Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Имам два въпроса, предварително се извинявам, ако вече е коментирано, но нямам възможност и време да следя темата абсолютно редовно:

1) От известно време ми прави впечатление, че масово цените на парфюмите са се вдигнали средно с около 30-40 лв. Например за топло време редовно ползвам Bvlgari - Aqva, който преди купувах на цена между 60 и 70 лв. за 100 мл., а от лятото вече е около 90 лв. приблизително; пролетта жена ми ползваше Nina Ricci - Love in Paris, който преди се продаваше за около 50-60 лв. (50 мл.), а сега вече цената му почти навсякъде е между 90 и 100 лв. Някой наясно ли е какво става? Естествено тази тенденция не е само при споменатите два парфюма, давам ги просто илюстративно като пример, но масово ми прави впечатление, че цените са скочили.

2) Напоследък пробичките в Notino са доста оскъдни и липсват при много от парфюмите. Половинката искаше да "се запознае" с Ysatis на Givenchy, но не се предлага пробичка за момента. Тя по принцип няма проблеми с ретро звучене, но въпросът е прекалено ли е ретро и би ли се харесал на жена, която носи и харесва Amarige, със сходен характер ли са? Благодаря предварително!

# 106
Раличка,не при мен в Kelly Caleche не се усеща сапун.По-лошо е,кожата ме подлудява направо.Ковачева, сега и ти писа бил ретро Поем,наистина не зная дали да го поръчам,разтроена съм направо,хаха.Пък толкова да е мой,да наистина го усещам лееко ретро,но по-приятен начин,пф голяма дилема ми е!Ще пробвам Miu miu задължително.Христина,кой парфюм ще си поръчаш сори,но ми е любопитно.Stuck Out Tongue Winking Eye
Bright Crystal, спрях се на Narciso Rodrigez EDP и старата ми любов Hypnotic Poison. Много ти благодаря!

# 107
Имам следния въпрос... какво мислите за носене на мъжки парфюми от жени. Много ми харесва Extreme на Том Форд, но нещо не мога да се престраша да си го купя и нося. Обаче сега пак го пръсках и много, много го искам. Може ли да ми препоръчате нещо близко като аромат, но да е поне унисекс. Странното е, че реакцията на мъжа ми беше, че това е просто много тежък женски парфюм ...като изобщо не предполжи, че е мъжки. А реакцията на повечето жени около мен е "що си се напръскала с парфюма на мъжа ти"  Rolling Eyes
Също ако може и препоръка за нещо близко до Елексира на Хермес.
Съвсем наскоро се престраших да се напръскам с пърфюма на мъжа ми - Terre d'Hermes и смея да отбележа, че и на мен ми стои по същия разкошен начин, както и на него! Не познавам Еликсира, но много жени ползват мъжки аромати и им стоят добре, въпрос на химия с кожата предполагам.

# 108
И последно, изненадващо се влюбих до полуда в I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian И то при целия хейт срещу тази серия и имената на парфюмите. Същия ден си бях купила друг парфюм, който много исках, този го пръснах уж от любопитство и да видя какво толкова хейтят феновете на Килиан. Ами след пет минути стоях с една 30 ца на касата и не съм спряла на го нося, откакто съм го купила.

Да, много странно усещане беше този Kilian - като тийн парфюм, който веднага исках да отхвърля като вариант, но има нещо опияняващо в него и не можеш да му откажеш... Grinning

Иначе аз вече повече от година съм с Escada - Celebrate N.O.W. и сега се чудя дали да взимам Celebrate Life, или нещо по-трайно от вида на Jasmin Noir...

# 109
BoMarina, темата е създадена за разговор (в нашия случай е писмен) и аз се радвам, че го осъществяваме. Исках да ти подскажа, че има и такива като мен, които сме с ограничен избор. Двата Coco Mademoiselle са ми любими, пръснати са само по веднъж – единият за Нова година, другият за рождения ми ден, наслагването им по мен не ми действа положително. Когато говорим за наслагване на парфюма, много малко парфюми ме правят радостна, но това не пречи да ги изследвам Simple Smile
Кристалче, остави я Поемата, ще ти пиша повече довечера HeartKissHeart

# 110
  • Франция
Привет, парфюмни!  Hug

Толкова ми липсват прекрасни описания на нишови аромати в темата, защо така се върти всичко около едни и същи парфюми напоследък?  Thinking Разбира се, това е тема за споделяне на мненията, и е хубаво всеки да пише за това, което го вълнува... Ама ми липсват романтични сравнения, лични усещания и асоциации, свързани с прекрасни нови находки, тествани подбрани и качествено блендирани пирамиди и букети Heart Eyes

Тествах много нишови парфюми последните два месеца, но не споделям, защото се чувствам малко неудобно да си говоря сама и да занимавам всички в темата с някакви световно неизвестни неща. Такава мила подкана обаче Heart няма как да подмина Simple Smile
Една от интересните нишови линии, които тествах наскоро, са екстрактите на James Heeley. Харесвам парфюмите от основната гама, особено Iris de Nuit и Menthe Fraiche, пазя и хубави спомени за Ophelia, който вече не се произвежда. Екстрактите му обаче не бях пробвала, или поне не фокусирано, а те се оказаха уникални съкровища:

L'Amandier е едно от най-красивите ухания, които моят нос е имал щастието да помирише. Казват за него, че бил "пролет в бутилка", но пролетта не мирише така концентрирано на цъфнали дръвчета, така може да мирише само Раят. В пирамидата са дадени липов цвят и зюмбюли, но аз такива ноти изразени не усещам, слава богу, защото не харесвам никоя от двете. L'Amandier мирише на току-що разцъфтяло плодно дръвче, с нежното ухание на цветчетата и зелено-сладкия аромат на напъпилите плодчета (казвам аромат, защото със сигурност сме ги яли като деца Stuck Out Tongue Winking Eye ), едва образувани зелени черешки например. В шлейфа се улавя и усещането за топящ се сняг, сходно с това в L'Eau d'Hiver Frederic Malle, но много по-нежно и загатнато. Рядко парфюм ми е внушавал такъв изблик на живот и оптимизъм, на чистота и на невинност. Ако бях отново на двайсет или ми предстоеше да се оженя (боже опази! Satisfied) бих избрала този парфюм за сватбата си.

Bubblegum Chic започва с акорд, който аз наистина не съм срещала в друг парфюм - аромат на най-вкусна плодова дъвка за балончета. Онези от вас, които са достатъчно стари Sunglasses, вероятно помнят розовите дъвки с форма на цигара, които по времето на соца се продаваха по пазарите и за мен са един от най-хубавите детски ароматни спомени. Не съм сигурна дали е идентична миризмата или усещането за сетивна наслада, което съм запомнила, но началото на Bubblegum Chic ми създава точно такова еуфорично преживяване. После ароматът се променя в много топло, секси съчетание на тубероза и жасмин, като при мен жасминът определено надделява и ме увива в една много женствена и чувствена аура. Понеже не се чувствам удобно с чувствени парфюми (ама се изразих брилянтно Smiley) все още се чудя дали да си го купя. На млада жена обаче би стоял върховно и изкусително.

Eau Sacree: Това е тамянът на тамяните! Патриархът и катедралата му, и целият синод. Мислех си, че съм опитвала тамяни, но сега имам чувството, че всичките са само бледи подобия на този, да се свети името му! Simple Smile Абсолютно неносим парфюм от нормален човек - много тъмен, много дълбок, много мъжки и по някакъв откачен начин много секси, лично за мен. Може да го носи Шон Конъри, евентуално, или друг някой бог. Heart

Скрит текст:
Здравейте! Имам два въпроса, предварително се извинявам, ако вече е коментирано, но нямам възможност и време да следя темата абсолютно редовно:

1) От известно време ми прави впечатление, че масово цените на парфюмите са се вдигнали средно с около 30-40 лв. Например за топло време редовно ползвам Bvlgari - Aqva, който преди купувах на цена между 60 и 70 лв. за 100 мл., а от лятото вече е около 90 лв. приблизително; пролетта жена ми ползваше Nina Ricci - Love in Paris, който преди се продаваше за около 50-60 лв. (50 мл.), а сега вече цената му почти навсякъде е между 90 и 100 лв. Някой наясно ли е какво става? Естествено тази тенденция не е само при споменатите два парфюма, давам ги просто илюстративно като пример, но масово ми прави впечатление, че цените са скочили.

2) Напоследък пробичките в Notino са доста оскъдни и липсват при много от парфюмите. Половинката искаше да "се запознае" с Ysatis на Givenchy, но не се предлага пробичка за момента. Тя по принцип няма проблеми с ретро звучене, но въпросът е прекалено ли е ретро и би ли се харесал на жена, която носи и харесва Amarige, със сходен характер ли са? Благодаря предварително!
Argent, какво да ти кажа, накратко - индустрията се мъчи с всички сили да закопае сама себе си. Ето това става. Наблюдението ти е много точно. Цените се повишават безобразно, достъпни доскоро парфюми, каквито ти споменаваш, стават по-трудно достъпни, а разни нишови или висок клас дизайнерски - направо безсрамно скъпи. Чета анализи, според които парфюмната индустрия генерира много високи печалби, потребителите са склонни да дават все повече пари за парфюм, особено ако им е внушено, че е някакъв рядък и много престижен, съответно производителите искат все повече. Марките, притежавани от Есте Лаудер например, By Kilian и Фредерик Мал вече доближават цени от 300 евро, а това е двойно на цифрите, които помня. Нишови марки никнат като гъби, защото високите печалби примамват инвеститори. Здравият ми разум казва обаче, че това е един икономически балон, защото все пак става дума за парфюми, да му се невиди! Дори маниаци като мен, които прахосват големи суми за парфюм, все повече се дразнят и по-трудно им плащат цената. Ето, тия дни мисля за подновяване на някои парфюми, един от тях исках да е Шанел 5, защото харесвам формулата в момента, гледах цените на сайта им, червената бутилка е 150 евро. На какво отгоре?
Преди години харесвах много и Amarige, и Ysatis - лично за мен са в една група, като вторият е дори по-хубав, лично за мен. Половинката ти обаче може да мисли другояче, а не е лесен за възприемане парфюм. Моят съвет е да изчакаш, докато се пробва Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 11:28 от Йоан Владимир

# 111
  • София
Аз напоследък нямам време за новости. Днес обаче ме изненадоха с Ал-Рехаб Софт. При мен е само ванилия с лека горчивина. Сега ще го проучвам, но вече се люшкам между любовта и желанието да върна закуската. Ще пиша повече следващите дни.

# 112
  • София
Ммм, Йоан Владимир, страхотен пост! Наслада за очите  Heart Eyes  Много интересно звучат тези аромати на James Heeley. Ще се наложи търсене на мострички  Laughing Такива безгрижни и нежни парфюми понякога са много необходими в колекцията  Flutter

И съм абсолютно съгласна с мнението ти за това безобразие с цените, които ни се случва ...то бива, бива скъпотии, ама не си печатаме парите ...е, ако нещо много желано и интересно се появи на хоризонта...надали може нещо да спре истински парфюман де  Crazy

# 113
  • Велико Търново
Аз днес, разхождайки се в обедната почивка, влязох в една парфюмерия и съвсем спонтанно тествах Черния опиум /ЕДП/ на Ив Сен Лоран - ами, че той бил прекрасен..Simple Smile как съм го пропуснала така...ето, вече час душа ръката си и в това студено и ветровито време се развива просто прекрасно - пак е ванилов и леко сладък, но не толкова натрапчив като Нощния скандал. Направо ще си взема една 30-ца, ей така да си имам Wink

# 114
  • The Evergreen State
Привет момичета Flowers Hibiscus
За драстични парфюмни обрати не се сещам, единствено че плавно ми се отмести интереса с възрастта от плодовите аромати.
Голяма скъпотия е и тук, вдигат цените постепенно и неусетно всяка година. Както е тръгнало, който се е запасил парфюмно на цени от предни години е направил добре ще се окаже. (едно приятно успокоение за хората с богати колекции).

# 115
  • Пловдив
Всъщнос парфюмът е по-малката стойност. Флаконите оскъпяват много цената. В повечето случаи са кристални бутилки, масивни, понякога със скъпо покритие. Опаковката, рекламата.... Колко ли е взела Джулия Робътс да разходи Ланком за 10 секунди. После излъчването на самата реклама.
Нишовите парфюми, с много малки изключения, са ми чиста химическа индустрия. Нереално ми е нещо естествено да мирише по този начин. Преди много години, в Швейцария, точно голям химически концерн беше конструирал подобно нещо. Ако знаех, колко щеше да е популярно след 25 години, щях да го запазя като реликва този подарък. Лилава кристална бутилка, с люлякова миризма и сребърна капачка. Раздаваха го с рекламна цел на клиенти. Blush

# 116
  • София
Нишовите парфюми, с много малки изключения, са ми чиста химическа индустрия. Нереално ми е нещо естествено да мирише по този начин. Преди много години, в Швейцария, точно голям химически концерн беше конструирал подобно нещо. Ако знаех, колко щеше да е популярно след 25 години, щях да го запазя като реликва този подарък. Лилава кристална бутилка, с люлякова миризма и сребърна капачка. Раздаваха го с рекламна цел на клиенти. Blush
Вярвам, че сте добре запозната със същността на нишовите парфюми и какво точно е "ниш", за да правите това изказване   #Crazy

# 117
  • София
Бисквитче, Черният опиум и на мен ми guilty pleasure за зимата. При мен се държи много приятно - топъл, мек и ненатрапчив.
Първо не го харесвах особено, но после забелязах, че все по-често посягам към 5 милилитровата бултилка, която имах. Свърши и сега ми е притеснено някак, че ей къде е зимата, а го нямам. Сериозно се замислям дали да го взема.

# 118
  • Пловдив
Да кажем, че моят непарфюмен нос така ги възприема. Какъв резил и позор в темата. Stuck Out Tongue Winking Eye

При така цитираната схема на производство на нишов парфюм, цена от 100-200 лева е нереално ниска. За цени над 500-600 лева ще се съглася, че има нещо вярно.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 13:34 от dazel

# 119
Здравейте, търся парфюм, който отдавна не е в продажба, но много харесвам  - Mango Adorably.
Намирам го само в ebay, на много висока цена, която не ме устройва.
Хубав ден!

Не успях да намеря по-подходяща и скорошна тема, затова пиша тук.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 08:25 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт