С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 927
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Абе, айде майната му, кой прав, кой крив, няма значение. Едно нещо е ясно - не мелят заедно значи трябва да се изнесат. Логично е да се изнесат младите, ако и да е с някаква начална помощ от възрастните. Толкоз.

Креми, постави деня на пристигането на майка ти като краен срок за изнасянето им за да я настаниш в тяхната спалня. И когато тя си тръгне, не прави грешката да ги прибираш отново.

А Даун е права за това, че на проекто снахата ще й останат кофти спомени. Но стореното, сторено. Да поживеят сами, пък може някои неща да си дойдат на мястото постепенно и от само себе си.

# 466
  • MI
Еми не, тя е домъкната там от младежа. Не е нужно да се изживява като домакиня, достатъчно е да си плащат сметките. Не е необходимо да си ровят в мръсните дрехи.
Не е домъкната от никого. Живели са независими преди това, те са помолили да ги прибере Креми. Да си е търсила работа като нямат пари, ама не - по-лесно е безплатно при свекървата. Хич не я жали, изгодно й е така. А ако моя дъщеря се държи така честно казано би ме било срам.

# 467
  • при късмета
Свекървите в темата винаги са били укорявани за намеса в отношенията между младите. И в решения, които трябва да взимат изцяло те. Като отглеждането на детето например. На това нямат право, дори снахата да живее там. На Крем казуса не е такъв.
Също така, винаги е било зачитано правото на свекървите да определят битовите правила при съжителство.
"Свекървата каквото и да направи все е сбъркала" е изхвърляне, с което няма да се оправдаят месеща те и налагащи се свекърви

# 468
  • Варна
Тая девойка за едно нещо конкретно искрено не я разбирам. От месеци е с младежа значи горе-долу знае семейството откъде е тръгнало, какво е имало и вижда на какво положение са сега. Креми се е опитала да й даде в ръцете не лоша, доходна работа и то работа, която онази госпожица може да работи и като нелегална, каквато е. Какво още иска и защо вири носа и се цупи вместо да се възползва от златната възможност да работи и печели? Няма ли капка амбиция, не я ли мотивира това, че хората с този труд за две години са си купили жилище, че поддържат някакъв стандарт, не го ли иска и за себе си? За мен това е толкова логично, че не схващам как човек може да плюе на добър шанс.

# 469
  • MI
Салсиша, виждала съм ужасни мърли 100% българки. Отстрани като погледнеш никога няма да кажеш, ама като влезеш утях е като сцената от Приятели с Рос дето се уплаши от дома на едно потенциално гадже. Та въобще не се и учудвам, нали и сама се е хвалила за прането и боклука. Да си прави у тях каквото иска, ама като е с други хора да се съобразява малко...

# 470
Тя явно е от по-дълго с младежа. Нали от БГ са се познавали. Бил е и там без него. Не искам да я оправдавам, но и наистина не смятам, че Креми ги представя безпристрасто.
Не съм тъща, не съм свекърва и не съм майка в момента.

Нели, за кое се е хвалила? Тя, вероятно е изчистила този боклук и мамиият е трябвало да го изхвърли. Еми и аз бих го оставила да си седи там.

# 471
  • София
Салсиша, виждала съм ужасни мърли 100% българки. Отстрани като погледнеш никога няма да кажеш, ама като влезеш утях е като сцената от Приятели с Рос дето се уплаши от дома на едно потенциално гадже. Та въобще не се и учудвам, нали и сама се е хвалила за прането и боклука. Да си прави у тях каквото иска, ама като е с други хора да се съобразява малко...
О, живея до такъв – невероятен мърляч е. Веднъж на високосна си мие прозорците, в тях ме е гнус да седна, но претенциите му са...

# 472
За кой път да кажа, че не смятам, че момичето се държи така без причина. Отношението на Креми е явно. И към мен да се държат така, и аз няма да скачам да правя нещо.Искам да видя някой да заяви претенции да се науча да готвя ориз, заради синчето и.

Ананас, кое точно видя като добро отношение? Че те не се понасят, а дори и не са се сродили още.

Е, то и Креми не се държи така без причина.
Май очаквате от нея политики да води, за да опази мира и хигиената в дома си?! Не е ли нормално гостът да се съобразява? Девойката по презумпция трябва да се сеща поне себе си да обгрижи, ама според вас, ако не участва мъжа, е нормално да си седи в кочината, дето вие й определихте за лично пространство. Ами ако това не беше гадже, а някакъв приятел беше подслонило момчето, пак ли така снизходително и либерално ще го коментирате? И в чуждия дом да се държи като търтей, че и конфликти да създава, щяхте да считате за нормално?
Какво, Креми трябва да търпи и превъзпитава, при това с кадифени ръкавици, не само своето, ами и чуждото? Дето изобщо не е ясно какво й е.
 Не само се възползва, ами най-арогантно я изнудва девойката с чувствата на сина й към себе си и с тия на майка му към него. Дано не им съсипе отношенията още повече.

# 473
Креми, каквото било, било. Най-искрено ти пожелавам да разрешиш семейния проблем с най-малко загуби. Семейство сте, обичате се, все ще се разберете. Пък и децата растат и поумняват...
Но ще ми позволиш ли една вметка, която знам, че няма да отразиш, ама аз да си кажа (по свекървенски  Mr. Green).
Знам, че най-малкото дете по традиция е глезанчето на фамилията и се дундурка до старини. Но все пак, ако не искаш да повтаряш грешките си с батковците, точно сега е моментът да го запознаеш с прахосмукачката и кофата за боклук. Както и да го научиш да пържи яйца.
Много ясно, че в семейство с толкова много възрастни няма да чакате на детето да ви обслужва, но го направи като част от трудовото му обучение и създаването на полезни навици. Утре може да реши да забрави всичко и да си търси коя да го обслужва битово, но поне да ти е чиста съвестта, че като майка си направила това, което е трябвало.
Останалото... Както дойде.

# 474
  • Fort Worth, TX
Тя явно е от по-дълго с младежа. Нали от БГ са се познавали. Бил е и там без него. Не искам да я оправдавам, но и наистина не смятам, че Креми ги представя безпристрасто.

Нели, за кое се е хвалила? Тя, вероятно е изчистила този боклук и мамиият е трябвало да го изхвърли. Еми и аз бих го оставила да си седи там.
Правилно ли разбрах, че и ти ще чакаш боклука да се разтече и размирише, ама няма да слезнеш да го хвърлиш, макар че си седиш цял ден вкъщи?

# 475
  • София
Wink
Креми, случайно си пропуснала въпроса ми, затова ще повторя пак:

Какво им има на мъжете във вас, че трябва друг да ги обгрижва?
Нищо.Мъжа ми е много зает и пак повтарям когато е вкъщи той поема готвенето както и го е правил за по-дълго време.Другият  се оправя сам, той си чисти пуска прахосмукачка и миялната също оправя и работи.Младоженеца и той работи и чат пат хвърля боклука досега 1 път е пуснал прахосмукачка и окосил тревата.Малкия е на училище.Кучето спи в повечето време ,щото е на хапчета разтегна нещо в крака си.Wink щото и той е мъж.Simple Smile))
Значи приемам, че са нормални, интелигентни и здрави мъже. В такъв случай за какво е било нужно да я молиш да се грижи за тях?

# 476
  • MI
ДаунДаун, имайки предвид сегашното положение с хигиената бих заложила на ежедневния боклук, събиран 2-3 седмици и хубаво вмирисан.

Сетих се за първите ми съквартирантки в студентските години, накрая се наложи да залепя на хладилника график за чистен по дейности, че червеи щяха да завъдят.

# 477
  • Fort Worth, TX
Благодаря, Сийче.Малкия е без грешка.Той яйца не обича, но пък е активен в бърсане на играчките му, прибиране на дрехите си и разни други задачки.

# 478
Wink
Креми, случайно си пропуснала въпроса ми, затова ще повторя пак:

Какво им има на мъжете във вас, че трябва друг да ги обгрижва?
Нищо.Мъжа ми е много зает и пак повтарям когато е вкъщи той поема готвенето както и го е правил за по-дълго време.Другият  се оправя сам, той си чисти пуска прахосмукачка и миялната също оправя и работи.Младоженеца и той работи и чат пат хвърля боклука досега 1 път е пуснал прахосмукачка и окосил тревата.Малкия е на училище.Кучето спи в повечето време ,щото е на хапчета разтегна нещо в крака си.Wink щото и той е мъж.Simple Smile))
Значи приемам, че са нормални, интелигентни и здрави мъже. В такъв случай за какво е било нужно да я молиш да се грижи за тях?
Добре, де, Миленче, ако се съгласим, че Креми е трябвало да помоли нормалните си, интелигентни и здрави мъже да се грижат за ненормалното, глупаво и болнаво момиче, ще се успокоиш ли най-после Joy

# 479

Правилно ли разбрах, че и ти ще чакаш боклука да се разтече и размирише, ама няма да слезнеш да го хвърлиш, макар че си седиш цял ден вкъщи?

Да, правилно разбра. Ако сме се разбрали, че това е нещо, което той трябва да свърши, ще го оставя.  Ако се разтече, не е мой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт