Бъдещи петокласници 2019/2020 г

• 48 647
  • 788
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Моето има 2 грешки дотук по ЧО. И да има още, здраве да е.

# 466
  • около Варна
Моето има 2 грешки дотук по ЧО. И да има още, здраве да е.
Доста лесен тест. И моята с две грешки. Изненада ме въпросът с колоездача, не знаех, че се учи по човекът и обществото. По-скоро в час на класа се обсъждат темите по БДП

# 467
Направи теста в къщи и направи само една грешка на най лесния 11въпрос. Но съм доволна ,все пак очаквах да има много повече грешки понеже изобщо не са му интересни тези човеци.Ще видим сега как ще се спряват и с ЧП моя син не може да различи овца от коза Simple Smile

# 468
  • София
За статистиката - и ние с две грешки. Четвърти въпрос за “най-обширната планина” ми се видя най-объркващ за децата.
Каквото -такова. За нашето училище тестовете са без значение. За другите, които се борят за нови класове - успех!

# 469
Четвърти и последен въпрос са за въпросната обширна планина. Не знам дали би помогнало, че в последния въпрос има уточнения, или би ги объркало и за двата.

# 470
  • Майничка
Учили са,че Родопи е най-обширната планина, точно с този термин.
При нас са казали странни резултати, с макс.100т.Може да са били проценти и момата да не е разбрала, но пак е необичайно.

# 471
Само контролните по математика и БЕЛ имат значение при нас за определяне на петокласните паралелки. Човеците нямат значение и затова почти официално слагам край на учебната година. Усилията вече са насочени единствено към тренировките.

# 472
При нас пък са обявявали резултати от вида 5,45 , което по никакъв начин не се вързва. Явно моята нещо не е разбрала. Ще изчакам госпожата да ги обяви / ако въобще го направи/

На днешния тест е с една грешка и то възможно най- тъпата. Посочила е, че почистването на речните корита замърсява природата.🤐

# 473
  • София
При нас са им казали, че ще им съобщят резултатите на 17-ти петък. Малко деца са в училището и предполагам, че ще успеят да проверят и ЧП за един ден.
Моят настояваше да види отговора за колоездача, защото той се бил съобразил с написаното в задачата "нагоре", а други деца от класа им гледали картинката, на която ръката не е съвсем нагоре и са писали, че завива. Беше много доволен от себе си.

# 474
  • Mars Hotel
Моята е объркала най-обширната планина. Доколкото можа да си спомни отговорите, само това е сгрешила.

# 475
Моят ако е написал това,което ми казва ще е без грешка.По БЕЛ има 17.

# 476
  • около Варна
Резултатите от НВО се записват в таблица като точки до 18, които се преобразуват в точки до 100 и еквивалентна оценка. Така че всички деца са разбрали правилно, госпожите са обявили по различен начин резултата.

# 477
  • София
Точките са до 20, съответно 100 %, а оценките са:
от 0 до 6 точки - слаб 2,00

7 точки - среден 3,00
8 точки - среден 3,25
9 точки - добър 3,50
10 точки - добър 3,75

11 точки - добър 4
12 точки - добър 4,25
13 точки - много добър 4,50
14 точки - много добър 4,75

15 точки - много добър 5,00
16 точки - много добър 5,25
17 точки - отличен 5,50
18 точки - отличен, 5,75

19 точки - отличен 6,00
20 точки - отличен 6,00

# 478
  • около Варна
Да, до 20, моя грешка.

# 479
  • София

Wild poppy, права си, но моята госпожица и там се е засилила да отговори “Стара планина”.  Добре, че като е прочела въпроса докрай и е видяла “Ягодинската пещера” и Пампорово, веднага й е присветнало, че става дума за Родопите. Но за първото изречение очевидно е забравила, както и да си помогне за 4 въпрос.
Gargamela, сега реших от любопитство да се разтърся в учебника ни ( Булвест 2000) какво е написано по въпроса и не открих такава информация. Flushed Може и аз да съм в грешка, но в учебника има един общ урок за Рила и Пирин и следващият е за Родопите. Рило-Родопска област не се споменава никъде, нито, че Родопите са най- обширната планина. Hushed

Включвам се към същия пост с редакция. Вече ми стана ясно, че въпросите от матурата са формулирани на база учебника на издателство ”Просвета”. Прегледах онлайн-изданието. Там си има тема “Рило-Родопска област” и на челно място стои изречението, че Родопите са най-обширната планина. Не знам какво пише в учебника на Анубис. Има и тема “Преходна област”, а в нашия клас децата се бяха смяли на тази “измишльотина”, защото очевидно това го виждат за сефте....
Поредната изцепка на МОН. Rage Иначе всички издателства са одобрени и съдържанието им е идентично.
Само мога да си представям какво им предстои на горките седмокласници тази година. Жалко...

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 00:01 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт