С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 120

И като че ли обвиняваш нея за неговата незрялост.

Е, много ясно. Той докато е бил сам, му е подгъ*увала, но сега понеже вече не е в топ листата му, друга се е появила, е решила да го накаже. Като бонус - другата е мърла.

С лек селски дъх ми е - "Щом си се събрала със сина ми, той е твоя грижа" ... така се отглеждат мухльовци. Винаги са нечия грижа.

# 121
  • Fort Worth, TX
Краси, здравей.Когато ме помоли да ги приютя за малко им отворих вратата и ги приех на драго сърце.Аз не съм някакво животно.Помолих ги да подържат къщата ни.Аз работя като  изоглавена.Няма ме по 9-10 часа на ден вкъщи.Има седмици , в които дори по 15 часа ме няма дори и в събота така както ще бъде тази седмица.Момичето не работи.Когато аз готвех винаги и за тях, ама винаги съм правила и за нея от нещата, които знам че харесва.Какво ако сготви на седмицата една или две манджи за всички.Никога не съм забранявала достъп до нищо.Не съм от тези дето тропат с краче и казват тая вилица тук ножа там.Онзи ден бях правила пиле с ориз.Младоженика много го харесва и лапа като луд.Най накрая се изцепи, че тоя ориз дето те си правят е гола вода.Казах й ако има желание ще я науча как да му го прави.Те слагат вода блъскат ориза и това е аз си трая да се оправят.И да гладен ама много е гладен за нормална храна щом беше изял на брат си спанака с ориз миналата седмица дето му бях оставила./мрази спанак/

# 122
Какво общо има работенето, с манталитета, че сина ти е нечия грижа, само, ако може да обясниш.

Защо не му покажеш на него, как да прави ориз, ами на нея? Ти собственото ти ненаучено на нищо, чуждите си тръгнала да приютяваш и възпитаваш.

# 123
Дрън, дрън! Ще лежиш на дивана по цял ден, гледайки телевизия и ровейки в нета, без да си изчистиш поне стаята и банята, опереш гащите си или сготвиш нещо за себе си и мъжа си, а защо не и за всички останали, щом не допринясаш с нищо друго в този дом. Щото видиш ли, си поканена от синчето в къщата на майка му и се чувстваш на гости...!? Гостито, скъпи мои, е от ден-два до седмица. Повече от това обаче е живеене в къщата, което предполага всеки да има някакви отговорности и домакински задължения. Да не говорим, че дори и при гостуване, възпитаните хора си размърдват задника да помогнат с нещо - дали да напазаруват нещо, дали да измият чиниите или сготвят някоя вечер.
А граници имаш право да поставяш, когато си независим финансово, живееш отделно и се оправяш сам. Като чакаш на мама и татко да те дундурят, теб и женичката/мъжлето ти, поставянето на граници довежда да една старшинска зад врата и изритване на широкия друм!

# 124
  • Fort Worth, TX

И като че ли обвиняваш нея за неговата незрялост.

Е, много ясно. Той докато е бил сам, му е подгъ*увала, но сега понеже вече не е в топ листата му, друга се е появила, е решила да го накаже. Като бонус - другата е мърла.

С лек селски дъх ми е - "Щом си се събрала със сина ми, той е твоя грижа" ... така се отглеждат мухльовци. Винаги са нечия грижа.
,
Ами селянка съм да и плюс това живея в най-селския щат изобщо не го отричам.Само дето нещо не ми се връзват някои неща.Мама да готви, чисти а трофи да си оправя ноктите и екстеншъните.Те са се взели да се оправят.Като вземе да ми плаща за хоускиипинг ще лъскам без да мъркам.

# 125
Какво общо има работенето, с манталитета, че сина ти е нечия грижа, само, ако може да обясниш.
Абе, хич не им е мястото там, щом са решили да си играят на семейство, да си се грижат кой как може един за друг. Не и е работа вече на Кремито да им подгъзува. Ама тя е добричка, на моите няма през умът им да мине да доведат някоя и да чакат да ги дондуркам. Ама аз съм си голямо зло куче, което си пази къщата и те го знаят.  hahaha hahaha hahaha

# 126
  • София
Кремито, прочетох ти последния пост и много ми хареса решението, чак след това ми стана любопитно какъв е казусът и се зачетох в стари съобщения: ами... Звучиш като типична свекърва на моменти. Принцес не сготвила за сина ти, принцес не сготвила за всички (перифразирам). Някак оставам с впечатлението, че щом синът ти не е твоя грижа, трябва да е нейна, а къде е той в ситуацията? И като че ли обвиняваш нея за неговата незрялост. Ето просто още една гледна точка: ако временно съм поканена от партньора ми да живеем в дома на майка му, бих очаквала той да очертае границите на права/ задължения.  И през ума ми не би минало да готвя за всички обитатели на къщата, честно, още по-малко - от храна, която не е купена от мен.  Или пък да поемам домакинството като за двама  със синът сме двойка), само, защото аз съм жената. Бих се чувствала по-скоро като на гости, като бих очаквала партньора ми да поема по-голяма част от отговорността,а защото той си е в свои води, в собственото си семейство.
Явно и двамата с девойката са много млади и неопитни, но си им дала първия урок по самостоятелност.

Чета и си мисля- значи, поканили са те в Америка в къщата си на гости, нищо че си нелегално там.
Отделили ти хапартаментче с удобства, ама забравили да ти зачислят слугиня?
И на работа не ходиш, ама не намираш за нужно да поемеш домакинските задължения само защото си жената във връзката?
А, защото си търтейчето във връзката?
А, защото с месеци висиш в къщата на хората?
А, защото "милото" ходи на работа и някак няма как да ти сготви и измие чинийката на обяд?

# 127
  • Fort Worth, TX

Защо не му покажеш на него, как да прави ориз, ами на нея? Ти собственото ти ненаучено на нищо, чуждите си тръгнала да приютяваш и възпитаваш.
Грешка.Сами ми се натресоха или като ми казаха че са си купили билети трябваше да ги оставя да спят на ливадата, а?От кумска срама драга/и бих си размърдала гъза с риска да си счупя маникюра.

# 128
  • при късмета
Това не е вярно. Сина на Креми се беше отделил за доста време. Връща се с гадже у тях. И очаква майка му да го издържа и гледа, че и жена му. А, тя междувременно е обяснила.
Щом като се е отделил се е справял и изведнъж започва да не се справя сам, тези му мисли не е чудно да са насадени от момата. У сина ѝ има голяма промяна, като я чета. Двамата с брат му бяха дори сами тук известно време, след като те заминаха и се справяха. Отидоха при тях доста време след това.

Креми, знаех си, че ще се оправиш, изобщо не съм се съмнявала

# 129
Кремито, това, което ми направи впечатление е, че на сина ти му харесва ориза ти, а ти се обръщаш към девойката, за да научиш нея как да МУ готви ориз. Подчертаващ, че и тя яде, когато готвиш - то само това остава, да сипеш на сина си, а на нея - не. Оставам с усещането, че не си доволна от тяхното участие в домакинските задължения като двойка, но задължения, които девойката не е изпълнила.
За останалите неща като цяло съм съгласна с останалите: не е нормално да чакаш някой да те издържа, изхранва, бейбиситва. Но добрия урок е даден. Много ми харесва приказката за Неволята.

# 130
  • Fort Worth, TX

Защото все си мисля аз , че след като са се събрали двама човека те са си отговорни един за друг.Всеки би трябвало по някъв начин да допринася за нещо си в семейството.Защото той многократно ми е казвал да й кажа и покажа на нея как го правя смотания ориз.Колко според теб отнема да се направи едно пиле с ориз.Явно не знаеш.С варенето на пилето и задушаването на зеленчуците 1 час , а да и не е нужно да му баеш и висиш нон-стоп.Обаче явно аз съм супер консерва мислейки, че да сготвиш , да се изпереш и подържаш  комфорта в семейството са нормални неща.Много съм задръстена явно и трябва да оставя банята да стане черна, мивките да преливат от чинии и да се плюскат сандвичи и пици обаче никой да не е притесняван с нищо.

# 131
Скрит текст:

Защото все си мисля аз , че след като са се събрали двама човека те са си отговорни един за друг.Всеки би трябвало по някъв начин да допринася за нещо си в семейството.Защото той многократно ми е казвал да й кажа и покажа на нея как го правя смотания ориз.Колко според теб отнема да се направи едно пиле с ориз.Явно не знаеш.С варенето на пилето и задушаването на зеленчуците 1 час , а да и не е нужно да му баеш и висиш нон-стоп.Обаче явно аз съм супер консерва мислейки, че да сготвиш , да се изпереш и подържаш  комфорта в семейството са нормални неща.Много съм задръстена явно и трябва да оставя банята да стане черна, мивките да преливат от чинии и да се плюскат сандвичи и пици обаче никой да не е притесняван с нищо.

Колко отнема ми е пределно ясно, но не ми е ясно, защо не научиш мързеливия си, нагъл син, който ти носи повлекани в къщи, да си го прави сам? С какви претенции си към повлеканата, след като сина ти е същия мързел и мизерник?

Така по-ясен ли е въпроса, или не достатъчно и пак ще ми опишеш някоя технология за приготвяне на пиле, само и само да не отговориш?

Той бил казвал ... ми с тоя ориенталски стил, когато мъжа казва, нищо, че е 20 годишен келеш и женските изпълняват - ще му слугуваш и песен ще пееш. Ти така си го научила. И продължаваш да го толерираш. Казвал бил, въшльото ... То освен с такава, с друга няма как да се събере, кой ще го изтърпи, толкова некадърен, че и казващ, на нищото отгоре.

# 132
  • Fort Worth, TX
Отговарям веднага.Той излиза в 7 и се прибира в 5.Аз излизах в 12 и се прибирах в 10.От утре излизам в 3 и се прибирам в 11.30..Дори ще имам дни в които излизам в 7 и ще се прибера в 11.30 вечерта.Той работи и в събота, след като си дойде си бият камшика и да ги няма.В неделя спят до 11-12 пият кафе оправят това дето трябва /трева и баня днес/и пак камшика по моловете и други развлечения.Жена му не работи и си е постоянно вкъщи ето затова.

# 133
Именно, идеята, че жената е длъжна да сготви вечерята, да изчисти, е консервативна. Срещу това от поста ти роптая, Красито. С другото съм съгласна. Не е нормално да умираш от глад, да тънеше в мръсотия и да не изкарваш пари. Явно и синът ти, доскоро отглеждан и обгрижван от теб (разбира се, че всяка майка се грижи за децата си) е попил тоя модел, само дето не го е съгласувал с избраницата си. Ще се оправят младите, нали сега им се дава самостоятелност.

# 134
Мързеливият и нагъл син все пак ходи на работа, докато мързеливата и нагла повлекана лежи по цял ден в кревата и нито пари печели, нито работа върши. Не става така! Щом не внася пари в семейния бюджет, ще вари пиле с ориз и пушек ще се вдига Simple Smile Като започне и тя работа и е ангажирана по цял ден като него, вече могат (и е редно) да си разпределят домашните задължения. Как ще си го направят и кой модел ще си изберат вече си е тяхна работа. Но модел "аз лежа, а майката на гаджето ме издържа, чисти ми и ми готви", просто няма.

Общи условия

Активация на акаунт