С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 684
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много интересно се разглежда статута на двамата от някои тук.
За правата са двойка, а за задълженията- момата е гостенка, чуждото дете, на което не може да се прави забележка и което няма никакви ангажименти към никого.
Когато момчето работи и дава пари вкъщи "дават двамата", а когато трябва да си мръдне задника момата- не била длъжна да обгрижва никого........
За мен, тя така си е пристигнала възпитана от мама- нищо да не пипа, а да чака да я обслужват.
Дали мъже, дали жени, няма значение- дебелоочието е вродено.

# 541
... За мен, тя така си е пристигнала възпитана от мама- нищо да не пипа, а да чака да я обслужват.
Тя, че не е научена - не е, че не е възпитана - не е. Но тя поне е млада, много от фасоните, претенциите и поведението са обясними и донякъде оправдани с крехката възраст. Учудва обаче колко много жени на по 40 години разсъждават като нея, намират безделието й за нормално и го оправдават. Нищо чудно в подобна ситуация и те да се държат като нея - аз съм на гости, аз не съм им слугиня и няма да им пипна нищо!
А за готвенето - каквото може, това е готвело момичето. Картофките са си екстра меню. Тя сигурно друго и не знае Simple Smile С времето и ако има желание, ще се научи; ако няма, ще ядат готова храна и ще обясняват колко е хубаво. Стига пари да имат. Макар че за тази цел трябва и тя да започне за поработва нещо.
Година и половина съжителство не е малко време! Досега е трябвало да решат как ще живеят, как ще се издържат и въобще, какво ще правят с живота си. Само с цуни-гуни нощем, пилене на ноктенцата през деня и обикаляне на молчета вечер никъде не става Simple Smile
Те всъщност откога и откъде се познават? От България още ли? И тя как е дошла в САЩ? Ние по инерция решихме, че е на студентска бригада, но то може и с покана и въобще нещо друго да е. Да не са и нейните родители със зелена карта там?

Как изчислихте за 1/5 участие? Аз като смятам на тях двамата делът им е 1/3 Wink Много повече участие трябва да реализират влюбените гълъбчета в бюджета и поддържането на къщата.

# 542
  • София
Кои са тези, които я оправдават?

# 543
  • София
Отчасти ти, че не била длъжна на всички. Не е, но и всички не са длъжни на нея. Явно готвенето когато Креми е заминала, е оставило непоправими вреди.

птица, аз изчислих петимата - Креми, мъжът й, близнаците и момата. Щото нали всеки мъж трябва да е минимум достоен финалист за Мастър шеф, а жените - мииии не те били слугини. Ако питаш какво могат - се подминава, важното е, че не са слугини.

# 544
  • София
Отчасти ти, че не била длъжна на всички. Не е, но и всички не са длъжни на нея.
Скрит текст:
Явно готвенето когато Креми е заминала, е оставило непоправими вреди.

птица, аз изчислих петимата - Креми, мъжът й, близнаците и момата. Щото нали всеки мъж трябва да е минимум достоен финалист за Мастър шеф, а жените - мииии не те били слугини. Ако питаш какво могат - се подминава, важното е, че не са слугини.
Ако това е оправдание, значи току-що и ти я оправда, защото аз няколко пъти казах същото.

# 545
  • София
Отчасти ти, че не била длъжна на всички. Не е, но и всички не са длъжни на нея. Явно готвенето когато Креми е заминала, е оставило непоправими вреди.

Ми, не го виждам така аз, нищо че някои според интереса ту ги водят като едно цяло, ту поотделно.
Имаме семейството на Креми+ домакинството на близнака+ семейството младоженци.
На 3 се делят ангажиментите за всичко.

А, ако трябва да бъдем съвсем коректни, заради брата, делят се по на 1/5, ама на човек, та за младите се пада 2/5, като момата е длъжна да си изработи нейните вкъщи с домакинстване, тъй като вече нито е гостенка, нито печели.

# 546
  • София
Аз не мога да се похваля с кой знае какъв прогрес, защото с приятеля ми си имахме други теми за спор. Също така, реших, че няма нужда от директно обсъждане на темата на този момент, в стил “Ще живеем ли с майка ти?”.
Разбира се, че няма нужда от такова обсъждане, щом той не е поставил въпроса. Важното е предварително да си обмислила позицията си и да не я променяш.
Ти си имаш жилище, не си тръгнала да се нанасяш при него. Но си имай едно наум.
Чак не мога да повярвам, че прие съветите на форума на тази крехка възраст.

# 547
Точно си мислех за последното момиче, Тайра.
Гледай хубаво и мисли, ако не искаш да се окажеш в положението на обсъжданата вече 2 теми американска кандидат-снаха. И на възраст сте еднакви, и с мерака за завиране при маминка, също. До нищо добро не води едно съжителство с родител, особено със свекърва. На твоята територия ти ще си си стопанка. Какво, кога и как ще правиш ще си е твоя работа и на мъжа ти, иначе просто няма как свекървата в един момент да не заскърца със зъби!
Да не говорим, че присъствието на трети до двама влюбени е толкова неудобно, натоварващо и пречещо.
Така че правилно си започнала да го придърпваш към себе си! Майка му ще се справи и сама. Особено докато е здрава и не много възрастна. Ако иска, всеки ден да минава/минавате да я вижда, ако й трябва фин. помощ, да помага, но живейте отделно. Точно по този въпрос дори и тук никога не е имало две мнения, въпреки непрекъснатите спорове за всичко друго.

# 548
  • София
Ако иска, всеки ден да минава/минавате да я вижда, ако й трябва фин. помощ, да помага, но живейте отделно. Точно по този въпрос дори и тук никога не е имало две мнения, въпреки непрекъснатите спорове за всичко друго.
В такива случаи аз казвам: "Нищо да не е на всяка цена". Фанатизмът не е добър съветник.
Ако някой ще изнемогва заради плащане на наем, временно бих го подслонила. Но се очаква, че той ще ми е благодарен и ще помага

Освен това ми се струва, че в Щатите съществуват много по-гъвкав и удобен пазар на труда. Но може да бъркам.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 14:28 от Cuckoo

# 549
  • София
Ами Креми си жали сина, защото парите ги дава той.

Това е голям проблем при българските майки. Какво има да му се жали на млад, здрав, пълнолетен човек? Взел е решение за живота си, да си носи последствията. Така човек става отговорен. Това го казвам не от позицията на сеирджийка и лалаща лелка, от позицията на леко потърпевша. Само дето на нашия хоризонт още няма кандидат-снаха, а се главоболя с родната си плът и кръв само.
Ние му подадохме ръка за помощ и подкрепа да си стъпи на краката, той пък я захапа за лакътя.  ooooh! Сега размахвам тигана и скоро ще има потърпевш  Crossing Arms

# 550
Права си, ако не смогваш под наем, отиваш при родители. Но пък тогава се съобразяваш с тях, не блъскаш като таран и не налагаш своето.
Но в конкретния случай (на Тайра), парите не са проблем по думите й. Какво тогава прави в къщата му, щом не живее сам, а с майка си в съседната стая!

ПП. Цвете, права си, но няма как да стане отговорен в къщата на мама, с парите на мама и под полата на мама. Че и гаджето (любовницата, по Салсиша) наврял там Simple Smile
Тя затова ги гони Креми, но както виждаме - сърдят се, обиждат се, но не се махат. Явно много добре знаят, че сами не могат да се справят. Защото сега ако внасят вкъщи по 300-400 долара на месец и лапат наготово, когато им даде мама (а мама със сигурност доста често дава Wink) и им тежи, като се отделят и 1400 няма да им стигат, а и кутиШките за ланча - все празни ще бъдат...
Щом са живели една година сами в друг щат и са доприпкали при мама, нещата са ясни.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 14:39 от птица

# 551
  • София
Това е голям проблем при българските майки. Какво има да му се жали на млад, здрав, пълнолетен човек? Взел е решение за живота си, да си носи последствията. Така човек става отговорен. Това го казвам не от позицията на сеирджийка и лалаща лелка, от позицията на леко потърпевша. Само дето на нашия хоризонт още няма кандидат-снаха, а се главоболя с родната си плът и кръв само.
Ние му подадохме ръка за помощ и подкрепа да си стъпи на краката, той пък я захапа за лакътя.  ooooh! Сега размахвам тигана и скоро ще има потърпевш  Crossing Arms
Радвай се, че няма снаха, защото на родната си плът може да отвъртиш и шамар, ако се наложи
Права си, и аз съм против нагласата на някои мъжки родители, че са длъжни да подслонят снаха, с подпис или без. И съответната нагласа на сина, че е в правото си да доведе приятелка, щом му се доиграе на семейство.
Все пак я разбирам донякъде, защото е преживяла доста премеждия с 2 деца. Тези допълнителни грижи оказват влияние, някак не ти дава сърце да го изриташ.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 16:24 от Cuckoo

# 552
  • ЯМБОЛ
Защо никъде не прочетох,как бащата реагира на всичко това?Не е ли редно да излезе със сина на една бира навън,да си поговорят по мъжки.Да попита за планове,перспектива,намерения за бъдещето?Или да събере всички около масата и да си поговорят откровено и открито.Ние няма да решим проблема на Креми в темата.

# 553
Ние с моят мъж сме отделно от родителите му, живеем в една къща с тях. Аз съм горе-долу на възрастта на въпросната девойка и за миг не съм си помислила, и не бих позволила свекървата да ме дундурка, да ми готви и чисти. Ние си купуваме храната. Готвя само за нас, но сме казали, че ако неговите родители искат могат да взимат, както и обратното, но до сега не се е случвало. Така се получава, защото на нас може да ни се яде нещо, пък на тях съвсем друго, иначе щяхме да си разпределяме кой кога да готви. Сметките ги делим на половина и няма проблеми.
Снахата на Креми според мен не я гони някаква депресия, а е типична кифла. Тя сигурно е свикнала мама така да я обгрижва и за това очаква същото, още повече, щом синът ѝ на Креми заявява, че не била слугиня. Ми като не е, да готви и да чисти той вместо нея. Дано по-скоро да се изнесат от там.
На мен също ми е интересно бащата какво мисли по въпроса?

# 554
... За мен, тя така си е пристигнала възпитана от мама- нищо да не пипа, а да чака да я обслужват.
Тя, че не е научена - не е, че не е възпитана - не е. Но тя поне е млада, много от фасоните, претенциите и поведението са обясними и донякъде оправдани с крехката възраст. Учудва обаче колко много жени на по 40 години разсъждават като нея, намират безделието й за нормално и го оправдават. Нищо чудно в подобна ситуация и те да се държат като нея - аз съм на гости, аз не съм им слугиня и няма да им пипна нищо!
А за готвенето - каквото може, това е готвело момичето. Картофките са си екстра меню. Тя сигурно друго и не знае Simple Smile С времето и ако има желание, ще се научи; ако няма, ще ядат готова храна и ще обясняват колко е хубаво. Стига пари да имат. Макар че за тази цел трябва и тя да започне за поработва нещо.
Година и половина съжителство не е малко време! Досега е трябвало да решат как ще живеят, как ще се издържат и въобще, какво ще правят с живота си. Само с цуни-гуни нощем, пилене на ноктенцата през деня и обикаляне на молчета вечер никъде не става Simple Smile
Те всъщност откога и откъде се познават? От България още ли? И тя как е дошла в САЩ? Ние по инерция решихме, че е на студентска бригада, но то може и с покана и въобще нещо друго да е. Да не са и нейните родители със зелена карта там?

Как изчислихте за 1/5 участие? Аз като смятам на тях двамата делът им е 1/3 Wink Много повече участие трябва да реализират влюбените гълъбчета в бюджета и поддържането на къщата.

Аз да съм на мястото на трофито, отдавна да съм избягала. Какво се оказа, готвела, ама не по нечий вкус. Пък оризът не бил хубав, манджите били с картофи, пък какво друго му готвела всеки ден на сина, което свекървата не одобрявала. Тя момата, ако е за нея си, сигурно ще кара и само на салата или калвото може - 20-годишна, поддържа се, внимава за количествата, които яде, ама трябва да задоволява кулинарните претенции на трима ящни и затлъстели мъже, плюс дете, което вероятно също е капризно, и да чисти и тяхното изцапано, щото не работела. Ами намери азиатка, която ще ти прислужва само срещу малко храна и подслон и ще изпълнява капризи. От трима възрастни мъже, от които единият е споменато, че се прибира в 5 следобед, толкова ли не се намери един свободен да сготви, щом не им харесват картофите?

Общи условия

Активация на акаунт