С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Като имат цели, не би трябвало да оставят сина си да работи по 6 часа на ден, щом очевидно изкараното не му стига, за да се изнесе. Ще работи повече, за да се разкарат и двамата, а вече той от своя страна да си се оправя с приятелката си.

Ами точно това се опитва да направи Креми, ама ето че не става, работата не им харесва, квартирата не им харесва... Най им харесва да им подгъзурчва някой.

# 676
Интересно, Салсиша, каква е според теб причината Креми да е злобна, грешна, ревнива и т.н.? За кеф? Щото няма какво да прави със свободното си време? Защо би си измисляла изобщо? Аз не виждам нито една. Сигурно от въртене на домакинство и бачкане на две места й остава много време за губене и е решила да си го запълни по този начин.

Според мен не е злобна, а озлобена от ситуацията. Защото нещата при детето и не се получават, както трябва и прехвърля това разочарование върху любовницата му.

# 677
Никой не ти е виновен, че си балама и цял живот се налага да обгрижваш възрастни хора, защото така си ги свикнала и единствено се надяваш новата бодра смяна в лицето на потенциална снаха може да те спаси от подгъзуването на големи хора. Не знам коя от вас, ако е снаха, би се навила на подобно нещо.

# 678
  • Варна
Чакай малко, какво точно не се получава при детето й? Че той си е супер! Има си дом, не седи гладен, не седи мръсен, работи, значи изкарва някой долар щом води мацето в мола, вечер си има кокона да му топли леглото, че и готина била, разправят. Какво повече да не му се получава? Той се чувства добре, ситуацията го устройва от всички страни явно, защото не личи да има амбиции за нещо повече. Няма за какво да злобее. Детето й си е устроило живота както му харесва.

# 679
Срамувам се,че забравям нещата,но да си призная, и аз бях на мястото на Креми докато завършиха, живяха и с гаджета и съм плащала без да питам за какво харчат.Единствената разлика е, че не са били у нас.Самостоятелни стават когато почнат да печелят.Излизат на 14 по квартири,но разходите са на родителите.
Това готвенето не на всеки  се удава-единия  готви, другия се прави,че готви ,повече  на сухо кара.
Прави  сте ,жените не са слуги ,ама и мъжете не са.Семейството не  е аритметика и сбор ,я цялостност и грижа, всеки допринася.Само кифлите  манекенки чакат  за всичко.
И някои неща дето се репчех, че няма да ми се случат се случиха.С времето се променят  и възгледите, та  да оставим Кремена на мира.

# 680
  • София
Аз ѝ се чудя защо се е нагърбила с цялото домакинство, при условие, че работи сигурно повече от мъжа си и синовете си, та чак до степен, ако се наложи да отстъства за известно време, да кара 20-годишна лигла да се грижела за един куп пълнолетни хора, които очевидно не го правят сами.
Защото има едно нещо, наречено разделение на труда. Всекидневното изхвърляне на боклука, ако е поверено само на мъжете, на какво се равнява - достатъчно ли е да им отпуснеш 2 сарми например? А някаква работа по къщата, която жена едва ли ще свърши сама, на какво се равнява?
Ако има кой да ми нареже това-онова и да събере и почисти след готвенето - ще готвя и ще пея. Точно това правят шефовете-готвачи.
След като си в къщи и може да си готвиш без бързане 3-4 часа, да чакаш някой да се върне гладен и тепърва да започне да готви нещо, от което и ти ще ядеш - не е добре. Затова казвам девойката да се разграничи изцяло, като е толкова ербап. Обаче Салсиша ме разкри - всъщност искам Креми да слага в устата на сина си, който е лузър, защото на 21 не е поне милионер.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 10:39 от Cuckoo

# 681
На 21  са още хлапета.Наистина си играят на семейство.

# 682
Чакай малко, какво точно не се получава при детето й? Че той си е супер! Има си дом, не седи гладен, не седи мръсен, работи, значи изкарва някой долар щом води мацето в мола, вечер си има кокона да му топли леглото, че и готина била, разправят. Какво повече да не му се получава? Той се чувства добре, ситуацията го устройва от всички страни явно, защото не личи да има амбиции за нещо повече. Няма за какво да злобее. Детето й си е устроило живота както му харесва.

Според нея, мамин мунчо мизерства и по-важното - ГЛАДУВА. И какво ли още не. Не знам, какъв и е точно проблема. Не ги иска, но ги приема. Приема ги, но ги гони. Уж. Но те са си още там. Иска децата да са самостоятелни. Уж. Но с доволство разказва, как другия брат се е отказъл да се изнася, представя това, като нейна лична победа.

Реално, няма за какво да злобее, нито да драматизира. Но факт, че го прави.

# 683
  • София
Аз ѝ се чудя защо се е нагърбила с цялото домакинство, при условие, че работи сигурно повече от мъжа си и синовете си, та чак до степен, ако се наложи да отстъства за известно време, да кара 20-годишна лигла да се грижела за един куп пълнолетни хора, които очевидно не го правят сами.

Ти все се чудиш, без да си прочела фактите.
Всички участват, изключая девойката и младоженека.
Когато Креми заминава, моли девойката да я замести.
Това е- в тая къща са свикнали да се грижат един за друг.
Но, като гледам, тук за някои "грижа за другия" е мръсен израз.

# 684
Нормално е на 20 да не им се зарива в битовизми и да ви кажа от личен опит, повечето 20-25-годишни не са лепнати за печката и предпочитат да ходят насам натам, да спортуват и тн, а не да домакинстват. НО това е ОК, ако си живеят отделно и те си преценяват колко мизерия им пречи и колко може да се приеме. Като си при родители се съобразяваш с техните нива на поносимост, които обикновено са много по-ниски и това си идва с възрастта, когато вече слагаш домашния уют като приоритет пред беснеенето. Аз си спомням като бяхме при майка ми - никой не е седял в секси поза на дивана целодневно. Тя работеше, той работеше (и внасяше пари за сметки и храна), аз учех бакалавър и поработвах, всеки нещо върши, поне нашата част сме гледали да е чиста и не сме оставяли след себе си планини от чинии и боклуци в очакване "мама да си дойде". После като излязохме под наем сме му отпускали края тук таме и не сме се престаравали, но тогава сме "дразнели" само себе си, не друг потърпевш.

Че сина си има големи минуси (аз смятам, че му куца уважението към собствената му майка) - да. Че може би тя е виновна, бъркайките във възпитанието му - пак да. Ама все пак не може една майка да се бие по главата с тиган цял живот за това, че детето й не е излязло прекрасен и перфектен млад индивид. Камо ли от жени с малки деца, които не знаят какво ще излезе от техните деца в крайна сметка. Всяка майка се старае да възпита стойностни хора, но в уравнението влизат и много странични фактори. Жени си обичат децата убийци и престъпници, вие й начуквате канчето защо жали сина си, чието основно прегрешение е, че е малко мързелив, ама все пак ходи на работа и носи някакви пари.
Както и да го погледнем, всеки в тази сглобяема къща има някакви задължения (включително малкото дете) с изключение на девойката. Сега, на 20 едва ли се очаква да стане домакинята на дома и как беше? - да гледа 5 зрели индивида, но нищо не й пречи от време на време да подхваща нещо, за да облекчи останалите (или дори само мамин златен) и поне да не оставя мизерия след себе си. На мен ми направи лошо впечатление, че е отказала работа, която все пак носи някакви доходи. Да, чистенето по къщите едва ли е особено престижно за една кифла, ама така е като нямаш образование и не можеш нищо. Тя е дошла буквално на отглеждане. Не иска да работи, иска да бъде "гадже". Ама това не е професия или, ако е, то работи при по-богати мъже, които могат да си позволят да си издържат мацка трофей.

# 685

Жени си обичат децата убийци и престъпници, вие й начуквате канчето защо жали сина си, чието основно прегрешение е, че е малко мързелив, ама все пак ходи на работа и носи някакви пари.

Ами ... жена на тази възраст, с такъв опит, си е за начукване на канче, че не може да се справи, като минимум, с това, КОЙ и как ще живее у тях. За хвалене ли е? Мъченица ли да я направим? Че сигурно аз съм напъхала у тях тоя и оня. И то някаква 20 годишна, хвърчаща, нито са семейство със сина и, нито нищо. Голяма драма.

# 686
  • Варна
Оф, Салсиша, спри се накрая. Дискусията е сравнително нормална, ако и да се получи по-дълга от обикновено, но ти изпадаш в такива крайности, че няма накъде повече. Тъпчеш на едно място с някаква истерична упоритост.

# 687
Оф, Салсиша, спри се накрая. Дискусията е сравнително нормална, ако и да се получи по-дълга от обикновено, но ти изпадаш в такива крайности, че няма накъде повече. Тъпчеш на едно място с някаква истерична упоритост.

В какви крайности точно изпадам?

# 688

Жени си обичат децата убийци и престъпници, вие й начуквате канчето защо жали сина си, чието основно прегрешение е, че е малко мързелив, ама все пак ходи на работа и носи някакви пари.

Ами ... жена на тази възраст, с такъв опит, си е за начукване на канче, че не може да се справи, като минимум, с това, КОЙ и как ще живее у тях. За хвалене ли е? Мъченица ли да я направим? Че сигурно аз съм напъхала у тях тоя и оня. И то някаква 20 годишна, хвърчаща, нито са семейство със сина и, нито нищо. Голяма драма.

Малко й е пипкава ситуацията, ако иска да излезе от нея в добри отношения със сина си.
Да ги изгони (което би било нормално) значи да рискува да скъса връзката с него напълно.
Тя им намеква твърдичко да се изнасят, но те си правят оглушки.
Намерила им варианти за квартира, ама не искат.
Остава да дръпне сина си и да му обясни со кротце со благо, че много го обича и иска да го види самостоятелен и отделен. И да се надява да зацепи този път.

# 689
  • Варна
Веднага ти давам пример от съвсем скорошен твой пост. Номер 682 май. Натъртването с големи букви, макар че изобщо не гладува момчето. Никой в тая къща не гладува, явно хладилникът е пълнен и то не от младите, а от старите. Въпросът е някой да си извади ръцете от мястото, където слънце не огрява, и да си наготви. Но никой това момче не го е вързал с вериги и държал гладно. Другите ти постове няма да ги гледам даже. Креми била злобна и ревнива. Както се изясни - няма от какво да бъде такава. И още, и още.

Общи условия

Активация на акаунт