Любители на кучета - 85

• 31 761
  • 798
  •   1
Отговори
# 765
Т...Казах ли ви треньорът какво ми каза, кои са най-послушните кучета? Grinning Тия на клошарите. Защо - защото кучетата вървят след тях, пазят ги и внимават да не ги загубят, а не обратното.
Това ме впечатли в едно руско клипче - Кучето трябва да се притеснява да не ви загуби,а не вие него. Откак на ваймаранера почнах да му се крия зад дърветата,като избърза напред и да се оглежда и притеснява,вече на всеки завой се обръща да ме види и се връюа.Но то си е и до куче,има такива пердета.....

# 766
  • София - Рим и обратно
Моята беше така като малка, та допреди месец-два - не ме изпускаше от поглед. Ходи, където ходи и на всеки 2 мин ни проверява къде сме. А сега нещо е оперила гребена и ходи сама "на лов". Ама после забравя и се паникьосва, като установи, че ни няма никъде. Пристига с 300 след някакво време, запъхтяна, с пяна на устата и с ококорени очи от ужас.
Посс, има чувствителни кучета, при които боят има обратен ефект. Моята е такава. Сдухва се и от повишаване на тон и почва да не идва, когато знае, че ще има бой и скандал, което ме плаши повече.

# 767
Аз съм с такова, от тия с пердето, въобще не и пука крия ли се, не се ли крия, къде съм, що правя. Ако види, че ме няма хуква даже някъде, където знае, че по принцип не може/има последствия.
Боя го забравя точно в рамките на 10-мин, да не казвам, че съм я шамарила за два-три пъти на една разходка за едно и също нещо. Всъщност ставаше въпрос за една друга бигълка, която скачаше да хапе настървено, да, с провокация, ама пък аз им шаря дупетата и на двете и съм чиста.
Добре, че и другия стопанин не ме гледа кръвнишки като го правя, ама тук правете разлика - шляп, шляп по  дупето не значи песници в муцуната. Има бой и Бой, става въпрос за възпитателна цел, а не за наказване.

# 768
  • София
Така де, правя разлика.
Ама моята е баш както Кафе казва, само като знае, че е направила беля и ще и се карам и неще да дойде.
Затова и уточних, че не съм я шамарила досега, не е като да има повод да се страхува истински.

Ама това не и пречи да си прави белите де, страха идва постсвършенобельом. Как пък не се сети веднъж, че после ще и се карам, ми като си начеше крастата и тогава се сеща и ме избягва, та още повече ме нервира.
Докато сколасам да и сескарам за белята, тя ме накарала да я гоня и да я примамвам и отишъл момента.

# 769
Нашата Роузи също се настървява да хапе и драска, особено детето. Като е клекнала дъщеря ми, започва да ѝ скача по гърба и да ѝ хапе косата. Като се наведеш към нея, скача да ти гризне носа. Ако не се дръпнеш навреме, си заминал. Smile Смятам да пресека това, но детето хич не ми помага. Оставя се да я хапе, даже я провокира и сама си вре ръката в муцуната ѝ. Като се скараме и накажем кучето, ходи да го взема и да го лигави. После почваме да се караме на нея и се обърквам на коя съм по-ядосана. Абеее, лудница е някаква. Не знаех номера с обръщането на кучето по гръб. Така ще действам вече. При детето дали ще действа? Stuck Out Tongue

Искам да науча Роузи на някои команди. Засега най-много да си отива на мястото, ако сгафи или прекалено досажда. Моля за съвет! Hands Pray Също и на "долу", за да слезе от дивана или за да спре да се изправя на 2 крака, за да я взема. Имам чувството, че прекарва по-голямата част от вечерта изправена на 2 крака, като цирков пудел, вечно просеща внимание.

Довечера сме на 3-та ваксина. След 10-ина дни започва извеждането и ученето на нови неща. Никаква дрешка не става на нашето джудженце и ще трябва да пригодим някой вълнен чорап. Страхувам се да не я простудим, но също и да не я изнежим. И още милион неща ме притесняват, но да не ви занимавам.

# 770
Може да пробвате с дрешка на детето или ръкав от пуловерче. Аз на нашата в началото така й пригодих едни бебешки бодита,а и от едни поларени панталонки на детето,които й бяха омаляли. 😃

# 771
pip4i, най-важната команда и първата, която трябва да я научите според мен е "не". Схване ли не-то, после е леко.
Пос. в такъв случай се обръщай и тръгвай в друга посока, след като е сгафила. При мен върви, ако не е с друго куче. Викам я веднъж, два пъти, ако не дойде се обръщам и тръгвам, без да я викам, без да се моля и пеня, ходя с бавна крачка и не се обръщам.

# 772
pip4i, най-важната команда и първата, която трябва да я научите според мен е "не". Схване ли не-то, после е леко.
Нея вече започва да я схваща, но избирателно. Като кажа "не" повечето пъти се отдръпва, после пак отива и така по няколко пъти. Като малко детенце направо. На ММ "не"-то най се чува. Май него си прие за авторитет и го чува най-лесно. Също и най-много му се радва като се прибере. И мен ме чува, но не винаги от първия път и с малко повече "скръцване".

Anyyyone, нещо такова ще е.

# 773
  • София - Рим и обратно
Точно така й текат асоциациите и на мойта - КАТО направя белята, ще ям бой и ще ми викат. А не - няма да го правя, за да няма проблеми. От друга страна, вкъщи е схванала идеята така - щом има хора вкъщи, не пипам нищо, ако съм сама - тършувам и ям де що намеря.

# 774
  • sf
Два пъти съм го била , и двата пъти за пресичане на булеварда. Добре,че беше неделя сутрин и нямаше коли. Откачих тогава.

# 775
pip4i, насочвайте вниманието другаде, като кажеш "седни", това не значи "на място", те приемат командата моментно, изпълняват и после продължават нещото си дето вършат.
Аз ползвам "слез" и при последващ опит да се качи "не, в леглото".
Това щото хем и даваме да се качва на леглото, хем я сваляме, ама то това нашето луда работа..

# 776
  • В страната на бурите
Пуснах тема, но ще питам и тук с голяма молба за съдействие. Моля за препоръка за фирма, която се занимава с разходки на кучета (или отделен човек) от който сте доволни. Другата седмица ще трябва да пътуваме за 2 дни, имаме близък, който гледа кучето ни, но му се случи нещо непредвидено и няма физическа възможност. В общи линии сме в доста неприятна ситуация.  Трябва ни съдействие за 3 разходки  за по 5-10 минути буквално по улицата около нас (в центъра на София) за да му е познато и спокойно (обикновено го разхождаме доста повече), но кучо е доста страхлив,  понякога дърпа и трябва да е човек с опит и сила (въпреки че аз го разхождам без проблем, а не съм от най-силните).  Много ми е притеснено, защото досега не сме го поверявали на друг човек. Хотелът за кучета не е опция.
Кучето е лайка, северен нрав.

# 777
Хибискус, то и нашето положение с дивана е луда работа - хем даваме, хем не даваме. Не даваме, когато се храним и когато го разпънем и постелим за сън. Когато просто седим на него или полегнем за почивка, тогава може. Знам, че го объркваме така хайванчето, но засега работи, понеже не настоява. Като оправим за сън и изгасим, сама си се намества в кошарката и не нахалства да идва при нас. От няколко дни вече сама успява да се качи на дивана и ме притеснява да я оставям на него, за да не вземе да го опикава. Уж вече си знае пелената, но все още има спорадични инциденти на други места. А и още се страхува да слиза сама. Доста време тъпче на едно място докато се реши да скочи, много е смешна. Smile

А за командите не знам дали го обясних правилно. "На място" искам да я науча да си отива в кошарката, когато прекалено досажда. Най-честият пример - учим с детето и тя започва да драпа по стола, да се качва или да се заиграва в краката, скимти да я вземем. Тогава искам да я изгоня да си ходи в кошарата и казвам "на място", а тя седи и гледа умно. Отивам, показвам къде е "мястото", клякам, приканвам и ако дойде, ще я похваля, наградя, а тя не идва. Като я взема и я сложа вътре - излиза. Това ми е зора. Дано да не досаждам. Преди не припарвах до този подфорум, а стана така, че вече почти съм зарязала другите теми, в които участвам и се подвизавам само и единствено при вас и вашите пухчовци. Kissing Heart

# 778
  • София
Оооо, Кафе, нашите са сестри по душа и характер, значи. Баш такова  домашно послушание практикува и моето диване.

# 779
Чета ви момичета, но все се чудя - някоя да има проблем с куче, което е във възраст, в която се прави на мъж на всички останали напознати кучета? Моят убавец се големее явно и от известно време не спира да лае по всяко куче, с което се размине..няма женски,мъжки,малки,големи,едри, дребни - всичко ,което не познава, бива облайвано...Карам му се, наказвам го (не го бия), спира за малко..до следващото куче,което види. За пояснение - на 10 месеца е сега,ама е бая куч вече, мина 27 кг..

Общи условия

Активация на акаунт