Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 844
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Mimoza, Escentric Molecules ми бяха мечта и си взех 02. Мислех за собствено оправдание,  как Жулиета е писала съобщения на Ромео и накрая пръскала  парфюм по хартията, за да напомни на любимия си за уханните си въздишки.
По съвет от интернет извадих едни парфюм, който намирах за неносим  и започнах да ги съчетавам с Молекулата. Малко Elie Saab Le Parfum и много Молекула - чудесно се получи, 02 неутрализира меденото сладко от Ели Саб.
Истината е, че Молекулата мирише на парфюмирана хартия и не си заслужава Simple Smile

# 466
  • The Evergreen State
Ух, голямо изкушение се оказа Girl of Now, поръчах го, пък каквото такова. Трети ден съм с Valentino Donna, в къщи мислеха че съм го имала преди, което показва че никак не е уникален, като сладките парфюми от последните години е. Исках да имам аромат на Валентино, не си бях купувала години нищо на марката а като се върна назад във времето съм харесвала всичко тяхно, тук не са разпространени масово по магазините, предлагат се само в Нордстром мисля (води се high-end магазин) което допълнително засилва интереса Simple Smile.

Ще пиша пак като дойде Elie Saab. За работно интервю аз бих се пръснала съвсем леко с нещо което ми дава увереност и същевременно спокойствие. Нещо което не ползвам всеки ден, и което е за по-специални случаи.

Валери каквото и да избереш за майка си, това е много мил жест и съм сигурна че ще й хареса и ще й стане любим парфюм.

# 467
  • Бургас
Ани,предлагам ти тези две издания на Пантерата,щом не желаеш ЕДП-https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-Legere-29360.html    https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-Noir-Absolu-42155.html,има ги в нета,Шалимар Initial е спрян,но можеш да започнеш с-https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Souffle-de … Parfum-26132.html и да минеш през тези-https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Souffle-de … umi-re-49760.html    https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Souffle-Intense-46110.html Всички ги има в Б/З и за мен носят общо ДНК.Дано излезе нов любимец за теб сред Шалимарите.

# 468
  • Бургас/Пз
Благодаря, Кристал:) Ще погледна Пантера Абсолю, Лежерната не ми допадна още като пробвах и класическата. Ще видя и тези Шалимари  Hug  Hug Иска ми се различна миризма, че около мен само Том Форд /ВОрх/, Алиен и Еликсир на Хермес, че колкото и да харесвам първия и последния, няма да ги купя само заради това. Мислех за Амбровото дърво, но мъжът ми много се мръщи и още не се решавам, защото прекарваме много време заедно.

# 469
  • The Evergreen State
Има ли почитатели на La petite robe noire black perfecto Guerlain? Online поръчките са много пристрастяващи, и него не го познавам и ще се радвам ако споделите впечатления Flowers Hibiscus

# 470
Дами, Girl of now в момента е 77 лв за 50 мл + козметична чантичка в Парфимо. И аз го обмислям Grinning не знам къде съм бляла да не ми хареса при излизането му, тогава обаче търсех студен белоцветен, явно затова.
Ще тествам още един-два от същото семейство и ще преценя, но за момента е сигурна покупка. Сля ми се с химията на кожата и почти спрях да го усещам (сигурен белег, че е мой!) , а мъжкото мнение беше "какво е това, много силно мирише".

# 471
  • The Evergreen State
Честити парфюмни придобивки на всички, аз се кротвам с парфюмните покупки че..празници идват, имам оригиналната ЛПРН, перфекто ще бъде някой друг път, не сега. В колебание съм за Дона, идва ми идея по-розов и сладък в базата от колкото ми се иска, добре че мога да го върна, ще го мисля.
П.С. Скоро тествах Love in White и Love in Black Creed, страхотни са и двата.

# 472
  • София
На интервю за работа бих съобразила с позицията. Ако се изисква повече енергичност и движение, бих заложила на зеления чай. Ако става дума за експертна позиция, която изисква повече увереност и ангажираност, бих заложила на някой от двата Шанела. Съвсем премерено, колкото да ми носи успокоение и увереност.

Да се повторя - Ели Сааб е прекрасен и споменатата промоция също много ме поблазни.

Чек, Момичетата ... е наистина хубав за млада жена, а и за не толкова млада. Свеж е и тонизиращ. Разбира се, зависи от вкуса на девойката, защото моите дъщери имат коренно различен вкус за аромати, но хубавото си е хубаво и не може да му се каже лошо. А и аз обичам мъхове. Simple Smile

Понеже много коментирате Куатре, аз също го харесвам, но (понеже се отървах от хремата) през уикенда обилно се поливах с Площад Вандом и той също е много достоен и приятен за есенното студено слънце парфюм. Бях го взела през пролетта с идеята да го нося тогава, защото във Фр. го бяха определили като пролетен, но тогава ми идваше прекалено меден и в топлото време ми се губеше, докато сега усещам шлейфа му през целия ден, а снощи дори и през нощта ме успокояваше и приспиваше.
И понеже съм на вълна Бушерон, рязко ми се приноси В и сега го търся по сайтовете.

Пропуснала съм въпроса за ЛПРН - аз навярно съм най-запалената почитателка на цялата серия в темата, а сигурно и извън нея. Обичам цялата серия. Обожавам всички рокли. Перфектото е перфекто, но... подобно на всички аромати от серията, най-добре да се тества. Роклите са силно алкохолни по мнение на много хора. Предполагам, че става дума за класическото Перфекто, а не за флоралното. И двете са хубави, разбира се, но аз обожавам онази невероятна ликьорна комбинация от вишни и лакрица, заради която моят съпруг редовно твърди, че му лъхам на току-що излязла от дамско парти, където съм прекалила с ликьора, бонбоните и клюките. Лакрицата в чистия вариант е толкова силно осезаема, че за някои хора е дразнеща. За мен Перфекто е поредният сладък лукс от серията. Разбира се, ако имаш други рокли, можеш спокойно да подминеш тази. За моя вкус тя е леко арогантна и рокерска и я нося само в особено настроение. Свързвам аромата точно с кожено яке и сладка вишновка. Много подходящ и издръжлив е парфюмът в студено време. И предупреждавам, че има и мускус, който пак не е сред всеобщо любимите ноти, но пък е много мой аромат. В него има поне 5 от най-любимите ми ноти в парфюмерията и зимата моите Рокли са най-често "обличаните" от мен аромати.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 11:17 от Fever Ray

# 473
От 2 седмици тествам (и "забравям" да върна Smile) вечерния на Бушерон:
 https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html

Разкошен е. Много женствен и уютен, сякаш обаче не ми е баш в същата категория като Girl of now. Не е толкова сладък, една идея по-зрял е, по-осъзната женственост и притегателност. Според мен е от пипера, който ми се очертава като много любима нотка.
Вчера в Бюти Зоун мернах подаръчни комплекти с него. Имам лосиона за тяло и е много, много силен. Не зная дали е обичайно това при парфюмираните лосиони, но имам усещането, че с този мога и без парфюм да мина.
Иначе и в парфимо е на промоция, но той и като цяло не е скъп аромат. Според мен би бил идеален и за подарък - сигурно съм пристрастна, но не мога да си представя, че на някого не би му харесал.

# 474
Някой тествал ли е парфюмите на Repetto? Мисля да рискувам с един Repetto edt...Jacques Polge e носът зад него пък да видим.

# 475
 https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html

Разкошен е. Много женствен и уютен, сякаш обаче не ми е баш в същата категория като Girl of now. Не е толкова сладък, една идея по-зрял е, по-осъзната женственост и притегателност. Според мен е от пипера, който ми се очертава като много любима нотка.
Вчера в Бюти Зоун мернах подаръчни комплекти с него. Имам лосиона за тяло и е много, много силен. Не зная дали е обичайно това при парфюмираните лосиони, но имам усещането, че с този мога и без парфюм да мина.
Иначе и в парфимо е на промоция, но той и като цяло не е скъп аромат. Според мен би бил идеален и за подарък - сигурно съм пристрастна, но не мога да си представя, че на някого не би му харесал.

И аз вчера го загледах, но не знам защо го подминах, може би защото с първата версия нещо не се разбрахме. Пирамидката ме съблазнява, притеснява само крушата, хич не я долюбвам в парфюм, или поне не съм си намерила точната комбинация с круша. Нещо напоследък забелязвам, че  други плодчета освен цитируси никак не са ми по сърце. На мен ми дайте, цитруси, всякакви и по много!
И като споменах цитруси, вчера се престраших и отново носих Адикта, пак два пестеливи фъса, но върху тях пръснах по веднъж Москино Фъни. Е няма такава красота, получи се невероятно добра комбинация! Така живна от цитрусите, затрептя, стана разкош, а мускусът така добре подчерта базата, някак я направи по въздушна и му добави още една доза сексапил. Подозирам, че от тук на татък така ще си нося Адикта. Ще пробвам и обратния вариянт, като подложка Москино, а върху него Адикт.

# 476
  • в голямото село

Аз точно тази версия тествах вчера в Дъглас но нещо не ме впечатли а съм фен на първообраза. Тествах на блотер обаче ще му дам шанс на кожа

# 477
Някой тествал ли е парфюмите на Repetto? Мисля да рискувам с един Repetto edt...Jacques Polge e носът зад него пък да видим.
Не те съветвам. Нищо особено не е.

# 478
И докато сме на тема Бушерон,какво ще кажете за този с розата? Само на мен ли ми прилича на Си,Армани? И не на последно място споделете траен ли е? Благодаря

# 479
  • Бургас
Този с розата за мен е много кофти парфюм изключително траен.Съветвам те да го пробваш много добре на кожа преди да го купуваш.Пробвах в Лилито Риана Рири,има донякъде прилика за моя нос с Диорското момиче,някой ако си търси по-бюджетен вариант да го пробва.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 14:38 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт