Бъдещи петокласници 2019/2020 г

• 48 678
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А моята каза, че имало въпрос за дума, за която не била сигурна какво означава. Твърди, че играла на онче-бонче, посочила отговор 'Б'  - уж това бил верният отговор, след сверката с другите... Та определено доста ми е интересно какви точно са били въпросите.

БЕЛ и обществото са мъка за нея и мъка за мен. Уж разбира, уж помни и след час - мъгла.
С математиката и природата ще се справи. Или поне така си мисля аз.

# 391
  • Русе
Здравейте,
има ли някъде в нета публикуван днешния тест и отговорите му?
Трябвало да има в mon.bg, но аз не намирам.

# 392
  • Пловдив
Миналата година на сайта на МОН към 19:30 ч. беше качен теста, а по-късно вечерта и критериите.

В САЙТА НА МОН Е КАЧЕН ТЕСТА ОТ ДНЕС ЗАЕДНО С КРИТЕРИИТЕ!
https://mon.bg/bg/100148

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 16:12 от andonovag

# 393
  • Русе
Хм, изненадвам се от критериите за оценяване на диктовката
Цитат
Точка не се отчита, ако е допусната грешка в повече от една дума по съответния критерий.
Досега не е било май така. Но, не че се оплаквам де Smiley . Моето дете каза, че една буква има уж сгрешена и една запетая изпусната.

# 394
  • София
Здравейте,къде излизат резултатите  newsm78 bouquet

# 395
  • Русе
Госпожата е казала, че тя ще им каже резултатите. Ще ги знаела след 3 дни, след всяко НВО .

# 396
  • София
Мда, почти съм сигурна, че 4-та задача е била препъни камък за моя. Освен ако не е нацелил случайно.

# 397
от критериите не ми стана ясно как се оценява пунктуацията

# 398
  • София
от критериите не ми стана ясно как се оценява пунктуацията
Права си, не се вижда да се санкционират пунктуационни грешки.

# 399
  • София
И аз така казвам - да са здрави! Моята е с чести мигренозни главоболия Sad Само се моля в деня на изпитите да не е в криза. Цяла година се готвим и ги чакаме тези състезания и ако се случи точно в деня ...
Да минава и 18 май - ОМТ и да приключваме с учението.

Ханна, установили ли сте от какво е главоболието? Синът ми има същите мигренозни главоболия, които го връхлитат доста болезнено. Бяхме на очен лекар и казват, че е наред с очите. аз го отдавам на израстването, но все пак да не пропускам нещо.

Ходили сме на очен - не е от това. Кръвни тестове - ОК, на детски невролог ходихме - нямало нужда от по-специално изследване. Да следим дали пие вода и се храни добре. Лежи и ако се наддигне от леглото повръща Sad Дразни я всякаква светлина, трябва само сън, много продължителен и тогава се оправя. Става й лошо при най-малкото пътуване в града. На въртележка е абсурд да се качи. Много израстна на височина - 164см е някъде, 40кг. хормоните бушуват, дано го израсте. Давам й парацетамол, но не съм сигурна въобще дали й действа.
Дано го преодолеете и вие!

Благодаря. И при нас болката е същата. Той не е израстнал толкова, но и според мен е от възрастта. Облекчавам положението с беналгин.
Не е от притеснителните, затова не мисля, че е от това.

# 400
  • около Варна
На мноооого лесния тест установихме поне две грешки. Не знаела какво означава прозорлива и оградила, че лисицата е лукава, освен това изводът не мисля, че ще и го признаят за верен. Каквото - такова.

# 401
При нас били размесени децата с др.паралелки и това малко го е стресирало,но се надявам да се е справил добре.За резултатите-в понеделник!

# 402
И моята дъщеря е направила същата грешка, посочила е че лисицата е лукава.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 18:32 от vita

# 403
И моят син не е знаел какво означава думата ,но слава богу класната се е осетила ,че децата не знаят думата и им я обяснила Simple Smile А за извода думи нямам "Извода е ,че лъва е постъпил лошо" едва ли ще му го приемат за верен отговор.

# 404
  • София
Според моят син изводът е: "Колкото и да хитруваш, все някога ще те хванат" Simple Smile

С "прозорлив" се е преборил, но се е объркал, че "ловък" е "лукав" (явно поради сходните букви) и е написал че лъвът е ловък, като двата му довода, ясно показват, че не разбира значението на думата Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 19:12 от M_I_A

Общи условия

Активация на акаунт