С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 007
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
За мен "скука" и "книга" се изключват взаимно. Но отказвам да се учудвам, че има хора, за които двете понятия могат да стоят в едно изречение.
Както и отказвам да се учудвам, че има хора, според които един нормален мъж не може да превърне мястото, в което живее, в дом.

Абе не ставам за живот в Анадола и това е положението.

Не познавам аз мъже да тръпнат от мисълта какво перденце да си купят, къде каква възглавничка да сложат, каква саксийка да забодат в някой ъгъл.

Това е the final touch и не- мъжете не го умеят. Поне тези с хетеро-ориентация.

А за книгите - не те ли заболява Д-то да лежиш дни наред с книга? Колкото и книги да имам на разположение, колкото и да са интересни, то не става САМО това да правиш.

# 331
Не съм против еманципацията - освен крайните и прояви като непризнаването и на физиологичните различия. А те неименуемо водят и до емоционални, психологични . Обаче никъде тя не допринася за укрепване на семействата - нито в Анадола, нито в Европа.
  В мюсюлманските, африканските страни, Индия - когато една жена роди дете е закон да и се осигури помощ - прислужница , сестра, роднина.  И тази помощ не е за 20 дни, а продължава с години. Който чете , има го в книгите. Аз съм го виждала наяве. В Европа , по специално знам за Англия също е било така някога. Така, че и в Анадола са наясно, за разлика от много мъже в България, че гледането на дете не е почивка. И че домашната работа си е работа . Начините да осигурят помощ на жената не са чрез еманципация обаче. Но търсят начин и осигуряват, въпреки, че ние имаме други представи.  А и традициите , специално у нас са различни - разчитало се е на бабина помощ. Сега на мъжова - но това си поражда конфликти, а някъде семейни войни направо.

# 332
  • София
За мен "скука" и "книга" се изключват взаимно. Но отказвам да се учудвам, че има хора, за които двете понятия могат да стоят в едно изречение.
Както и отказвам да се учудвам, че има хора, според които един нормален мъж не може да превърне мястото, в което живее, в дом.

Абе не ставам за живот в Анадола и това е положението.

Не познавам аз мъже да тръпнат от мисълта какво перденце да си купят, къде каква възглавничка да сложат, каква саксийка да забодат в някой ъгъл.

Това е the final touch и не- мъжете не го умеят. Поне тези с хетеро-ориентация.
И аз не тръпна от такива досадни мисли. Добре че повечето възрастни около мен не робуват на тези роли, а се съобразяват със собствените си нагласи и предпочитания.

Е, разбира се, че не може по цял ден да се чете – излизам с приятели, с мъжа ми и сина ми...

Ананас, аз нямах помощ, когато родих, но не се е налагало, защото другият родител си гледаше детето заедно с мен. Първо си взе 15-те дни, които му се полагат, след това си взе още отпуска и така се получи доста добре.

П.П. Извинявам се за отклонението, темата е за свекървите.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 10:12 от milenaka

# 333
  • Варна
Нищо не ме заболява мен. Изкарах почти целия август на дивана вкъщи, с книга и филмчета. Голям кеф.

# 334
Сигурно и на Креми снахата е такава извисена.

# 335
  • MI
Какво я нападнахте Кремито, тя си каза че знае че и синът й не е стока. От двамата обаче по-нагла остава кандидат снахата, защото И не работи. Просто е, толкова дълго стоене НЕ е гости, а и на гости ако е за над 2 дни няма да търпя някой да вмирисва тоалетни и да развъжда мухъл вкъщи. Хич не ме интересува пола му и чие 'дете' бил, ще има бой по канчето и да ходи да си мизерства у тях. Хайде, мерси, ще търпя пълни мизерници щот не сме в Анадола. Още повече, че щом останалите от домакинството си имат задължения, надали проблемът със сина е точно във възпитанието. Някак не ми се вярва да е възпитавала двама близнаци по различен начин.

А дългото лежане и седене не е полезно, та ако ще с книга да е. И до хемороиди води понякога. Grin

# 336
  • София
И мен нещо не ме заболява от четене и гледане на филми, но на чуждо място не бих се излежавала нонстоп. Като си в собствената къща - може да не пипаш с месеци.

Кремито, бих те посъветвала да говориш и със снахата. Това не харесала, онова не харесала - да не би тя да ги плаща. Хвани и двамата и питай и нея какво мисли - дали и кога ще се изнасят. Ако синът ти застане твърдо срещу теб, какъвто е златният форумски стандарт  Mr. Green - явно е дошло време разделно.

# 337
Ами никой не я кара. Тя си е решила да ги търпи, да не е влязла със взлом там мърлата ...
И тя отказва да търпи вече. Затова е взела и мерки.
Доколко ще са ефективни и кой ще клекне пръв, само времето ще покаже. ✌️

# 338
  • София
80% от форумните жени си дундуркат мъжете, а сега се нахвърлят на Креми, че иска да прхвърли грижата за сина си на снахата. Така се възпитават синове на днешно време, пък и не само. Имам колежка, дъщеря ѝ пълнолетна, ще завършва 12 клас. Ми принцеса отвсякъде. Когато аз карам сина ми тинейджър да си оправи стаята и да пусне прахосмукачка, същата тази маминка ми обяснява, че нейната дъщеря нищо не прави. Защото това е къщата на мама и в нея само мама готви, чисти и пере. Дъщерята като си отиде в свой дом, тогава щяла да се вихри.
Дали пропуснах италианското кръщене? Simple Smile

# 339
 Аз пък мисля, че не трябва да се навираме по чуждите къщи и възпитания. На възпитанието плодовете се виждат след много години. Да се биеш в гърдите с 3 г. дете , колко правилно го възпитаваш е смешно. Всеки има право да си прилага концепциите в своята къща. Аз видях как най-различни , противоположни често родителски теории се провалиха. До среда ли е, до човек ли е - може да се предполага.
  И аз споменах , че съм гледана като Богданка - пък пера, готвя , както споменах много години. Глезих си децата - не са глезльовци сега. Не само мое мнение. Излязоха от дома на 18 и без да са чистили и готвили, не умряха от глад и зарази.  Справят се по-добре от много деца, от които в детството се изискваше много .

# 340
Че кой е отишъл да се навира някъде? Те сами се оплакват в темата /която изобщо НЕ Е за свекървенски неволи/, какво трябва да си извадя батерията ли, че да не им се навирам в къщата?

# 341
  • MI
Всеки има право да си прилага концепциите в своята къща.
Именно, включително Кремито. Гаджето на сина й не е в своята къща и трябва да спазва концепциите на Кремито или да си намери собствено жилище. И пак казвам, каква е връзката на възпитанието, като близнака на сина-мизерник чисти и участва в домакинската работа? Или единия близнак са го глезили, другия са го юркали?

# 342
  • при късмета
  А и традициите , специално у нас са различни - разчитало се е на бабина помощ. Сега на мъжова - но това си поражда конфликти, а някъде семейни войни направо.

Сериозно ли смяташ, че очакването на помощ от мъжа в едно семейство, неминуемо води до конфилкт? Че от кой да я искаш тази помощ, ако не от него? Иначе за какво са ни тези мъже?

# 343
  • София
Това и мен ме впечатли. Защо единият си чисти и оправя къщата, а при другия – мръсна баня, мухлясали кутии за храна и какво беше още? Как така човек, който е свикнал да си чисти къщата, допуска това?

А и традициите , специално у нас са различни - разчитало се е на бабина помощ. Сега на мъжова - но това си поражда конфликти, а някъде семейни войни направо.

Сериозно ли смяташ, че очакването на помощ от мъжа в едно семейство, неминуемо води до конфилкт? Че от кой да я искаш тази помощ, ако не от него? Иначе за какво са ни тези мъже?
Да, ако мъжът ми не си гледаше детето, от моя страна това би довело до сериозен проблем. В крайна сметка аз съм избрала той да е човекът, с когото да създам семейство и да отглеждам дете, не с някоя от бабите, лелите...

# 344
Всеки има право да си прилага концепциите в своята къща.
Именно, включително Кремито. Гаджето на сина й не е в своята къща и трябва да спазва концепциите на Кремито или да си намери собствено жилище. И пак казвам, каква е връзката на възпитанието, като близнака на сина-мизерник чисти и участва в домакинската работа? Или единия близнак са го глезили, другия са го юркали?

Той се "включи" в почистването, по принуда, по средата на дискусията. Никой не чисти, освен нея, очевидно ...

Общи условия

Активация на акаунт