С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 911
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Тя само с един от тези мъже живее все пак .
Ето тук е проблемът - че всъщност не живее само с този мъж, а и с всички останали в къщата. Които при това я хранят и й осигуряват покрив над главата без да искат наем или каквото и да е друго, освен И тя да се включва в домакинството - не само тя, а заедно с всички останали.

Еми не, тя е домъкната там от младежа. Не е нужно да се изживява като домакиня, достатъчно е да си плащат сметките. Не е необходимо да си ровят в мръсните дрехи.

Интересно ми е, ако вашите дъщери са в този модел и са наричани "принцес", "трофей", "мърла", дали щеше да ви е ОК?.
Ами ако вашата дъщеря се държеше по този начин в чужда къща , дали щеше да ви е ОК

# 451
Е тя каза, работят. Друг е въпросът, защо има очаквания от снахата да ги обгрижва всички. Тя само с един от тези мъже живее все пак и ако им е кеф да ядат буритос, не виждам проблем.

Понеже съм и аз емигрант и имам наблюдения над подобни истории, смятам, че е доста пресилено всичко.

Най-малкото, когато работиш на смени, а и чистиш допълнително, означава, че наистина не е много успешна емиграцията, явно и за децата.

Дано те се вземат в ръце, защото иначе животът няма да им е лек.
   А на мен ми е чудно как не се уморихте прекрасните свекърви , да ритате човек , искрено помолил за съвет по кокалчетата. То не бяха обиди за възпитание, за работа , за успех. Жената има голямо ,семейство. Заедно са - в добро и лошо. Явно някои тук не могат да приемат, че има и такива семейства и топли хора. Синът и момичето са много млади - има време и двамата да израснат. Но за някои тук е безнадеждно късно. Ще си карат като горди темерути.

# 452
Креми, за последно и аз (поне) спирам, че малко в повече идва вече. Колко стаи имате и като дойде майка ти, къде ще я настаните? Питам, защото това виждам като единствена възможност да изчегърташ възможно най-безболезнено двамата готованци от вас Simple Smile Синът ти, предполагам, отдавна знае, че баба му пристига и че едната стая е за нея. Помни ли го обаче?

... Аз все пак не съм желязна.Обаче явно каквото и да прави човек все е крив.
Кремито откри свекървенската истина Wink
Време е вече да влезе снахата  Joy

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 18:52 от птица

# 453
За кой път да кажа, че не смятам, че момичето се държи така без причина. Отношението на Креми е явно. И към мен да се държат така, и аз няма да скачам да правя нещо.Искам да видя някой да заяви претенции да се науча да готвя ориз, заради синчето и.

Ананас, кое точно видя като добро отношение? Че те не се понасят, а дори и не са се сродили още.

# 454
  • София
.Единственото нещо което се надявах да видя от страна на двамата е малко помощ  в домакинството И уважение към дома , който сме им предоставили.Аз все пак не съм желязна.Обаче явно каквото и да прави човек все е крив.

Ти пък, намери къде да получиш подкрепа в очакванията си- баш в бг мамата! Mr. Green
Тук на почит са женския мързел, мърлявщината  женска и мъжът- провайдър с афинитет към прислугването.

Аз си взех пуканките и от сърце се забавлявам. На фона на огромните претенции в една от темите, в която голямо чистене падаше по 2 пъти на ден, па перални една след друга, па миялни и сушилни, тук същите мами не само си признават, че мръсотията не им е противопоказна, ами главната съпротива им е срещу намесата на стопанката в живота на мърлата, ти да видиш!

# 455
Аз също не смятам, че се държи така без причина и още в началото го казах - не познавам българка, колкото и неопитна да е, която да държи дома си в мухъл и миризма, но след определена възраст, не са склонни хората да приемат, че монетата има две страни ...

# 456
  • Canada
Даун, отново пропускаш голяма част от уравнението  Joy

Салсиша, не познаваш абсолютно всички българки. Някои са просто с такъв манталитет - ''на гости съм, значи нищо не трябва да пипам''

# 457
  • Сан Франциско
Много даже им е успешна емиграцията на семейството на Креми за две години в Америка, не само материално, ами и поради факта, че са били достатъчно оправни и умни да се насочат към щат/място, където това е осъществимо. За справка, в Сан Франциско, където аз живея е практически невъзможно за такъв кратък период. И да, много пари могат да се направят от чистене на къщи и повечето хора уважават и не гледат пренебрежително на "чистачите" си.

Разбира се, че има причини да се държи така момата - молят я да помогне в жилището, в което живее, намират й работа и й помагат да си намери собствена къща...да им се не види и наглоста.

# 458
Даун, ами като не се понасят, да се махат, бе! Прав им път, крива им пътечката, нали така беше приказката Wink
Насила да ги държи някой там не видях!
Колко пъти тук сме спорили - все свекървите виновни за съжителството, защото не давали (ТЕ!) на младите да се отделят, искали били да ги гледат, да им плащали режийните и какво ли не още се измисля като аргумент от разните такива "дечица"... Ето, една свекърва не ги ще, гони ги да се махат, те пак не мърдат оттам...
И ти продължаваш да ги защитаваш!

# 459
  • Fort Worth, TX
Креми, за последно и аз (поне) спирам, че малко в повече идва вече. Колко стаи имате и като дойде майка ти, къде ще я настаните? Питам, защото това виждам като единствена възможност да изчегърташ възможно най-безболезнено двамата готованци от вас Simple Smile Синът ти, предполагам, отдавна знае, че баба му пристига и че едната стая е за нея. Помни ли го обаче?

... Аз все пак не съм желязна.Обаче явно каквото и да прави човек все е крив.
Кремито откри свекървенската истина Wink
Време е вече да влезе снахата  Joy
Птиче със 3 спални и 2 бани.Ние сме в мастър бедрума, който е много голям.От него се влиза в моята баня.Другите 2 стаи ползват една обща баня с тоалетна.Голяма кухня и всекидневна.По принцип тяхната стая е на малкия, но той  спи при нас , защото е много страхлив.Преди да гракнат всички ще кажа, че много го е страх от гръмотевици и дъжд.Дори му слагам слушалки и го завивам като затрещи.Плюс това при нас има и торнада и с него изживяхме голям стрес при последното.Започват да пищят телефони, сирени и е ужасно.Не знам изобщо къде ще я сложа и как да го направя.

# 460
Даун, отново пропускаш голяма част от уравнението  Joy

Какво уравнение?

Много драма за това, че едни деца се държат като деца, ненаучени, ама очакване има към само едното. Истината е, че те ще се изнесат и някак ще оцелеят с Боритос и бъргъри, но никога снахата няма да забрави ужасните 6 месеца., независимо по чия вина са били ужасни.

Мамин сладък все ще е гладен и ненаучен как да си свари ориз, а майката героиня ще отглежда останалите мъже, докато не им намери девойки.

Птица, и аз това казвам, казах многократно, че Креми е постъпила добре, като е казала, че трябва да се изнесат. Просто не смятам, че характеристиките за девойката са ОК, както и очакванията към нея.

# 461
Даун, отново пропускаш голяма част от уравнението  Joy

Салсиша, не познаваш абсолютно всички българки. Някои са просто с такъв манталитет - ''на гости съм, значи нищо не трябва да пипам''

Да, не отричам това, възможно е - защото е на гости, защото не се чувства удобно, защото го прави на пук. Но всъщност, този човек, при други обстоятелства да не е такъв. Затова и пример със сестра ми дадох и това, че трябва да се наблегне на мотивацията, а не на изпълнение на прости команди - изчисти 8 плочки, нарежи 2 глави лук ...

# 462
  • Canada
Даун, отново пропускаш голяма част от уравнението  Joy

Да, не отричам това, възможно е - защото е на гости, защото не се чувства удобно, защото го прави на пук. Но всъщност, този човек, при други обстоятелства да не е такъв. Затова и пример със сестра ми дадох и това, че трябва да се наблегне на мотивацията, а не на изпълнение на прости команди - изчисти 8 плочки, нарежи 2 глави лук ...

Къде си писала за сестра си? Не го намирам.

# 463
Салсиша е забравила знакови моменти от темата за хигиената в Клюкарника.

# 464
Най-после да се признае простата истина,че свекървата и задно салто да направи за младите пак ще е крива.

Общи условия

Активация на акаунт