Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 892
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
 Имам нужда от помощ Heart Eyes
 Набелязала съм за Половината M7 Oud Absolu, но не успях да го открия в реален магазин, за да го
 пробвам.
 Има ли осезаеми прилики с първообраза (без уда, разбира се), и дали въобще са от една група.
 Има го онлайн и мисля да го грабна за Коледа.

# 241
  • Germany
Не знам доколко ще бъда полезна с това мнение, защото съм пристрастена към М7 и мога само суперлативи да пиша за него, но ще опитам да бъда обективна. Надявам се и други да се включат с мнение.
Обожавам и двата варианта. Направих си днес труда да пръсна паралелно и двата, за да направя сравнение. Да уточня, че става въпрос за следните варианти, тъй като и двата варианта имат няколко реформулации:
Скрит текст:
Ако мъжът, за когото ще бъде парфюма обича топли амброво-дървесно-удови ориенталци, с меки смоли и цитруси, значи ще му хареса.
За мен и двата варианта са едни от най-чувствените, комфортни, класни и хубави мъжки аромати, които познавам. Виждам ги на сериозен мъж 35+, зрял, уверен, топъл, спокоен и щедър.
Парфюмите имат и прилики и разлики, но категорично са сходни и са в една ароматна група. Странното при тях е, че на носене, в самото им излъчване и аурата, която правят, са ми почти идентични. Разликите ги усещам основно във връхните ноти и когато се вторачвам в пробите и се съсредоточавам върху напръсканото място на ръката.
M7 Yves Saint Laurent е по-мек, кехлибарен, по-ароматен и хармоничен. Той е от първите европейски парфюми, при които е използван агарууд. Започва меко, с невероятни зелени хвойнови връхчета и искрящ бергамот. Допълнени от чувствени смоли, точно като затоплен кехлибар. Невероятна мандарина и захаросани портокалови корички допълват и заслаждат смолистото усещане, а много фин уд, допълва общото топло и комфортно чувство. Уудът е много фин, леко пудрен, посипан с щипка ванилия, няма нищо фекално и медицинско, напомня на този от Айгнер Уд и от Oud Save The King Atkinsons. Цялостно усещане е за скъп мъжки клуб, дебела и стара дървена ламперия, скъп коняк, отлежал с години в дъбови бъчви и мек приглушен огън. Ако бях котка, щях да се излегна и да мъркам доволно пред камината. Дълбоко чувствен, сексуален парфюм, разпалва въображението и не те оставя спокоен в негово присъствие.

La Collection M7 Oud Absolu Yves Saint Laurent е по-тъмен, по-уверен и по-брутален, в хубавия смисъл на думата. При него липсват началните меки акорди на бергамота и хвойната, а започва с тройна доза уд и мандарини. Още в началото заявява кой командва парада и няма хър мър. Смолистото усещане е втвърдено, вместо очарователния ветивер е използвано по-страховито и мрачно пачули, което дава по-мъжкарско и харт усещане на парфюма. В последно време имам проблем с пачулитата, не мога да нося и аз нито Коромандел, нито Пачули империал, но това пачули е толкова меко, удобно и топло, че май е единственото, което още харесвам. Тъмното смолисто чувство е засилено и от нотите на Myrrh. Удът тук е доста по-осезаем, търсен ефект е, но отново е секси, поносим, без неприятното усещане за животинско или медицинско.

В базата си двата парфюма са доста сходни, и според мен само супер запалените фенове, сред които се слагам и аз, тъй като познавам всички варианти и реформулации, могат да хванат разликата. Усещането е меко, кехлибарено, разтапящо и горещо. На носене са ми много сходни, прожектиращи и трайни.  Днес при мен беше ужасно студено, мъгливо и ветровито, а те ме обгръщаха с огнена и чувствена аура и направиха деня ти по-хубав.

Аз лично нося М7, по-комфортен, благороден и мек го усещам, по-сливащ се с мен. Но обожавам и двата варианта върху съпруга ми. Въпреки, че ползва и двата парфюма от излизането им, не са ми омръзнали и не съм спряла да ги усещам, разпознавам ги безпогрешно и винаги ми действат централно на мозъка Blush

Днес М7 ми звучи с гласа на Ричард Ашкрофт, секси, вечен, класически, стилен и модерен. Както чувственият му глас винаги ме докосва, така и М7 и La Collection M7 Oud Absolu Yves Saint Laurent са винаги актуални и на място.
Скрит текст:

# 242
  • София
Ей тука припаднах...Ричард Ашкрофт е голямата ми любов, велик и недооценен Heart
Никога не би ми хрумнало да го свържа с парфюм, много интересна мисъл...трябва да я обработя Simple Smile

# 243
  • София
Ето И заради такива неща обичам тази тема!
И Ричард Ашкрофт е по-талантлив от Мик Джагър, ама нейсе.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 07:07 от Rafiqa

# 244
  • The Evergreen State
Най-накрая намерих време и отсочих да тествам доста непознати за мен неща за които вие отдавна пишете. Запознах се с Екслклузивната колекция на Van Cleef & Arpels. Тествах Hermes Galop както и колекцията на Luis Vuitton. Много хубави парфюми са всички и са много различни от това което продават по парфюмериите като Сефора и Мейсис. Различни са от гледна точка че са много фини, нямат плътна база тип ЛВЕБ, ванилии или сладкиш. Всички са предимно флорални, а базата е кожа или нещо друго фино дървесно.
Направи ми впечатление че в много от изброените има роза в някакъв вариант. И в Галоп, и в някои които тествах на Van Cleef (забравих имената) и в тези на Луи Вуитон. Тествах и Карат на Картие и той все повече ми харесва.

# 245
  • Бургас/Пз
Днес съм от момичетата, които могат всичко  Mr. Green Joy Розовият Задиг изключително много ме радва. Мислех си, че след Червения Нарцисо, който е голямата ми любов това лято, няма да му изневеря, ноооо Задиг ме изненада много приятно. За първи път тук в темата чух за тази марка, но никога не бях пробвала нищо нейно. След няколко хубави теста, вече съм убедена, че ще му се радвам много тази есен.
Благодаря на всички за споделените мнения  Hug

# 246
Аз вчера прекалих с количеството от любимия ми Rose Rouge, даже врачанската школа надминах и вкъщи ми бе направена забележка - но сторих това безумство непосредствено преди излизане и нямаше връщане назад. Надявах се, че докато вървя към метрото, интензивността ще намалее, но не стана така: един човек, който имаше неблагоразумието да седне до мен, се разкашля; две момичета започнаха да коментират нещо, от което чух "парфюм", но - слава Богу - изглеждаше, че одобрително го казват. Чак след няколко часа се пооправиха нещата. Повече никога не трябва да правя така. Simple Smile

# 247
  • София
Аха да помрънкам за Joy на Dior и току ме очарова тази розаветина. Днес мина една симпатична алтернативна като визия (по модерен начин) мацка, напарфюмирана с него. И много ми хареса! На някои русокоски така добре да им стоят тези класически композиции!

Иначе съм изпаднала в парфюмно безразличие. Мисля че ми трябва нещо много ядрено и на ръба на гадното, за да се впечатля. 

# 248
  • Велико Търново
Аглая, чак се изненадвам...И аз смело пръскам от Роуз Руж, но хич не съм усетила да е нахален и да пречи на околните Wink може и аз да не го усещам, де...Вчера бях с Black Opium напук на хубавото време Simple Smile, пръснах се сутринта, вечерта бях на тренировка и една дама в съблекалнята веднага го надуши....а аз грам не го усещах..та, може би наистина привиквам бързо с аромата и си мисля, че другите не го усещат.

# 249
  • София

Иначе съм изпаднала в парфюмно безразличие. Мисля че ми трябва нещо много ядрено и на ръба на гадното, за да се впечатля. 
Препоръчвам ти да тестваш https://www.fragrantica.com/perfume/Naomi-Goodsir/Bois-d-Ascese-16582.html  Wink Има го в О Консепт в София. Не бих казала, че е чак гаден, обаче според мен, е напълно възбуждащ сетивата  Flutter bouquet

# 250
*Biskvitka*, не е нахален, ако се напръскаш нормално - за него са достатъчни 2-3 пъти - присъствен парфюм е, забелязва се. Аз обаче прекалих, направо ми е неудобно да кажа колко изсипах върху себе си. Simple Smile И всичко това - от любов към него.

# 251
  • Велико Търново
Аз 2-3 пъти не пръскам от никой парфюм, поне 5-6 пъти Wink

# 252
  • София
Аз само да се оплача. Още съм с хрема. Вече пети ден. Не мога дори елементарно удоволствие да изпитам от ароматите. Днес се парфюмирах под контрола на една от дъщерите ми, защото нищо не усещах и не знаех колко слагам. Дори не съм сигурна и какво сложих. Нямах никакъв стимул. Мислех да разнасям тази седмица 5 аромата на Шопард, защото отдавна не съм носила нищо тяхно и ми е залипсвало нещо от графа "носима масовка с есенен привкус", но ефектът е "зеро". Sad
Ще чакам следващата седмица, за да си припомня:
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Cascade-6206.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Casmir-348.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Wish-353.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Enchanted-14832.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Madness-Natural-Black-20408.html

# 253
 M7 бе една от причините да се влюбя в Половината Laughing
 Сърдечно ти благодаря, Ковачева, поръчах го Heart Eyes Hug

# 254
  • Франция

Препоръчвам ти да тестваш https://www.fragrantica.com/perfume/Naomi-Goodsir/Bois-d-Ascese-16582.html  Wink Има го в О Консепт в София. Не бих казала, че е чак гаден, обаче според мен, е напълно възбуждащ сетивата  Flutter bouquet
Harpalike , щом марката се предлага в София, непременно пробвай и Nuit de Bakélite. Много ще се изненадам, ако те остави безразлична Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт