Бъдещи петокласници 2019/2020 г

• 48 661
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Точно прозорлив не е знаела и моята (вече знае де, уж). Другите варианти не й харесали и по метода на излючването оградила 'прозорлив'.
Затворените въпроси са й верни. Вече другите - ще видим.
На мен ми звучат добре нейните обяснения, но не знам дали проверяващите ще ги признаят. Но и да не харесат нещо, здраве да е. Важното е, че мина.

# 421
  • Пловдив
И дъщеря ми избрала лисицата за приятел, но едната й причина била, че щом й е поставено условие да избере все някой, предпочита това да не е лъвът, защото той бил едиси какъв. Не знам дали ще се приеме, но както и да е Simple Smile

# 422
  • София
И дъщеря ми избрала лисицата за приятел, но едната й причина била, че щом й е поставено условие да избере все някой, предпочита това да не е лъвът, защото той бил едиси какъв. Не знам дали ще се приеме, но както и да е Simple Smile
И моята така - писала е защо не избира лъва...
А поуката е, че е по-добре да стои гладна, отколкото да няма приятели /а аз искам емотикон, дето се бие с чук по главата/

# 423
И аз не харесвам шаблонните отговори. От всяка басня, приказка, книга, различните хора могат да извлекат различни поуки и няма как една да е по-правилна от друга.
Спомням си една дискусия тук във форума относно "И косът помага". Та едно дете беше отбелязало, че косът много правилно е постъпил като не си е зарязал собствената работа - да си построи гнездо, да си измъти яйцата и да си отгледа малките - за да ходи да помага на някой непознат.

# 424
  • София
Ооо, тая приказка много дразни майчинско-семейното ми чувство! Ми естествено, че приоритет ми е домът, децата, семейството, а после да помагам на приятели - хааа, ма-ха.
Скрит текст:
Аз пък имам случка от моето ученичество покрай едни спорни (направо скандални се оказаха) изводи на баснята за щуреца и мравката. Моите родители са музиканти, редно е да поясня, работят в оркестъра на операта. Та, трябва да пиша аз, в далечната хиляда деветстотин осемдесет и някоя си година, в 3-4 клас, нещо за тая басня. По презумция се предполага, че трябва да оплюя мързела на щуреца и да възвеличая работливостта на мравката. Но аз бяха написала, че музикантите също работят - това, че щурецът свири не означава, че мързелува, това също е работа и той, вместо да се забавлява, работи, като свири, за да забавлява гостите на сватбата на калинката. И никак не е лесно да свириш, докато другите ядът и пият на сватба - нещо такова. Викаха родителите ми в училище, стана си направо скандал. Аз нямах представа защо е всичко това. Много се притеснявах, че ще ми се карат в къщи, ама всички само се подсмихваха и не ме смъмриха, но не ме и похвалиха, де. Сега аз моето дете направо бих го обсипала с комплименти за подобен нестандартен поглед към нещата.

# 425
Мандаринка, прочетох историята ти и искам да вметна, че тук вече излиза на преден план фигурата на учителя. Аз имах късмет да имам 2 страхотни учителки по БЕЛ, съответно в прогимназията и гимназията. Особено последната много ценеше личната интерпретация. Писала съм много теми, в които застъпвах по-различни тези от тези, които бяха развити в учебниците. Никакви проблеми нямах. Щом е добре изложено, аргументирано, без правописни грешки, получавах си шестицата. Страхотна беше тази жена. В същото време си давах сметка, че с такава тема мога и да не изкарам висока оценка на един кандидат-студентски изпит. Беше си обаче удоволствие да пишеш, като знаеш, че някой ще оцени подобаващо усилията ти.

# 426
  • София
Много ме кефят четвъртокласниците. Толкова непринудени и искрени в тези си отговори. Все още далеч от клишетата, които ще се наложи да зазубрят за НВО-то в 7 клас. Големи са сладури. И доводите им са 100 пъти по-човешки от приложените като критерии към теста.

# 427
Математиката я качиха на страницата на МОН .

# 428
  • Пловдив
Темата от днес е качена на сайта на МОН https://mon.bg/bg/100148

# 429
  • София
Дано децата са се справили успешно. На мен ми се вижда с една идея по-трудна от миналогодишната.

# 430
  • около Варна
Дзвер, много ме развесели извода, сама си се смея, ама право е детето Simple Smile
И по математика открихме грешки, дециметъра объркала, най- тъпата задача, сигурно и още ще излязат, но няма как да помни отговорите.

# 431
  • София
А моята ги решила, после миналата отново, получила тук-там други отговори и писала, и брисала...
Ама каквото, такова. Минало е вече.

# 432
  • София
И по математика открихме грешки, дециметъра объркала, най- тъпата задача, сигурно и още ще излязат, но няма как да помни отговорите.
И моята е объркала същата. А иначе излезла 10 мин по-рано, защото било много лесно Neutral Face
Даже имала време и за проверка... Grinning

# 433
Две грешни задачи отчетохме с щерката. Дано да няма други.

# 434
  • Пловдив
Интересен коментар, относно малките матури, който напълно подкрепям
https://bulgaria.regiona.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7 … U19RaHnX5A3wkz2qE

Общи условия

Активация на акаунт