С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Бащата, като повечето мъже, гледа да не се меси между двете жени. А и става въпрос за приятелката на сина, все пак. На него му се кефи, към нея е по-толерантен, както би била Креми, ако ставаше въпрос за зет. Иначе и той явно ги забелязва нещата, че и подмята зад гърба на девойчето, както в случая с картофите Simple Smile
Ние с моят мъж сме отделно от родителите му, живеем в една къща с тях. Аз съм горе-долу на възрастта на въпросната девойка и за миг не съм си помислила, и не бих позволила свекървата да ме дундурка, да ми готви и чисти. Ние си купуваме храната. Готвя само за нас, но...
Така и трябва!

# 556
  • София
Айдее, мъжете станаха ящни и затлъстели. Откъде точно се разбра?
Ей, омразата към готвенето раждала чудовища

# 557
120 кила са си множко, Куку. А аз обожавам да готвя.

# 558
  • MI
Tyra, браво на теб! Много разумно поведение, стискам палци да е наред всичко. Щом не се е сопнала майка му на подхвърлянето, може и тя да няма търпение да се изнесе сина й. Grinning

Айде сега ще се окаже и онеправдана пепеляшка кандидат-снахата на Кремито. И то не само, че прислугва горката, ами и си е взела Шрек за мъж явно. Joy Само дето ако той прилича на Шрек ще се окаже че е вярно това, че е с него само за да не е нелегална, ммм?

# 559
Кои са тези, които я оправдават?
Няма такива. Аз съм се изказала относно младежа /и много други хора също/.
Добре де, той щом толерира такова поведение от нейна страна, не ви ли хрумва, че и той има някакви дефицити. И тук се опитваме да изтъкнем кои са неговите - в стил 'Аз вкъщи нищо не пипам, тати нищо не пипа и жените са длъжни да ...', което само по себе си е сериозна лампичка. Мене ако някой ми каже - аз ще работя, ти ще чистиш, най-вероятно ще се запъна и ще си правя сметката за нещо друго. Откъде знаете, може това да е в главата на момата, може да го използва, докато се уреди, може сто неща да са. Той щом толерира безработна лежаща готованка, нещо не му е чиста и на него работата.

# 560
  • София
120 кила са си множко, Куку. А аз обожавам да готвя.
Единият е 120, за другите не знаем.
Не ги жаля чак толкова, но в името на някаква справедливост, нещата трябва да се делят на 5.
Абсурт казва на 3, ама щом младоженецът защитава жена си - всеки да си поема дължимата работа.
Ясно, че девойката не държи а домашната храна и би карала на полуфабрикати, затова трябва мъжленцето й да я подкара.
При дефицит на финикийски знаци се яде вкъщи - това съм го чула и видяла пред 30 години от майка ми, в един труден за семейството момент.

# 561
Айдее, мъжете станаха ящни и затлъстели. Откъде точно се разбра?
Ей, омразата към готвенето раждала чудовища
От поста, в който самата тя написа. И аз съм с много кила отгоре в момента, повярвай, хич не е приятно, а ако си на 20 ... направо лошо ми става.
Около 105 ми се върти за малкия ..... Ми, сори, не са за готвене тези, за салати сутрин, обед и вечер са.
Изобщо не бих се учудила да е с него, само защото е нелегална. Като гледам какви усилия полага да се хареса, мани, мани, много ще да държи на този мамин златен и семейството му.

# 562
  • Най-красивата страна
Снахата на Креми всъщност изобщо не и е снаха.
Аз се чудя как така на тази девойка не и е неудобно.
Тя живее в чужда къща и не плаща никакви сметки,а пък е просто приятелка.
И след като не работи най-малкото ,което може да направи е да почисти къщата и да пусне пералнята.
Като не може да готви, поне може да измие чиниите и да сложи масата.
Защото човек по някакъв начин трябва да е полезен с нещо...

# 563
Че тя е с него и пак е нелегална. Поне, ако се хване с друг, сигурно няма да се наложи да живее с мама му и цялата  многолюдна фамилия, барабар с кучето, на която да прислужва и да угоява. На един човек да поемаш и неговите домакински задължения, защото не работиш, ми е разбираемо, ама на цяла рота си е екаплоатация. Принцес явно трябва да е благодарна, че дели тоалетната с още трима души и не може да излезе извън стайчето, където спи.

Мъжът уж готвел, като си бил вкъщи, ама за толкова време, през което трофито е сготвило 3 манджи за по 3-4 дни всяка, явно е бил там и е ял, ама не е сготвил нито веднъж.

# 564
Ние с моят мъж сме отделно от родителите му, живеем в една къща с тях.

Freya, нещо не разбирам хем сте отделно от родителите му, хем сте в една къща с тях. Всеки си има етаж, отделен вход или както у Креми, само че вие подхождате отговорно като двойка?

# 565
  • София
Каквото и да спорите по случая на Креми, единственото правилно решение е младите вън. Тогава никой никого няма да експлоатира, всеки ще си чисти своята кочинка  Mr. Green

# 566
Как изчислихте за 1/5 участие? Аз като смятам на тях двамата делът им е 1/3 Wink Много повече участие трябва да реализират влюбените гълъбчета в бюджета и поддържането на къщата.

Аз не разбрах и защо 1/5 като фактически са 6 човека? Айде малкия е на 9, но сигурно и той има задължения някакви?

Цял живот съм била с такава и мързела управия НЯМА. Майка ми беше (и още е де), не знам баща ми как я търпя толкова години. Постоянно се караха и и казваше като не и се занимава в къщи да тръгне на работа за а могат да си позволят чистачка. НЕ тя нямало да работи за някой той да печелел от нея. Тогава да изчисти и да сготви- той бил излезнал от 15век, вече жените не се занимавали с това... Баща ми работеше на смени и го нямаше по 13часа на ден, като се прибереше гледаше да сготви, изчисти и на нас да обърне внимание, тя гледаше да виси по комшийки и да се оплаква как с една заплата и мързелив мъж трудно се живее.
 Май Салиша спомена за сестра си, да кажа и за моята. На годините на ''снахата'' е, винаги си е била 'мърла' и още не се е променила, само дето сега е и с претенций. Реши и тя да емигрира и я приехме при нас да и помогнем. Въпреки, че най тактично и обяснявах и винаги и благодарях за свършеното нещо ефек няма. Поела инициатива- пуснала пералня, обаче не ми казала и аз гледам няма много дрехи в коша, няма да пускам, като се събраха слизам до пералнята, в нея вмерисани дрехи. Ами забравила да ми каже, сетила се после, ама аз съм била легнала, а на нея не и се простирало. Казах слеващия път да разделя работните дрехи от другите- аз съм нямала угодия.  Често ни идват гости и я помолих да си оправя леглото и да си прибира използваните прибори- това било робство, леглото нали вечерта пак се ползва, пък после нали ще седнем пак да ядем, какъв е смисъла след всяко ядене да се оправя. В това време не е работела и затова съм имала претенции да върши нещо!
Бяха най тежките месеци в живота ми, сега живее близо, колата и се развали и ме вика да я карам насам -натам. Ами в тях си е завъдила хлебарки, в стаята няма къде да се стъпе.... Ами това каква жена е?
Иначе сме в добри отношения, само вижданията ни за чистотата са различни.

# 567
Сигурна съм ,че написа,че момчето е близо два метра,та килограмите не го правят дебел.
Разбирам момичетата тук, но и Креми разбирам,явно и идва много и е време да са отделно.Може да им помагнат с наем за 6 месеца примерно докато стъпят на крака,но са били и сами и се прибрали , не се справят.
Вече изповядвам идеята всеки  у тях каквото иска да прави,не питам моите, освен в общи линии-как сте,но не и какво готвите.Не искам като дойдат да ми  правят оценка,както често чета тук оплакващи се от свекърви.Добре дошли  и много здраве,който може да помогне, да го прави.Дано не ми се тръшнат за дълго време на отглеждане.И е разбираемо след толкова здравословни проблеми Креми да иска стабилна жена за снаха,то и това е в основата на оплакването.Но мечтите са  различни от реалностите.

# 568
Ние с моят мъж сме отделно от родителите му, живеем в една къща с тях.

Freya, нещо не разбирам хем сте отделно от родителите му, хем сте в една къща с тях. Всеки си има етаж, отделен вход или както у Креми, само че вие подхождате отговорно като двойка?

Подхождаме отговорно. От самото начало сме се разбрали с родителите му кой какво, та да не стават подобни дразги.
Да добавя, че ние имаме и намерението да се изнесем от тук, не, че някой на някого пречи, а искаме да сме си сами, и съм убедена, че ще се справим.

# 569
  • София
Че тя е с него и пак е нелегална. Поне, ако се хване с друг, сигурно няма да се наложи да живее с мама му и цялата  многолюдна фамилия, барабар с кучето, на която да прислужва и да угоява. На един човек да поемаш и неговите домакински задължения, защото не работиш, ми е разбираемо, ама на цяла рота си е екаплоатация. Принцес явно трябва да е благодарна, че дели тоалетната с още трима души и не може да излезе извън стайчето, където спи.

Мъжът уж готвел, като си бил вкъщи, ама за толкова време, през което трофито е сготвило 3 манджи за по 3-4 дни всяка, явно е бил там и е ял, ама не е сготвил нито веднъж.

За да се хване с него, значи не са се наредили на опашка за нея хамериканците, нали?
След като се е завряла в детската стая на младежа, права си- поне задълженията по почистването и готвенето на тях двамата да беше поела.
Ама, тц, не го е направила.
И правилно- щом не са ѝ осигурили отделна тоалетна, никакво изхвърляне на превръзките, никакво миене на чинии- бойкот феминистки до откат! Mr. Green
Да настоява и прислужница да ѝ наемат, че да ѝ носи манджичката в кревата....

Общи условия

Активация на акаунт