съжаление няма как да възпроизведа по памет нещо от преди почти 30 години. Пазех на тавана, на къщата на майка ми, лекции и схеми, но вероятно отдавна не са там. В парфюмерията нищо ново няма как да се измисли. Основните категории са ясни. Надграждането, комбинациите и всичко останало може да е различно, то типовете и групи парфюми, класификацията им, е една. Никой няма да открие топлата вода. Иначе всеки може да пръска каквото си иска. Това е личния избор. Аз имах предвид като купуваш парфюм, да получиш адекватна професионална консултация. А не само да ти разкажат на какво мирише парфюмът. В България, не ми се е случвало. За бала ми, отидохме до Италия. И до сега голяма любов е онзи първи мой парфюм, който подбраха специално за мен. Към днешна дата не е някой нишов безумно скъп шедьовър, но през 1990 година бях силно впечатлена от тази консултация. Никога не би ми хрумнало колко неща се съобразяват и напасват. Но аз съм от поколението на Ален Мак......Къде съм виждала френски парфюм. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 608
За съжаление няма как да възпроизведа по памет нещо от преди почти 30 години. Пазех на тавана, на къщата на майка ми, лекции и схеми, но вероятно отдавна не са там. В парфюмерията нищо ново няма как да се измисли. Основните категории са ясни. Надграждането, комбинациите и всичко останало може да е различно, то типовете и групи парфюми, класификацията им, е една. Никой няма да открие топлата вода. Иначе всеки може да пръска каквото си иска. Това е личния избор. Аз имах предвид като купуваш парфюм, да получиш адекватна професионална консултация. А не само да ти разкажат на какво мирише парфюмът. В България, не ми се е случвало. За бала ми, отидохме до Италия. И до сега голяма любов е онзи първи мой парфюм, който подбраха специално за мен. Към днешна дата не е някой нишов безумно скъп шедьовър, но през 1990 година бях силно впечатлена от тази консултация. Никога не би ми хрумнало колко неща се съобразяват и напасват. Но аз съм от поколението на Ален Мак......Къде съм виждала френски парфюм. Stuck Out Tongue Winking Eye
dazel...толкова професионално се изказваш винаги....Мисля си,че си виждала много повече парфюми от всички нас,взети заедно...

# 609
  • София
Танцуващите рози - поредното мое алкохолно опиянение. Simple Smile
Сладък аромат е, с лека горчивина и със силно наситени вишни. Личито дава сладост и аромат в началото и усещането е за яркост. Първите минути на мен ми напомня онези оцветени сиропи в миналото, които ги продаваха от едни метални фургони и допълваха чашата с газирана вода. По-късно изскачат на преден план вишните, които повече напомнят нашенските черни кюстендилски череши и оставят усещане за характерното за Франция и Белгия бренди (по-скоро лека прозрачна ракия с аромат на костилката в него). Алкохолът обаче остава по кожата и наистина дава веселото усещането, че си изпила нещо набързо преди да излезеш. Розата през цялото време наистина танцува. Променя се постоянно и ту притихва, ту изскача на преден план. Интересен аромат е. Младежки и свеж. Като любителка на вишневите и алкохолните аромати, определено е някъде в личната ми "алкохолна" класация (около 10-то място).

# 610
И аз мисля, че парфюмите се залепват за личността съвсем индивидуално, даже не по гени, а някак си наистина към личността, кажи-речи към нейната аура. Няма как да си обясня иначе как така сестра ми , с която доста си приличаме и сме със с ходни гени, може да носи Anais Anais  на Кашарел и да ми иде да я изям, а когато аз го пръсна на мен буквално ми смърди. Същата работа и с всички парфюми на Shizedo u Juicy Cuture...- тя ги обожава и намириша ли ги по нея направо се разтапям, сложа ли ги на мен, ми иде веднага да вляза под душа и да измия всичко. Същата работа и с моят парфюм, за който разказах- Woman на Boss. Той просто е МОЯТ, той пасва така към мен, сякаш този аромат е правен точно за мен и никой друг не може да го измести. Пръсне ли мойта пубертетка от него на себе си- мирише съвсем иначе. Така че, съчетание на тип кожа и личност- май така ще да е... Simple Smile
Скрит текст:
На кой производител е Dancing Roses? Заинтригува ме по описанието, аз имам слабост към аромат на рози- но не го откривам нещо...

# 611
  • София
Мамче, на Виктор и Ролф са розите.

# 612
Танцуващите рози - поредното мое алкохолно опиянение. Simple Smile
Сладък аромат е, с лека горчивина и със силно наситени вишни. Личито дава сладост и аромат в началото и усещането е за яркост. Първите минути на мен ми напомня онези оцветени сиропи в миналото, които ги продаваха от едни метални фургони и допълваха чашата с газирана вода. По-късно изскачат на преден план вишните, които повече напомнят нашенските черни кюстендилски череши и оставят усещане за характерното за Франция и Белгия бренди (по-скоро лека прозрачна ракия с аромат на костилката в него). Алкохолът обаче остава по кожата и наистина дава веселото усещането, че си изпила нещо набързо преди да излезеш. Розата през цялото време наистина танцува. Променя се постоянно и ту притихва, ту изскача на преден план. Интересен аромат е. Младежки и свеж. Като любителка на вишневите и алкохолните аромати, определено е някъде в личната ми "алкохолна" класация (около 10-то място).

Fever Ray много ти благодаря страхотно си го описала!:four_leaf_clover: Аз обичам алкохолни аромати, вишнево-черешовите малко ме притесняват, но от описанието ти имам чувството че розите и брендито ги държат под контрол. Отдавна не съм поръчвала на сляпо , но тук наистина много се изкушавам!

# 613
Мамче, на Виктор и Ролф са розите.

О, благодаря, В&Р някак си все ги подминавам... Тук е мястото да си призная, че принадлежа към групата на любителките на интересни шишета... Stuck Out Tongue Winking Eye Ако не ми влязат шишетата  в око, не се сещам да пробвам парфюма... Simple Smile И затова май минаBам покрай Розите на Виктор и Ролф без да ги забележа... Rolling Eyes

# 614

Питането ми е тази магическа колекция на Виктор и Ролф може ли да се тества някъде?

Общи условия

Активация на акаунт