Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 896
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Габрово

densi ,
кои от Амуяжите имаш?
Защо?

Питам от любопитство...

# 361
  • София
Може ли да дадете някакъв отзив за Elizabeth Arden Green Tea Lotus ?
...

Лотусът си е типичен за линията на Зеления чай. Свеж и летен аромат. Много далечен от Белия чай.
Аз самата деля арденовските аромати на 2 - леки "свежаци", сред които е цялата линия на Зелените чайове + Медитераниън и на "бюджетен стил", сред които поставям аромати като Белия чай, Бюти, цялата серия 5-то авеню и невероятните Червени врати.
От Зелените чайове аз лично харесвам само класическия и Смокинята, която е изключителна и много сме я обсъждали в темата. Другите аромати от чаената серия не ми допадат, защото са прекалено "въздушни". Разбира се, идеални са за летни жеги и за млади момичета. Нищо общо с пудрата и красотата на Белия чай, който с лекота може да се нареди сред далеч по-скъпи и класни аромати.
Конкретно за Лотуса мога да кажа следното, понеже едната ми дъщеря го разнасяше това лято. Много зелен и силно цитрусов аромат. Оставя усещане за чистота. Леко рязък е в самото начало, но после омеква. Напомня на аромата след душ, когато си ползвала някой приятно ароматизиран антибактериален сапун (забравих името на едни много популярни преди няколко години). Напомня ми и на дезодорантите на Фа. Издръжлив и шлейфов аромат е, но има някаква химическа нотка. Определено не е по моя вкус.
Ако искаш препоръки конкретно за Ардени, можеш да търсиш в този ред: Red Door лимитката, White Tea, Смокинята, 5-то авеню (първо класиката и после вариантите - според вкуса - със специално внимание на Роял), Always Red, Red Door (класическия), Слънчогледите, Beauty и Провокатив. За лятото - Зелените чайове, но аз лично пред тях в големите жеги предпочитам серията One на КК. Сплендор, Ънтолд и другите вариации не са ми по вкуса.

Изключително достъпна като цена и много свежа, леко кисела роза - за мен е Дива РОУЗ (допълвам след корекцията на Бубанка, защото пропуснах най-същественото) на Унгаро. Идеален за младо момиче, щом се търси за студентка. Рози и само рози са 4-те кралици на Л'Окситан. Червените рози на Джо Малон са прекрасни, но не са особено бюджетни. А моите най-любими рози съм ги споменавала нееднократно - La Fille de Berlin Serge Lutens и Roses Musk Montale, но от опит знам, че мускусът не понася на всеки, въпреки моята безпрекословна любов към него.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:02 от Fever Ray

# 362
Любопитството убива котката.
11 пълни бутилки, една отливка и много проби имам. Почти всички от по-новите притежавам. Кажи кой те интересува и ще ти кажа за него, а снимки може да разгледаш в социалните ми профили.

# 363
Fever Ray, "дива роуз" не просто "дива на унгаро", за да не се изненада питащата много неприятно Simple Smile

# 364
  • София
Да, Бубанка. Дива Роуз. Просто Дива е съвсем друг аромат и е много далеч от младежкото. Писах преди време много и за двата. Май правих и някакви сравнения.

# 365
  • София
И моите предложения за бюджетни момичешки рози:
Dahlia Noir Eau de Toilette - пудрена и нежна роза. В по-хладно време може дори и трайност да докара, макар че не му силата там на този парфюм.
Нещо, което прилича на горното е Burberry Body Eau de Toilette. В парфюмната версия също има роза, но там я няма лекотата.
Нещо българско? Аз харесвам розата на Българска роза Карлово https://www.fragrantica.com/perfume/Bulgarian-Rose/Rose-Original … Parfum-49196.html и също така варианта в червения флакон. Истинска българска роза. Няма общо с миризмата на мускалчетата от детството ни, която кой знае защо така ни плаши.
И още една любима роза е Quelques Notes d’Amour на Yves Rocher. Освен роза тук може да се намери и приказно гваяково дърво.

# 366
  • The Evergreen State
И от мен едно предложение за бюджетна роза - YSL Parisienne - пудрена, виолеткова и сладка, залипсва ми този парфюм.

# 367
  • София
И от мен едно предложение за бюджетна роза - YSL Parisienne - пудрена, виолеткова и сладка, залипсва ми този парфюм.

И аз го обожавам! Как не се сетих за него Simple Smile!!!

# 368
  • на последния етаж
От къде мога да си купя sample на Rose Rouge?

# 369
От къде мога да си купя sample на Rose Rouge?
Не съм срещала никога аз.
Искай проба в размените, гледам че го има вк. и за размени в пълна бутилка.

# 370
  • Велико Търново
Аз допълних колекцията на Ван Клийф с Ваниловата орхидея Simple Smile Благодаря на всички, които ми я препоръчаха Flowers Hibiscus Пасна ми като ръкавица, както се казва - аз съм пристрастена към ваниловите аромати и не се и усъмних/предвид и предишните ми парфюми от Колекцията/, че този няма да ми хареса.

# 371
Аз допълних колекцията на Ван Клийф с Ваниловата орхидея Simple Smile Благодаря на всички, които ми я препоръчаха Flowers Hibiscus Пасна ми като ръкавица, както се казва - аз съм пристрастена към ваниловите аромати и не се и усъмних/предвид и предишните ми парфюми от Колекцията/, че този няма да ми хареса.
Честита! Сигурна бях, че е напълно твоя. Heart Eyes Hug bouquet

# 372
  • Велико Търново
Благодаря, Денс Kissing Face Не се и съмнявам в твоите препоръки! Пробвах го,разбира се, но още не се разкрива толкова добре ванилията - топло й е още Simple Smile  Сега Роуз Руж ми стои по-добре.

# 373
Топло и е много да, остави го за хладно. Има ли и вятър, и дъжд е разкош! Heart Eyes

# 374
След дълго пробване и канене най-накрая си купих https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Voile-de-Chypre-Se … et-III-47292.html Оказа се, че и цената е много изгодна в момента за 100 мл. Отдавна го заглеждам, обичам шипри, обичам виолетки, а този е чудесен микс от двете. Парфюмът е хубав след 30 мин., преди това ми е малко спиртов и една идея по-кисел, след това обаче уляга мноого благо и избуяват теменужките. Аз не съм от носовете, които разлагат всеки аромат до молекула и съответно загледах пирамидата. През цялото време се чудех на кой още парфюм ми напомня, докато не излязох една сутрин полята с Gris Dior. Близо до Парадайз сменях гумите и отскочих до Дъглас, напръсках се с Voile de  Chypre  и в един момент започнах да го усещам на места, на които не го бях пръскала. Момичето от касата на автосервиза ми направи комплимент и каза, че парфюмът ми бил много хубав. Прибрах се и разгледах пирамидата и на Gris https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Gris-Dior-48387.html  Оказва се, че Gris с цялата си пирамида е влязъл във Voile de Chypre, но са добавили и виолетки, праскова и лабданум. Прасковата не я усещам. Препоръчвам за проба на любителите на шипри, виолетки и Gris Dior.

Общи условия

Активация на акаунт