Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 36 040
  • 811
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Винаги съм имала ключ и достъп до наетия мой имот.
В договора е записано, че ако се наложи смяна на патрона/счупен напр./ са длъжни да ми кажат и веднага да дадат ключ. Никога не съм влизала без наемателите да знаят. Единия ми имот е до работата ми и с предните наематели имах доста проблеми по този повод.Бяха 2 млади момичета и редовно ми звъняха с молба да проверя дали са изключили ютия, печка, преса и др. Беше ми писнало да търча постоянно. Накрая ги накарах преди излизане да правят снимки на ел. уредите с телефон за да са спокойни. Сегашните са момчета и явно не гладят и не готвят. С тях сме се разбрали да ми оставят наема в кухнята. Уговаряме се по тел. предната вечер. Не обикалям по стаите, не отварям хладилник и шкафове.
Диди, какво да им крада? и те имат лаптоп, телевизор и ел. уреди - аз също.
Нали ако нещо изчезне са наясно кой друг има ключ и е заподозрян.

# 376
  • Варна
Еми да - ти си бял човек и няма да тръгнеш да ги крадеш, но и няма да влизаш тайно в имота, нали?
Тайно влизат крадците по принцип. Пък и има хора, които и за 5 лв ще се изложат и ще крадат.

# 377
Не е сериозно да си мислиш, че наемодателят ще те краде. Все пак си е сложил той главата в торбата с цялото си имущество. Само печката е 100 пъти по пет лева Simple Smile и аз съм против да се влиза без знанието на наемателите. И понеже съм ходила на огледи в някакви дупки - давани под наем. Хем вътре разхвърляно, хем собсгвеничката, която не живее там, си изпуши една цигара и я загаси в мивката. Но пак казвам - бяха страшни дупки.

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 06:34 от dreamingfly

# 378
  • Варна
Не е сериозно да си мислиш, че наемодателят ще те краде, но също толкова не е сериозно наемодателят да си позволи да влиза тайно в квартирата. Не съм попадала на такива, слава богу, но гал попита.

# 379
Не е сериозно да си мислиш, че наемодателят ще те краде, но също толкова не е сериозно наемодателят да си позволи да влиза тайно в квартирата. Не съм попадала на такива, слава богу, но гал попита.
На Гал случая е по-особен. Все пак хазяйката й си е позволила да направи незоконно преустройство по най-наглия начин., че й го отдава под наем. Т.е. за мен тя вече е доказала, че е дива и от нея всичко може да се очаква.

# 380
Никой нормален човек няма да тръгне да влиза тайно в имота когато наемателя го няма.
На Гал ситуацията е специфична, аз не бих изтърпяла и ден в тези условия.

# 381
  • Варна
И аз също. В началото я съветвах да изтърпи ремонта, но явно това е най-малкия проблем.

# 382
  • София
Ох, вие се чудите кой и защо би влизал в имота, но знаете ли как ми се реве сега като бременна как като минавам покрай нашия апартамент, който е близко до голям парк, в който няма кьорава тоалетна и все си мисля как мога да им звънна на вратата, че да ме пуснат в тоалетната Smile
Добре, че има заведение наблизко та досега не съм се излагала така пред наемателите Smile

# 383
Като бременна си правех маршрут с тоалетни по пътя. hahaha
Те хората едва ли биха ти отказали, ако е належащо.

# 384
  • София
Никога не ми е хрумвало да ида да влизам там тайно при наемателите, пък било и на тоалетна! 😂

# 385
Имате ли опит с наематели чужденци? Кои националности бихте приели и кои не? Мен ме интересува руснак и иранка имал ли е някой?

# 386
Каква комбинация... Зависи от хората, то така по националност - в една тема тия дни описаха всички украинки като използвачки, пък кой знае за иранките какво има да се казва. Преди време бях на курс по чужд език, в който имаше няколко иранки - симпатични и много чисти момичета. За руснака не знам - с какво да е по-различен от българина?

# 387
При Лаленцето нямаше да е тайно,а "неотложно"...
Прегръдки Лаленце!

Никога не ми е хрумвало да ида да влизам там тайно при наемателите, пък било и на тоалетна! 😂

# 388
Ключ(резервен) - само при домоуправител.
Неотложно влизане на хазяин, то да бъде с домоуправител.

# 389
Резервен ключ на домпуправителя? Ако сте си близки -да. Иначе в никакъв случай, да не се окаже че домоуправителя ходи докато ги няма наемателките да огледа какъв ремонт сте направили Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт