Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 429
  • 811
  •   1
Отговори
# 495
Недей да заблуждаваш хората.
Ето четете тук например разясненията на Столична община (район Триадица) за адресната регистрация в ателие:

http://triaditza.org/2886-2/

Не съм писала, за да заблуждавам когото и да е. Писала съм от личен опит. Дали основателно са ми отказали или не е друга тема. А и нещата може да са претърпели развитие.
Tintina,
тази заповед РТР17-РД56-101/19.04.2017г. важи само за район Триадица,
като ще бъде разглеждан всеки конкретен случай.
Не може заповед да е в противоречие със закон (ЗГР и ЗУТ) и предполагам ще бъде отменена,
а законите променени, като да важат за всички ателиета в страната.
В друга тема предположих, че заповедта е обвързана с разширяването(1.11.2018) на зона за паркиране,
т.е. събиране на повече суми за винетни стикери.

ПП Може би повечето нарушители или престъпници разчитат на нежеланието на наемодателите за съдействие относно адресна регистрация, за да могат да се "покрият".
Отивате адресно да регистрирате някой и се оказва, че е издирван. Ще го пуснете ли в имота си?

Адресната регистрация е необходима и за наемане на персонал за работа по ЕП, трудова борса, ТЕЛК, ЛЛ,
изписване на лекарства под особен режим...

# 496
  • София
Минавам да кажа, че се спазарихме с хазяина. Той отстъпи с 50 лв, т.е. наемът да е 800, както и пое ангажимент до края на годината да смени входната врата. Долу-горе считаме се за доволни.

# 497
браво на вас Wink

# 498
жълто цвете, браво))
дано смени вратата , че лошо така да ви духа, а и несигурно е много
пък и сте отдавна там , та...би трябвало да го направи
Иначе това за лекарства и други неща, ми те не са пенсионери ,
 за личен лекар не знам , но си мисля, че ,няма проблем това с регистрацията
за кореспонденция си има разни електронни пощи , вече никой почти не праща на адрес, то и пощенската кутия нашата е счупена
само за колата не ми е ясно, ако го спрат за проверка, ама това...не ми се вижда проблем къде е регистриран
масово не дават регистрация хората, страх ги е , не се знаят законите какво ще стане и изобщо си е проблем, не е изпипано законово и не знам защо аз да се нагърбвам с проблеми
не е поискал, ама ще го направи , усещам го
всички искат регистрация в София , ама после не се отписват и доживот си го карат
за това дали е издирван, няма да ми кажат, то тези закона ги пази
и да ти кажат, вече си подписала договор , така че...
моят последният си беше престъпник, ама полицията не се заинтересува изобщо
за училище и детска градина моят не го бърка това
ако трябва за в бъдеще ще избирам такива дето няма да искат и ще ги предупреждавам
да няма после това-онова

# 499
Ама човека изобщо искал ли е да се регистрира?
Ако не е, защо са тия 3 романа драми? Може изобщо да не поиска, не се притеснявай предварително за такива неща. В крайна сметка, винаги можеш да откажеш.

# 500
мога да откажа, ама ми е неудобно
а и не го знам, вижда ми се напорист
ще иска, сигурна съм, усеща се
той си го смята за в реда на нещата, още не е живял под наем , че и в друг град
а и са го подучили , но още не се е нанесъл
прав си е човека, ама като са такива нещата няма начин
а и както лъки подозира, ще бръмна още повече
никой не дава регистрация от познатите ми под наем дето дават
хората се пазят, дори ми се присмяха , после да се не жалвам пак
не искам да оставям чувство на неразбраност , но и не искам да плащам после аз негативи
затова и съм притеснена, как по-така да е любезно и в същото време категорично отказването
ще го мисля
ми какви фермани, вие пишехте тук вече за регистрациите и аз се включих

# 501
  • София
Аз наистина не разбирам, щом отдаването под наем ви нанася такъв стрес защо си го причинявате? Казвате и наемът е малък... аз не бих.
Още не се е нанесъл наемателят, начертахте 1000 черни сценария, че ще иска, че го били подучили... Ще си докарате някой здравословен проблем за няма нищо.

# 502
  • София
fanfanito, кажи какво ще правиш накрая и да приключваме темата. Вече колко страници дъвчем хипотетични ситуации...

# 503
мога да откажа, ама ми е неудобно
а и не го знам, вижда ми се напорист
ще иска, сигурна съм, усеща се
той си го смята за в реда на нещата, още не е живял под наем , че и в друг град
а и са го подучили , но още не се е нанесъл
прав си е човека, ама като са такива нещата няма начин
а и както лъки подозира, ще бръмна още повече
никой не дава регистрация от познатите ми под наем дето дават
хората се пазят, дори ми се присмяха , после да се не жалвам пак
не искам да оставям чувство на неразбраност , но и не искам да плащам после аз негативи
затова и съм притеснена, как по-така да е любезно и в същото време категорично отказването
ще го мисля
ми какви фермани, вие пишехте тук вече за регистрациите и аз се включих
Голяма параноя си, честно. Чак усещаш, че ще иска регистрация... hahaha Любезно му казваш, че си имала лош опит с други наематели (без да навлизаш в подробности) и отказваш, като не му утърва, пътя. София е голяма, да се подслони другаде.

# 504
Няма да правя остъкляването на терасата, отказаха ме.
То не съм и обещавала, просто за себе си имах желание и да е по-привлекателно жилището,
Не сте обещавали, а само сте споменали на наемателя, че ще правите...  Wink
Скрит текст:
ще избирам такива дето няма да искат и ще ги предупреждавам
да няма после това-онова

# 505
Аз затова писах Фанфанито да не говори много, за да не стане като с  остъклението. Признавам, че и аз бих разбрала, че е вече планирано, т.е. ми се обещава. От многословие така се получава понякога.

# 506
Това с дограмата и аз го мислех. Ако няма да се прави, не се споменава.
Ако е казано, вече е ангажимент, макар и устен. Доверие градим все пак.

# 507
Ами няма лошо да се предупреждаваш още на огледи, че не си съгласна на адресна регистрация, щом ти докарва толкова терзания после как да откажеш. По-добре в началото да го уточниш. Иначе според мен е малка вероятността да поиска постоянен адрес момчето, след като не си в зона и няма деца. Не казвам, че е невъзможно, а че е малко вероятно, защото най-малкото и за него е разправия и пари (нови документи).. Виж какво ще стане първо, пък тогава се тюхкай. Ако поиска вече ти казаха как да го отрежеш - казваш, че предишните наематели не са се отрегистрирали, въпреки че са обещали, и затова повече не си навита да го правиш.

# 508
Скрит текст:
Аз затова писах Фанфанито да не говори много, за да не стане като с  остъклението. Признавам, че и аз бих разбрала, че е вече планирано, т.е. ми се обещава.
От многословие така се получава понякога.

Много исках, но нямах желание, стана работата с остъклението. Laughing

# 509
Ами няма лошо да се предупреждаваш още на огледи, че не си съгласна на адресна регистрация, щом ти докарва толкова терзания после как да откажеш. По-добре в началото да го уточниш. Иначе според мен е малка вероятността да поиска постоянен адрес момчето, след като не си в зона и няма деца. Не казвам, че е невъзможно, а че е малко вероятно, защото най-малкото и за него е разправия и пари (нови документи).. Виж какво ще стане първо, пък тогава се тюхкай. Ако поиска вече ти казаха как да го отрежеш - казваш, че предишните наематели не са се отрегистрирали, въпреки че са обещали, и затова повече не си навита да го правиш.
Ако ти е такъв проблем, поискай някаква голяма сума, поне 3-4 депозита, за да го регистрираш. Така сам ще го откажеш, или поне мотивираш да се отпише, след като се изнесе. Може да се мотивираш със следните факти:
-има дискусии такса смет да се смята на база брой регистрирани живущи, което значи,че ако не се отрегистрира,ще я плащаш ти за n-години напред;
-има ограничен брой живущи в едностайно жилище - мисля,че е двама, така че ако сега се регистрира и не се дерегистрира, няма да можеш сама или член от семейството ти да бъде регистриран на този имот;
Не казвам,че за мен тези аргументи звучат вероятно и истинно, но обосновават големият депозит, съответно увеличават шанса или да се откаже от регистрация, или добросъвестно да се отпише, когато напусне, за да си вземе депозитите (по-скоро първото).

Общи условия

Активация на акаунт