Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 384
  • 811
  •   2
Отговори
# 480
  • Бургас
При промяна на постоянен адрес ЛК се сменя задължително.
При настоящ - не. Това исках да кажа. Шофьорска книжка се издава само по постоянен адрес.

# 481
Fanfanito, май колкото по-малко говориш, толкова по-добре. Казваш, че може да го регистрираш по настоящ адрес, но по постоянен - не и толкова! Не се обяснявай, че кой знае какво ще разбере младежът. Да не стане като с остъклението.

# 482
Фанфани, ако нямате синя или зелена зона - трай си за регистрацията.
Томладежа засега няма и нужда - нито за детска градина, нито за у-ще иначе.
Настоящия адрес се отразява в личната карта и шоф. книжка.
В международния паспорт няма графа за адрес.

Това не е вярно - в л.к и шоф книжка е постоянният адрес, настоящият не фигурира в личните документи.

# 483
  • София
Фанфани, ако нямате синя или зелена зона - трай си за регистрацията.
Томладежа засега няма и нужда - нито за детска градина, нито за у-ще иначе.
Настоящия адрес се отразява в личната карта и шоф. книжка.
В международния паспорт няма графа за адрес.

Това не е вярно - в л.к и шоф книжка е постоянният адрес, настоящият не фигурира в личните документи.

ОК, сгрешила съм, извинете.
Не ми е трябвало и на съм го запомнила.
Но имаше нещо свързано с адреса и талона на колата.

# 484
  • София
Истината е, че на наематели е напълно възможно да им е нужна регистрация за куп не маловажни неща, да речем ДГ, Училище,  Зона, лекар, ако щеш може да има възрастен човек в семейството, който трябва да вземе пенсионерска карта за ГТ, знам ли има 100 случки. И едва ли може да стане страшен проблем, освен да станат 20 души на един адрес, то по закон са нужки, колко, към 15сет квадрата на член от семейството за конкретно жилище??

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 09:56 от Yangdze

# 485
 Yangdze, точно де. Може да станат доста народ, особено ако и не се задържат дълго и са по 2-3 човека. Не е въпросът колко е допустимо, а колко ще бъдат, защото се умуват нови такси за смет. Като имаш записани 20 човека , представи си колко ще е данък сгради и смет особено. Защото официално четох , че има и такъв вариант- според броя на записаните в жилището да е данъка.

# 486
При настоящ - не. Това исках да кажа. Шофьорска книжка се издава само по постоянен адрес.
Шоф. книжка ми е по настоящ адрес, а не постоянен. Имам 2та и са различни. Peace

Фанфани, за да ги регистрираш трябва да отидеш с нот акт на жилището си и така се сменя настоящ адрес. Аз те съветвам, не го прави! Много си притеснителна, тоя ще вземе да не се отпише, после ще оревеш света. Пък и ако нещо е сгафил и започнат да го търсят на адреса ти, съвсем ще се побъркаш. Просто не го регистрирай. Лесно е.

# 487
  • Бургас
Не говоря за адреса, вписан в шофьорската книжка. А за това, че тя се издава по постоянен адрес. Т.е. ако постоянният ти адрес е във Варна, а настоящият - в София, книжката се издава от КАТ - Варна.

Относто дерегестрирането на лице от ваш адрес - ето съдебно решение в тази връзка. Не гледайте конкретния случай, а аргументацията. Т.е., дерегистрирането е възможно и се извършва с комисия от общината.

http://www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/images_content/1566_2018R.htm

# 488
  • София
Аз разбирам всичките притеснения на наемодателите, то и аз така разсъждавам. Но ако дойде семейство с дете и ми каже, че иска регистрация понеже детето ще кандидатства в съседната детска градина, иначе нямат шанс за прием ( което аз го знам че е така, защото брах ядове с тоя пусти прием в системата ИСОДЗ ) , аз нямам аргумент да откажа... какво сега, тряБва да предпочета да настаня някакви номади, днес тук, утре там, без деца, студенти, за да откажа регистрация  Confused
Отделно , за всеки един документ ти да тичаш до Варна.... , че не можеш да имаш настоящ адрес в София поне...

# 489
Fanfanito, той още нищо не е поискал, рибата е в морето както се казва, а ти изхаби толкоз нерви да го мислиш!

# 490
Аз разбирам всичките притеснения на наемодателите, то и аз така разсъждавам. Но ако дойде семейство с дете и ми каже, че иска регистрация понеже детето ще кандидатства в съседната детска градина, иначе нямат шанс за прием ( което аз го знам че е така, защото брах ядове с тоя пусти прием в системата ИСОДЗ ) , аз нямам аргумент да откажа... какво сега, тряБва да предпочета да настаня някакви номади, днес тук, утре там, без деца, студенти, за да откажа регистрация  Confused
Отделно , за всеки един документ ти да тичаш до Варна.... , че не можеш да имаш настоящ адрес в София поне...
За теб, си права, но Фанито дава боксониера, там няма място за семейство с деца. Пък и ти си дзен, а тя ще се поболее без време. В нейния случай е по добре, да откаже.

# 491
Скрит текст:
Шоф. книжка ми е по настоящ адрес, а не постоянен. Имам 2та и са различни. Peace

Фанфани, за да ги регистрираш трябва да отидеш с нот акт на жилището си и така се сменя настоящ адрес. Аз те съветвам, не го прави! Много си притеснителна, тоя ще вземе да не се отпише, после ще оревеш света. Пък и ако нещо е сгафил и започнат да го търсят на адреса ти, съвсем ще се побъркаш. Просто не го регистрирай. Лесно е.
[/spoiler]В София в шоф книжка е постоянен адрес, ако той не е в София, те пращат да си вадиш книжката там, където е. Не знам как е във Варна.
Иначе подкрепям Лъки, тази работа не е за Фанфанито. Особено ако имотът дава право на зона или търсено училище/ДГ.
Тинина, може, обаче трябва да убедиш общината да свика комисия и да вземе решение, а това как ще се случи, според теб? Какви лостове имам аз да накарам общината да се занимава с моя случай и да го направи - ами никакви. Това за тях е допълнителна работа и занимавка, а не им носи нищо.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 10:32 от Анонимен

# 492
Аз разбирам всичките притеснения на наемодателите, то и аз така разсъждавам. Но ако дойде семейство с дете и ми каже, че иска регистрация понеже детето ще кандидатства в съседната детска градина, иначе нямат шанс за прием ( което аз го знам че е така, защото брах ядове с тоя пусти прием в системата ИСОДЗ ) , аз нямам аргумент да откажа... какво сега, тряБва да предпочета да настаня някакви номади, днес тук, утре там, без деца, студенти, за да откажа регистрация  Confused
Права си, обаче ако имотът дава право на търсено училище (примерно) или винетка за зона, а наемателите се изнесат, как смяташ, ще се отпишат ли с тези истерии за училище и за паркиране? Да, не е справедливо спрямо наемателите, обаче за това не е виновен наемодателят, а администрацията - да се организират наемателите и да си търсят правата от държавата, да промени закона наемодател да може да отписва.
За зона вече направиха без адресна регистрация, само с партида на името на наемателя. Да направят така и за училище и ДГ, примерно.

# 493
Недей да заблуждаваш хората.
Ето четете тук например разясненията на Столична община (район Триадица) за адресната регистрация в ателие:

http://triaditza.org/2886-2/

Не съм писала, за да заблуждавам когото и да е. Писала съм от личен опит. Дали основателно са ми отказали или не е друга тема. А и нещата може да са претърпели развитие.

# 494
А за изваждане на карта за градски транспорт на пенсионер какъв адрес трябва - настоящ или постоянен? За София.

Общи условия

Активация на акаунт