Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 848
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Парфюмът задоволява потребност, която не е материална. Носи емоции, дава самочувствие, създава настроение. Ето защо има хора (в това число и аз), които му отдават голямо значение е не го приемат просто като вещ.

# 166
Dazel, историята познава много случаи когато някой уж случайно влиза в темата и уж хич не се прехласва по парфюмите. После бая годинки вече не мое да се отърве щото не са баш само консуматив парфюмите и ти го знаеш. Та не се заричай Stuck Out Tongue Winking Eye
Каквото и да харчиш сега ако продължиш да четеш тук харчовете ще нараснат без да се усетиш. Тук наистина хората не са за подценяване. Но много знаещи рядко пишат или недостатъчно. Flowers Hibiscus

# 167
  • Бургас
Chlocolat_ не знаеш колко си права.Никога не съм подценила никогo в темата лично аз,не бих посмяла! Чета ревютата за нови и не само парфюми с интерес и харчовете ми стават все повече,но поне съм щастлива с тази си сладка лудост.Тук пишат хора на много високо ниво,между другото къде се изгуби Walther?Липсват ми дългите му и интригуващи постове!

# 168
  • София
Аз ще дам своя скромен списък към няколко аромата, които опознах последните дни.
Споменатия Софт на Ал-Рехаб се оказа много опияняващ. Ванилията при мен се оказа наистина най-силно изпъкваща. Абсолютно гурме, което за размера и цената си е много добро попадение. Цитрусите при мен се усещат буквално за 1-2 мин. в началото и изчезват. Карамелът не е натъртващо сладък, а с лека горчивина.
Сдобих се неочаквано и с едно мини на Пентхауз - Blooming Passion. Досега не бях носила нищо на марката, но този аромат определено е достоен за внимание през този сезон. Усещам отчетливо сладостта на крушата и наситеността на божура. Шлейфът е слаб, но секси. Любимият ми муск също се усеща след известно време и придава свежест, като така не позволява на парфюмът да мине в категорията на гурметата.

Специални благодарности на Деетрон! Успя да улучи 10-тката със съвета. Днес отидох до щанда на Ажмал и пробвах Кафая. Единичката си е моя, та моя. Толкова мускус и шафран на едно място. Сега постоянно си душа китката, където пръснах и ще ходя утре да си го купя. Ще пиша по-натам, когато го разнося. А за сестра ми вече избрах - Двойката. Тя е точно това, което искаше тя - ориенталец с подправки и най-вече с пипер и с този вълшебен дъх на кафе. Купих го и ще я помоля да ми го даде за проба по-натам.

# 169
  • София
И аз много обичам Кафая 1 Yellow Heart. Така ли се произнася? Но не ги усещам ориенталски или може би пък имам погрешна представа за тази категория аромати Simple Smile. Един от много, много желаните и напред в списъка за бъдещи покупки. Розата е толкова омайна. Всичко е така добре вплетено, без да има ръбове и провокации. И е много траен. Приказен е и благодаря на kovatcheva, че ми обърна внимание за него Simple Smile

Днес съм с друга голяма моя любов, която въпреки че в името си има "ориентал", че и уд, също ми е много мек и цветисто-мечтателен - Versace Pour Femme Oud Oriental. Съсипват се да ми хвалят парфюма днес моите колеги.

# 170
Днес съм с друга голяма моя любов, която въпреки че в името си има "ориентал", че и уд, също ми е много мек и цветисто-мечтателен - Versace Pour Femme Oud Oriental. Съсипват се да ми хвалят парфюма днес моите колеги.
А добре, че ме подсети тези дни ще го купя, искам го от миналата зима и вече му е достатъчно студено за да го приобщя.

# 171
  • Viena
И мен ми хвалят много това Версаче, явно трябва да се пробва!

# 172
  • София
Fever Ray - радвам се, че тестовете са били ползотворни и си харесала парфюми Simple Smile
За Кафия 2 - хич не се сетих да ти го предложа, хем го познавам и имам у дома Smiley Много съм застрелян, но по-важното е, че сама си придобила впечателния и усетила разликите и посоките им.

# 173
  • Бургас
Денс,хубаво ли е това Версаче,дали ще ми хареса се чудя.Намерих старо мнение на Ковачева,от описанието и си мисля,че никак няма да е мой.Кожата направо ме стресира.

# 174
Денс,хубаво ли е това Версаче,дали ще ми хареса се чудя.Намерих старо мнение на Ковачева,от описанието и си мисля,че никак няма да е мой.Кожата направо ме стресира.
Не. Ти не харесваш нищо почти, та и този няма да ти хареса. Не е цветен, супер силен и натрапчив парфюм е. Има кожа, уд, рози, много неща и за мен е екстра, а ти имаш почти противоположен на моя вкус, не го мисли.
Парфюм, който е страстен и влиза във всяка пора, мисъл и не ти дава да дишаш, ако прекалиш.

# 175
  • Бургас
Тенкю,скъпа отпада един дерт по-малко.Heart Eyes

# 176
  • Boston, MA

Тъкмо мислех да пиша някакъв обзор на книгата на Тюрин и забелязах, че в сайта на Амазон (при версията за Киндъл обаче) може да се прочете един немалък откъс от нея и така човек може да придобие собствени впечатления. Ето линк:
https://www.amazon.com/gp/product/B07F2LWTZJ/ref=dbs_a_def_rwt_h … h_vapi_tkin_p1_i0
Лично аз не възприемам този човек като някакъв гуру, чета ревютата му със същото любопитство и удоволствие, с каквито чета и тази тема Simple Smile Обожавам да чета мнения за парфюми, а неговите понякога са и доста информативни. Неконсистентен е обаче, както и сама ще се убедиш, ако зачетеш книгата. Някои ревюта дават сведения за марката, други - за парфюмера, трети съдържат детайли от кухнята на индустрията, четвърти са просто саркастични реплики и нищо повече. Видно е как има зъб на Roja Dove, защото си е направил труда да напише ревю за всичките му творения и те всичките са от по една реплика: "Рутинен еди-какво си" или "Банален еди-що си" Simple Smile Има на други места и доста съдържателна критика.

Точно чета книгата и честно казано, се кискам на глас на места. Наполовината съм и съм подчертала около 50 пасажа. Това са лични мнения, разбира се, но изказът и на двамата е божествен snark Simple Smile

Видно е отношението към Roja Dove, както и ласкателството към Calice Becker. Но като цяло са прави за накъде върви мейнстрийм индустриятa.

"Whereas perfumes used to be like novels, they are now more like blog posts, and as such they often recycle information from other blogs. Roudnitska did thirteen perfumes in his lifetime, Jean Kerléo fifteen. Alberto Morillas has done 481 at the time of writing and is still going strong."

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 16:30 от Бубка

# 177
  • Бургас
Пристигнаха ми най-накрая https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Fleurs-de-Citronnier-702.html и https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Him-39359.html.Даааа "откраднах" идеята за първия от Денс ,но съм приятно очарован .Благодарен съм за което! Не мога да направя описание както Вие тук го правите ,мога да кажа единствено ,че ми харесва много  и ще ми е в челните редици за лятото.Втория също е много мой сигурно заради сандала там:).Къде я намерих тая тема ,не мога да  спра да мисля какво да си купя:)БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ РЕВЮТА,без тях сигурно  щях да съм на Нивея:)

# 178
Честити да са ти и се откачай навреме от тази тема, защото ще се разориш.

# 179
  • София
Много харесвам Daim blond на Serge Lutens, но е слаб. Търся нещо подобно, но по-силно и трайно. Някакви предложения?

Общи условия

Активация на акаунт