Бъдещи петокласници 2019/2020 г

• 48 674
  • 788
  •   1
Отговори
# 405
  • около Варна
Според моят син изводът е: "Колкото и да хитруваш, все някога ще те хванат" Simple Smile
Страхотен извод, като народна мъдрост го е докарал Grinning

# 406
Според моят син изводът е: "Колкото и да хитруваш, все някога ще те хванат" Simple Smile
Страхотен извод, като народна мъдрост го е докарал Grinning
Браво на детето!Трябва да го приемат звучи много добре.

# 407
А според дъщеря ми : „ Не трябва да се доверяваме на непознти”. Надявам се да го приемат като верен.

# 408
И моята дъщеря е направила същата грешка, посочила е че лисицата е лукава.

Същото при нас. Изводът от историята за лъва обаче бил, че не трябва да мислиш само за собствените си нужди, но и за другите.

# 409
  • София
А според дъщеря ми : „ Не трябва да се доверяваме на непознти”. Надявам се да го приемат като верен.
За мен това е най-правилният извод. Бъди внимателен и не се доверявай лесно!

# 410
  • Пловдив
Laughing и моят е стигнал до такъв извод. За диктовката не може да прецени дали има грешки, тестовите са му верни, само не се знае свободните отговори дали ще му признаят.

# 411
Моето каза, че първото нещо, което ѝ е дошло на ум е било “Не си ти, когато си гладен”, но го е “ремонтирала малко” ето така: “Когато си гладен, мислиш само за себе си”

# 412
Децата мислят нестандартно и всеки отговор може да се приеме за верен.
Мен много ме дразни в нашата образователна система, че всичко е сложено в някакви рамки и не се стимулира различното мислене.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 21:49 от vita

# 413
  • около Варна
Интересни изводи са направили децата, моята хубавица  написала, че животните вече няма да се доверяват на лъва и да ходят при него, защото ще ги изяде (липсва ми емотикон, който се пляска по челото)

# 414
За думите поне са дали критерии, за пунктуация - не.

# 415
Моят не помни какво е писал, защото вече били минали много часове от теста. И на мен ми липсва емотикона, който се пляска по челото.

# 416
  • София
Аз изобщо не съм го и разпитвала. Каквото е направил - направил е. Минало. То ще се разбере. Гледаме напред.

# 417
Моят не помни какво е писал, защото вече били минали много часове от теста. И на мен ми липсва емотикона, който се пляска по челото.

Чак сега влизам в темата и чакам синът ми да дойде при мен, за да му покажа верните отговори и да го попитам някои неща, но подозирам, че ще ми отговори по същият начин.
За днес се притеснявам повече, но каквото-такова.
Успех на всички деца!

# 418
  • София
Някоя рекламна агенция може да събере чудесни мотота (така ли се членува тази дума) на разни продукти покрай тези тестове. Страхотни отговори са дали децата, дано се считат за верни, а не като на седмокласните НВО, когато проверяващите се придъжрат съвсем стриктно към ключа и никакви свободни интерпретации не се поощряват.
Моята била написала, "не трябва да се доверяваме на никого"  Flushed ама като чета ключа - много е далече от идеята на предложения за верен отговор, че с подлост не трябвало да печелим дори храната си. Ще разберем дали са го приели за верен, надявам се, ей-така, от любопитство.
Много я бил затруднил въпросът кого избира за приятел - никого не искала от тези двамата, ама не знаела как да го обясни, затова "избрала" лисицата, все пак. Като доказателство писала, че е хитра и че измислила как да се измъкне от капана. Но все пак тя не харесвала лисиците, защото те обикновено правели точно като този лъв - с хитрост подмамвали жертвите си. Обясних, че именно затова се е сетила, че е капан, ако не беше същата и тя, вероятно щеше да се довери на лъва, като другите животни. Виж, ако беше бухалът, можеше вече да кажем, че с мъдростта, натрупана от книгите, се е досетил да анализира там стъпките - влизащи, излизащи...

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 08:09 от мандаринка

# 419
  • София
Аз със сигурност не бих избрала никого, права е дъщерята на Мандаринка. Какво, седи и чака да ме изядат, егати. Но иначе и моят е писал лисицата със същите доводи.

Общи условия

Активация на акаунт