Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Денси, мерси за информацията. Минах одеве през мола. Тествах Tonka Imperial. Невероятен е. Взех си стрипчето и си пръснах китката. Определено е униксекс и за мен към драйдауна сатва по-мъжествен, отлкоколкото "дамски". Тонката ми е от любимите съставки за моите сетива и натюрел сякаш. Сега разбирам и защо харесвам толкова Chanel Allure Homme Sport Еаu Extreme - има много тонка, както и мукскус. Double Vanille също ми хареса от серията. Другите не ми бяха по вкуса, особено Oud Essentiel - адски силен и съдържа доста от състаките, които не харесвам - агарово дърво и тамян. Качеството иначе е налице, невероятен е, но не е моето.
Гледам в Нотино го няма Tonka Imperial. Интерсно ми е онлайн за колко може да се намери. В Бюти зон е 415лв за 75мл. Служителката ми спомена, че има 10% отстъпка в момента, ама трябвало да се вземе още един продукт.
Много искам да пробвам на Mancera Cedrat Boise, като гледам го има в Енцо, ама ще посъбера още няколко  желани, за да не поръчвам семо него. На Parfums De Marly също има някои от хитовите заглавия -  Херод и Лейтън. Много бих искал да пробвам и новия Percival.

# 181
  • София
Много харесвам Daim blond на Serge Lutens, но е слаб. Търся нещо подобно, но по-силно и трайно. Някакви предложения?

Aз се предадох пред красотата му и се взехме. Simple Smile За мен няма точен аналог, базата му е магически, нежен разкош, велурът е много, много мек и плодов. С времето също така за себе си прецених, че ако е много по-интензивен, вероятно ще е задушлив за целодневно носене. Но възприятията са лични, кожите - различни. Simple Smile Ще ми е интересно и на мен да прочета предложения по темата. В този дух ти препоръчвам за проба Naomi Goodsir Cuir Velours (брандът се предлага в 0 Concept Store в София), както и IneKe - Evening Edged in Gold - той определено е по-интензивен върху моята кожа, но ми дотежа и точно това ме наведе на мисълта, че Daim ми е по мяра. IneKe ми стои някак ликьореноалкохолен също така.

# 182
  • София
Мислех за някой от тези, Elie Saab Essence N8 Santal или Pierre Guillaume Suede Osmanthe 5.1, но не ги познавам:

https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Essence-No-8-Santal-39424.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Guillaume/Suede-Osman … he-5-1-46547.html

# 183
  • София
Не ги познавам за съжаление, макар че този на Гийом съм заглеждала неколкократно. Този на Сааб ми се струва, че ще е по-скоро сантал, отколкото велур, но всичко е догадки, докато не се тества. Simple Smile

# 184
Много харесвам Daim blond на Serge Lutens, но е слаб. Търся нещо подобно, но по-силно и трайно. Някакви предложения?
Naomi Goodsir Cuir  Velours +1
 Велурената нотка е доста сходна до тази на Daim Blond, но с развитието става по - плодов и малко по -сладък. По- интензивен е и е с доста по- голяма трайност. Мисля, че има голям шанс да ти хареса.  Останалите споменати за съжаление не ги познавам.

# 185
Чак пък приказка. Парфюмът е вещ, нещо, което задоволява някаква потребност. Чак на такъв пиедестал не бих го поставила. Имам си други емоции, които са ми по-важни. Всеки може да си дава парите, за каквото прецени.  Не, че  и аз не пилея пари за парфюми. Simple Smile Но толкова не им се вживявам, пръскам и хвърлям. Вече споделих без какво не оставам в шкафа. Стари любови, с които не се разделям. Simple Smile Ако съм подценила някого, моля да ме извини. Подвел ме е с наивност.

Розовото масло е модификатор. Всеки парфюм, както знаете, има база, модификатор и връх. Върха е това, което се усеща като мирис при първоначалното пръскане. Базата, това, което остава накрая. Ролята на модификатора е да уеднакви летливостта на базата и върха, за да се получи цялостния мирис. Френска парфюмерийна промишленост, ползва жасминово масло за модификатор. Всъщност това са двете масла, без които един парфюм не може да е това, което трябва да бъде.
Чак пък приказка?!
Да!
Въпрос на въображение.
Аз съм също доста скептична и стисната откъм авторитетност. Самата аз се занимавам  с изграждане на имидж и маркетинг. Което не ми пречи да съм кълвяща, скептична и критична. Така че, оставете на участниците да се наслаждават и проявете повече въображение. Не е задължително, разбира се, но това ще помогне да разберете много от хората в темата. Wink

# 186
Здравейте Simple Smile Надявам се тук да получа помощ и да открия един парфюм, който помня от детството си. Мама ползваше един с формата на женско тяло- розов. Беше в метална кутия. Имитация, но аромата му се е запечатал в съзнанието ми. Тръгнах да го издирвам и намерих този https://www.notino.bg/jean-paul-gaultier/classique-love-actually … rchen-komplekt-i/
Близък е аромата, но  не е едно към едно. Ако някой се сеща за какво говоря ще му бъда супер благодарна да ме насочи Simple Smile

# 187
Вероятно е бил точно имитация на Тялото на Готие и затова е различен аромата и го усещаш по различен начин.
Тази тема обаче е само за оригинални парфюми и едва ли ще намериш помощ. Peace

# 188
Здравейте Simple Smile Надявам се тук да получа помощ и да открия един парфюм, който помня от детството си. Мама ползваше един с формата на женско тяло- розов. Беше в метална кутия. Имитация, но аромата му се е запечатал в съзнанието ми. Тръгнах да го издирвам и намерих този https://www.notino.bg/jean-paul-gaultier/classique-love-actually … rchen-komplekt-i/
Близък е аромата, но  не е едно към едно. Ако някой се сеща за какво говоря ще му бъда супер благодарна да ме насочи Simple Smile

женските торсове на готие са доста, може просто да си попаднала на друг вариант, а може и да не е бил изимитиран достатъчно добре https://www.fragrantica.com/designers/Jean-Paul-Gaultier.html

темата за имитационната парфюмерия

# 189
Докато търсих и аз попаднах на доста видове. В крайна сметка си взех класическия. Исках да попитам дали някой има идея имитацията на кой точно от тях е  Simple Smile

# 190
  • Бургас
Имитацията ти е била на класическото тяло на Готие,просто защото няма други изимитирани "тела".Grinning Бубанка ме разсмя с това торс.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
Днес съм с любимия Nuit et Confidences Annick Goutal. Нося го постоянно и не мога да му се наситя. Чудех се дали да го смеся с XJ 1861 Zefiro Xerjoff, който е топъл тамян, но засега сложих само три пръс от прекрасната ванилия. Като излизам после може да добавя и два от тамяна.
Аглая, жива и здрава да си за този удар тогава! Винаги мисля за теб, когато го пръскам. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 192
# 193

Star Musk Xerjoff харесвам страшно много, но се продава на убийствена цена само в комплект с черния.
Gran Ballo Xerjoff не мога да понасям и е единствен от тази линия такъв. Другите ми харесва и имам почти всички дамски.

# 194
Във видеото към “For You” Рита Ора  носи красива рокля Marchesa в малиново. Точно това малиново си представих в  новия парфюм Burberry Her .Още във връхните си нотки, малината  се усеща със сетивата, малко по-късно се потапя  в  амброксан и превключва на различни атмосферни условия,  в топло време с цитруси и виолетки, в студено – предстои  да се разбере, любопитствам за  дъбовия мъх.
Докато в  базовите нотки на My Burberry Blush се появява размазано сладко, което прави така, че на парфюма да не му достига нещо, в Burberry Her това е поправено, грешката е премахната.
Парфюмът улавя забързния пулс на града, трафика и сякаш иска да го нормализира с прекрасно поднесени малини. Ах, да, не компот от малини, а ухание от  малинови целувки KissKissKiss

Общи условия

Активация на акаунт